Ingen revansch i stökig avslutning

Jörgen Wåger Sport

Orsa IK:s J18-lag var ute efter revansch efter förlusten hemma mot Malung.

Men den där riktiga glöden verkade inte finnas där.

Ett mer taggat hemmalag vann med 6-3 och gick upp i serietopp.

– Det kändes som inte alla ville vinna till 100 %, vi var inte riktigt på tå, var OIK-tränaren Tony Petterssons korta analys av matchen.

Orsa IK hade inför säsongen målsättningen att vinna serien.

Den chansen försvann för ett antal omgångar sedan.

Malung däremot har fortfarande chansen att ta den enda kvalplatsen, den som går till seriesegraren.

– Malung var piskat att vinna medan vi tryckte på att vi ville ha revansch för förlusten hemma.

Att ha chans till seriesegern är en något större morot. MIF tog den chansen och gick upp i serietopp och är två poäng före Hille/Åbyggeby. Men då har Hille två matcher kvar medan Malung bara en, så Hille har ändå allt i egna händer och är även det lag som toppat tabellen i stort sett hela säsongen.

OIK är nog troligen också enda laget i serien som i sina båda matcher tagit poäng av Hille, där båda slutat oavgjort efter 60 minuter, men där lagen tagit bonuspoängen varsin gång. Orsa vann efter straffar (3-2) den 9 februari.

Men sedan har Orsa tappat poäng i matcher där de borde ha vunnit och det är de onödiga poängtappen som spolierat målsättningen att vinna serien.

Hemmamötet mot Malung i december var stökigt och även returmötet blev en lite grinig historia – efter slutsignal. Totalt noterade OIK hela 97 utvisningsminuter, varav 87 kom efter slutsignalen. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Mot Malung fick annars OIK en drömstart med mål redan efter 44 sekunder, det genom Lucas Salo.

Glädjen blev dock kortvarig och mindre än en minut senare var det kvitterat.

Det stod 2-2 efter första perioden. I den andra ryckte hemmalaget ifrån till en tvåmålsledning innan Gustav Ehlis reducerade.

Men inte långt efter reduceringen, drog gästerna på sig tre utvisningar inom loppet av 42 sekunder. I spel 5/3 kunde Malung göra just målet som innebar 5-3.

I början av tredje var det Malung som drog på sig flera utvisningar, men det kunde inte gästerna utnyttja.

I stället kunde hemmalaget i tom bur spika resultatet till 6-3.

– Visst skapade vi chanser för att göra mål, men vi satte dem inte. Malung jobbade hårdare, de åkte mer skridskor och var skoningslös när de fick sina lägen, var Petterssons förklaring till hemmasegern.

Matchen fick en tråkig avslutning, där det blev rejält stökigt. Orsa står noterat för 87 utvisningsminuter efter slutsignal, men den värsta förseelsen, enligt OIK-tränaren, från hemmalaget, står inte med.

– Deras tränare står i båset och tar tag i vår Linus Mattson och kallar honom för jäkla missfoster och annat dumt. Domaren hörde allt och tränaren kommer att bli avstängd.

– Förhoppningsvis blir det en lång avstängning. Det är inte bara vi som är kålsupare, det deras tränare gjorde var helt horribelt, vill Tony Pettersson ha sagt.

Med en match kvar, Borlänge hemma den 1 mars, är Orsa på fjärde plats. De andra lagen har två matcher kvar, men vinner OIK sin match så blir man sämst femma.

Bilden längst upp. Här ser vi Erik Eriksson från hemmamötet mot Malung, där Orsa felaktigt fick ett mål bortdömt för offside i målgården. Det målet hade betytt 4-4, men inget mål blev det och förlust. Under torsdagskvällen var OIK ute efter revansch, men Malung vann även den här gången. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

J18 division 1 A-B

Malungs IF-Orsa IK

6-3 (2-2, 3-1, 1-0)

Orsas mål: 0-1 Lucas Salo (Axel Ahlman), 2-2 Linus Turesson Backman (Linus Mattson, Gustav Ehlis), 4-3 Gustav Ehlis (Kalle Winlöf).

Skott: 38-27 (13-11, 12-10, 13-6).

Utvisningar, MIF: 6×2, 1×20. OIK: 6×2, 1×5 4×20.

Domare: Martin Kaba.

Publik: Ingen uppgift.

Linus Mattson råkade i matchen mot Malung ut för en ilsken hemmatränare, som tog tag i OIK-spelaren och sa dumma saker till Mattson. Malungstränaren kommer att bli avstängd för sitt dåliga uppträdande. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Brottsofferjouren
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin