Det går uppåt för Nordin

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Bättre och bättre för varje tävling.

Det stämmer in på Isak Nordin, Orsas elitcyklist.

– Ja, det går åt rätt håll, säger han om elfteplatsen i Engelbrektsturen.

Klassiska Engelbrektsturens 70 kilometer långa elitklass vanns av den i Säter boende Emil Lindgren, tävlandes för Serneke Allebike CK. Han vann en spurtduell mot klubbkamraterna Michael Olsson och Johan Norén, som kom tvåa respektive trea, båda sekunden efter segrande Lindgren.

Lite längre ner hittar vi Isak Nordin, Orsasonen vars team heter CRT Cykelklubb. 21-åringen har nyligen börjat tävla igen efter en nio månader lång militärtjänstgöring.

Han ställde upp i Orsabajken, men den riktiga comebacken för långloppsspecialisten skedde i Mörksuggejakten för två veckor sedan. I Rättvik slutade Isak på 22:a plats och i Norberg tog han ett rejält skutt uppåt i resultatlistan, upp till en slutlig elfteplats, lite drygt fem minuter efter segrande Lindgren.

– Det har ju inte gått mer än två veckor sedan den förra tävlingen, så man har inte hunnit träna så mycket. Men det känns bra att det gick ännu lite bättre den här gången, summerar Nordin Engelbrektsturen.

Men det hade kunnat gå ännu lite bättre om alla bitar fallit på plats.

– Fältet sprack upp efter cirka fem kilometer och jag hamnade i den tredje klungan. Halvvägs in i loppet kom vi ifatt klunga nummer två och vi slogs om platserna 4-10, ungefär.  När vi sedan kom in på ett stigparti, så sprack det upp. Det blev lite av en dragspelseffekt och de som låg sist fick en jättelång väg fram.

Och tyvärr så hamnade Isak långt bak när det började spricka upp.

– Jag tajmade det dåligt och låg sist där.

I stället för att jaga ikapp gjorde Isak sällskap med junioren Lukas Mörtsell Rörfors, från CRT Cykelklubb och Nordin hjälpte sin teamkamrat till en andraplats i juniorklassen.

– Vi jagade inte livet ur varandra, vi hade ändå tappat för mycket till den stora klungan, utan vi hjälptes åt, det är fördelen när man är i samma team.

– Men jag spurtade ifrån honom mot slutet, säger Isak som var fem sekunder före juniorkompisen i mål.

Kommande helg väntar åtta mil långa Finnmarksturen i Ludvika, som har SM-status i år.

– Jag var åtta på SM i fjol och i år hoppas på en topp tio-placering.

Det är ett högt uppsatt mål, med tanke på att Isak ligger långt efter sina konkurrenter träningsmässigt, men han har redan hunnit visa att han hänger med bra, trots nästan ett års frånvaro från cykelsadeln.

– Det är lika bra att sikta högt, säger han om sin målsättning i SM.

Bilden längst upp. Isak Nordin (17) under Engelbrektsturen som kördes under söndagen. Foto. cykelkanalen.se

Isak Nordin (17) drar här före sin juniorteamkompis i CRT Cykelklubb, Lukas Mörtsell Rörfors, under söndagens 7 mil långa Engelbrektsturen. Foto. MTBFOTO

Här ser vi Isak Nordin efter Mörksuggejakten i Rättvik för två veckor sedan. Då slutade han på 22:a plats i elitklassen. I Engelbrektsturen kapade 21-åringen från Orsa elva placeringar och slutade på just elfte plats. Arkivfoto. JOAKIM NORDIN

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Orsa pingis 2
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin