Blir det hans sista match i OIK-tröjan?

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Under onsdagen meddelade Markus Tomt att det knappast blir något mer spel innan jul.

Dagen efter kom nästa smäll för Orsa IK.

Daniel Hermansson lär få än svårare att hjälpa division 2-nykomlingen.

Det då Mora IK under torsdagen gick ut med att man flyttar upp Hermansson till A-laget.

– Klart mina nya uppgifter också kommer att kräva tid, men jag har ännu inte kollat hur det drabbar Orsa. Jag kan inte lova Orsa IK något och jag har ju inte lovat något tidigare heller, säger Hermansson om den uppkomna situationen.

”Hempa” har huvudansvaret för Mora IK:s U16 elit och deklarerade tidigt att han inte skulle kunna spela samtliga matcher för nykomlingen i Hockeytvåan.

Så ledningen i Orsa IK har varit fullt medveten om det hela från start och är nöjd för varje match som den före detta Moraspelaren kan medverka och förstärka laget.

I lagets tio första matcher i Hockeytvåan, har Hermansson kunnat spela tre.

På dessa tre framträdanden i Orsatröjan har ”Hempa” svarat för fyra mål och lika många assist, så han har verkligen varit med och bidragit.

Men framöver är det risk att det blir än färre framträdanden i OIK-tröjan för 37-åringen som visat att han fortfarande håller hög kapacitet.

Mora IK gick under torsdagseftermiddagen ut med att klubben gjort en omorganisation och lyfter upp Hermansson till A-laget. Det för att försöka få fart på den allsvenska klubbens klena anfallsspel.

– Jag vet att jag kan hjälpa till att bidra i det offensiva tänket och mitt fokus blir att jag ska hjälpa till att hitta en lösning där.

Trots Hermanssons intåg i Mora IK:s A-lag, så är hans huvuduppdrag fortsatt att vara ansvarig för klubbens U16 elitlag. Ett lag där han har Jonas Westerling som assisterande. Wesslan som också är en viktig kugge i Orsa IK, men som missat de senaste matcherna på grund av hjärnskakning.

– Jag kommer inte att vara med i båset eller vara involverad i själva träningarna, utan jag kommer att sitta på läktaren.

– När det gäller isträning, så kommer jag att ha skills-pass, men inte med hela laget utan då kör vi individuell utveckling, säger Daniel om sin roll i A-laget.

Hur mycket det här kommer att påverka Orsa IK, är svårt att säga i nuläget.

– Jag har faktiskt inte hunnit kolla på det. Det enda jag vet nu är att jag ska vara med i morgon (Valbo), berättade Daniel när Orsasajten torsdag kväll fick en liten pratstund med honom då han var på väg till OIK:s träning.

Timmy Hammargård har varit sjuk, men ska nu vara återställd och är spelklar i fredagskvällens möte när Valbo gästar Orsa ishall. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Orsa IK har mestadels haft hemmamatcher på fredagar, men från och med den 19 november följer det tre tisdagar med hemmamatcher.

– Tisdagar är mer fördelaktigt, konstaterar han glatt när han får reda på speldagarna.

– U16 har matcher ibland onsdagar, men mestadels lördagar. A-laget, där är matchdagarna onsdagar, fredagar och söndagar, så om Orsa spelar tisdagar, så är chansen att vara med större utan att säga för mycket.

Han älskar fortfarande tävlingsnerven och vill hjälpa Orsa IK så mycket det bara går, men det var ju det här med att få tiden att räcka till.

– Det är jättekul att spela, synd bara att man blir gammal annars skulle jag kunna hålla på hur länge som helst, säger den pigga 37-åringen med ett skratt.

En eventuell comeback i Mora IK:s tröja avfärdar han dock.

– Det räcker gott med Orsa IK. Det är väldigt kul och det får räcka med det.

– Nu tar vi Valbomatchen först, sedan får vi se när jag kan vara med nästa gång, säger en spelsugen Hermansson.

Att Hermansson kan vara med är förstås ett viktigt tillskott för tränare Linkan Lindkvist. Inte minst med tanke på det tråkiga beskedet som lagkaptenen Markus Tomt lämnade under onsdagen, att han troligen inte kan vara med förrän efter jul.

Sedan tidigare var det klart att Jonas Westerling vilar även den här veckan efter den hjärnskakning han ådrog sig den 25 oktober, men nästa vecka ska han vara redo för en comeback.

Oskar Smids hann bara spela två matcher innan han på träning skadade den axel han opererade i våras. Prognosen där är att han blir borta till slutet av november.

– Det får räcka nu, säger den luttrade tränaren Lindkvist apropå lagets skador.

– Det skulle vara roligt att se när vi nån gång kan spela med bästa laget.

Tack vare ett bra samarbete med Mora IK, så kan OIK låna spelare från klubbens J20-lag. I mötet mot Alfta i tisdags, spelade hela fem av MIK:s juniorkillar i Orsas tröja.

– Det är bra att vi kan ha ett samarbete. Mora får ju å sin sida istid i Orsa, säger Daniel Hermansson.

– Men så många som fem spelare kan vi förstås inte ha i fortsättningen. Det gick bra i tisdags tack vare landslagsuppehållet som är i deras serie, poängterar OIK-coachen.

Hur många av J20-killarna som blir med mot Valbo fredag kväll återstår att se.

En liten ljusning kan Lindkvist konstatera, bortsett då Tomts skada, som kom mycket olyckligt.

Jämfört med i tisdags så tillkommer tre spelare. Förutom Hermansson, så blir såväl Erik Köpman som Timmy Hammargård med mot Valbo. De här missade mötet mot Alfta, Köpman på grund av att han jobbar borta och Hammargård på grund av sjukdom.

Bilden. Daniel Hermansson, här med pucken, har spelat tre matcher i Hockeytvåan med Orsa IK. Fredag kväll blir han med mot Valbo, men därefter vågade han inte säga när hans nästa medverkan blir. Till vänster om Hermansson ser vi Erik Köpman. Han missade matchen mot Alfta i tisdags, men är tillbaka till fredagsmatchen, liksom Timmy Hammargård. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Läs även:

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Plåt-Sven
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360