Coachen: ”Bästa på hela säsongen”

Jörgen Wåger Sport

Under några helger genomförs populära innebandyturneringen Buster & Starlet Cup i Mora.

Den gångna helgen klasserna för flickor och pojkar födda 2005/06 avgjorts.

Digers BK hade ett flicklag födda -06 med och de slutade fyra i B-slutspelet.

– Det är det bästa vi har gjort på hela säsongen och att jag är väldigt nöjd och stolt, summerade tränaren Malin Gunnars tjejernas insats.

Det är Malin som den här säsongen tränat tjejerna tillsammans med Anders Olsson. Digers BK F06 har också deltagit i seriespel, men där spelar man matcher utan att redovisa någon tabell.

Förr om åren (när undertecknad jobbade på DT) arrangerades Buster & Starlet Cup tre helger efter varandra. Numera sprider arrangörsklubben Kais Mora ut spelhelgerna. Åtminstone en av dem, för de allra yngsta. De som är födda 2009/10, dessa klasser spelades redan den 30 mars.

Den här helgen (26-28 april) var det alltså de som är födda 2005/06 tur att kämpa om pokalerna och kommande helg (3-5 maj) är det de äldsta som går in i turneringen, killar och tjejer födda 2003/04. Plus att även klasserna för barn födda 2007/08 också spelas då.

För Digersflickornas del började turneringen redan i fredags med match mot IBF Gagnef. Det blev en bra inledning då Julia Tomth gjorde 1-0 för Digers. Innan paus kvitterade dock Gagnef.

Tilde Löfgren, lagkapten i Digers BK, visar bucklan laget fick för sin insats. Foto. DIGERS BK

I andra perioden tog Gagnef ledningen, men Towa Olsen kvitterade med 1.02 kvar av matchen. Men via två mål av Gagnef inom loppet av blott fem (!) sekunder i den sista spelminuten gjorde att Gagnef vann med 4-2.

I nästa match, den första på lördagen, mot Valbo IBF, hamnade Digerstjejerna i underläge 0-2 efter den första perioden. Men via fyra raka mål i period två, så vann Orsalaget med 4-2. Målskyttar var Ebba Wilander, Julia Tomth, Evelina Hamrén och Towa Olsen.

I lördagens andra match väntade gruppens suverän; Storvreta. Uppsalalaget hade vunnit sina två första matcher med 9-0 och 5-0. Mot Digers kom en ny klar seger; 8-0.

Det här innebar att Valbo, Gagnef och Digers samtliga hamnade på tre poäng. Då räknas först inbördes poäng mellan lagen, och det blev tre poäng var. Då kollade man på inbördes mål mellan den här trio och då hamnade alla lagen på noll. Det då det skiljde två mål mellan lagen i alla tre matcherna, men där man slog varandra.

Digers slutade sist i gruppen på grund av att man gjorde färre mål. Det hade räckt med att bara ha släppt in ett mål mindre i matchens sista minut, i stället för som det blev nu, två mål, mot Gagnef. Om Gagnef bara vunnit med 3-2, så hade Digers kvalificerat sig till A-slutspel. Snacka om små marginaler – även på den här nivån.

Valbo, som Digers besegrade, följde Storvreta till A-slutspelet. Valbo åkte sedan ut mot Enviken (0-3). Enviken i sin tur förlorade finalen mot Storvreta med matchens enda mål. Enda laget som lyckades göra mål på suveräna Storvreta under hela turneringen var Kais Mora, men där hemmaklubben i semifinalen förlorade med 3-4.

Mora blev trea efter att ha besegrat Valbo med 7-3 i match om tredje pris.

I B-slutspelets semifinal under söndagen ställdes Digers mot Gävle GIK. Det stod 0-0 i 25 minuter, men via två mål på knappt 1,5 minut kunde Gävle gå fram till 2-0, vilket också blev slutresultat.

I den femte och sista matchen var det match om tredje pris som gällde. Där ställdes Digers på nytt mot Gagnef, som även vann lagens andra möte under turneringen, nu med 4-1. Därmed slutade Orsaflickorna fyra i B-slutspelet.

– Det är det bästa vi har gjort på hela säsongen, berömde tränaren Malin Gunnars prestationen som tjejerna gjorde under Buster & Starlet Cup.

Bilden längst upp. Här har vi hela Digers BK F06-lag samlat. Flickorna blev fyra i B-slutspelet. Foto: DIGERS BK

Spelarna i Digers tackar motståndarna för match. Foto. DIGERS BK

Digerstjejerna hade en röststark hejaklack, som ni ser här. Foto. DIGERS BK

Anders Olsson och Malin Gunnars coachade de unga tjejerna i cupen och har tränat Digers BK F06 hela säsongen. Foto. DIGERS BK

En matchbild med Digers i svarta tröjor. Foto. DIGERS BK

Julia Ribby visar upp priset som Digers lirare i sista matchen plus plaketten alla får som varit med i Buster & Starlet Cup. Foto. DIGERS BK

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
Orsa pingis 2
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360