Det lossnade till slut för Digers

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Digers började sin (o)vana trogen lite trevande även i hemmamötet mot Gagnef.

Men oavgjort efter första perioden blev till en tremålsledning inför tredje.

Till slut blev det seger för tabellettan med hela 15-5.

Det här var femte raka vinsten i femman för Orsalaget som begärde sig ner två divisioner efter att lirat i division 3 under några säsonger. Målsättningen är att klättra uppåt igen och det har onekligen börjat bra med full pott efter fem omgångar och serieledning.

Dock ska det påpekas att Digers skuggas av målglada Våmhus, som också har full pott efter fem matcher. Våmhus har till och med gjort fler mål än Digers, 68 mot tabellettans 61. Men i sammanhanget måste det poängteras att Våmhus har ett vidöppet försvar. Serietvåan har släppt in 47 mål, att jämföras med Digers 20 insläppta.

Efter en lite trög förstaperiod mot Gagnef kom Digers igång något i mittperioden, för att sedan trampa gasten i botten i tredje. De sista 20 minuterna vann hemmalaget med hela 8-1.

– Det var för vekt i närkamperna och vi hade för lågt bolltempo. Vi pratade om det här lite i första pausen, men framför allt i den andra tryckte vi på att det här måste bli bättre, sa fyramålskytten Alexander Johansson.

Visserligen var det tremålsledning efter två perioder och i tredje blev det rena ketchupeffekten som till slut stannade vid 15-5.

Johansson är erkänt duktig poänggörare och mot Gagnef svarade han för fyra mål och två assist. En något försenad födelsedagspresent, då han fyllde 25 år i torsdags.

– Men det kunde ha blivit mer, sa han lite självkritiskt om lördagens poängproduktion.

Alexander Johansson svarade för fyra mål och en assist mot Gagnef. Foto: JÖRGEN WÅGER

Efter en utflykt till Oskarshamn, där han tränade med stadens allsvenska lag och spelade med division 3-laget Kraftstaden, återvände den nyligen fyllda 25-åringen förra säsongen till moderklubben. Han åkte dock på en oturlig axelskada som tog lång tid att läka. Men nu är han återställd och siktet är inställt på att hjälpa Digers  BK uppåt i seriesystemet.

Matchen mot Gagnef var hans tredje den här säsongen.

–  Jag har varit sjuk och när jag spelade första matchen, hade jag bara ett par träningar i benen, men det går väl bättre och bättre.

Han vet också förstås skillnaden mellan division 3 och spel i femman.

– Det är mer uppställt spel, mer fart och skickligare spelare i trean, konstaterar den målfarlige Digersforwarden.

Digers har ett ungt lag och det var just anledningen till att föreningen begärde representationslaget ner i division 5. Det för att ungdomarna ska få växa in i det hela och nog finns det duktiga juniorer i klubben.

En av dem är 17-årige Emil Larsson, som noterade fyra mål och en assist mot Gagnef, men det finns många fler, ungdomar födda 2002 och 2003 så nog ser framtiden ljus ut för Digers BK och klubbens herrlag.

Ett år i femman, ta steget upp i fyran, så kan Digers vara ett lag för division 3 igen om ett par år.

Digers har som sagt ett ungt lag, men i lördagens match drog spelande tränaren Mattias Holmström upp medelåldern rejält med sina 46 år. Men gubben visar att han kan än. Fötterna är inte lika snabba som förr i tiden, men spelsinnet finns där. Ett mål och en assist blev facit för Digers ”ålderman”.

Nästa match för Digers är även den i Orsa sporthall, när Sundborn nästa söndag (11/11) kommer på besök.

Bilden längst upp: Alexander Johansson klappas om av efter sitt mål som betydde 3-2 i första perioden. Foto: JÖRGEN WÅGER

Digers BK-IBF Gagnef 2

15-5 (3-3, 4-1, 8-1)

Digers mål: 1-0 Alexander Johansson, 2-0 Emil Larsson, 3-2 Alexander Johansson, 4-3 Alexander Johansson, 5-3 Joakim Norlin, 6-4 Emil Larsson, 7-4 Alexander Johansson, 8-4 Emil Larsson, 9-4 Emil Larsson, 10-4 Joel Jackson, 11-4 Mattias Holmström, 12-4 Erik Strandberg, 13-4 Alvin Karlgren, 14-4 Joakim Norlin, 15-5 August Sundquist.

Sebastian Thorslund var som vanligt duktig. Foto: JÖRGEN WÅGER

Erik Strandberg håller bort en motståndare. Foto: JÖRGEN WÅGER

Alvin Karlgren var som vanligt rapp i ben och klubba. Foto: JÖRGEN WÅGER

Mattias Holmström, spelande tränare, drog upp snittåldern på Digers rejält med sina 46 år. Foto: JÖRGEN WÅGER

August Sundquist håller här undan en Gagnefare. Foto: JÖRGEN WÅGER

Orsa sporthall var som vanligt välfylld när Digers BK lirar i femman. Foto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsa pingis 2
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360