Det vill sig inte på bortaplan för OIK-juniorerna

Jörgen Wåger Sport

Den dåliga bortastatistiken fortsätter spöka för Orsa IK:s J18-lag.

I Furudals Hockeycenter kom ännu en förlust på bortais.

IFK Ore vann derbyt med 3-2.

OIK sköt mer än dubbelt fler skott än hemmalaget, men effektiviteten var allt annat än bra.

44 skott på mål gav bara utdelning två gånger. Gästerna behövde alltså skjuta 22 skott för att få in en puck och då blir det svårt att vinna matcher när man måste ha så mycket skott/chanser för att få utdelning.

– Vi hade absolut lägen att vinna matchen, men är inte skärpan och viljan att sticka in huvudet där det bränns så kan det gå så här ibland. Ore var effektiva, inte vi, konstaterade besvikne OIK-coachen Mattias Bossel.

Och nog var hemmalaget effektivt, enligt statistiken hamnade vart sjunde skott i nät. Skillnad på effektivitet där, kan man konstatera utan att vara något matematiskt geni.

Men det var Orsa som gjorde matchens första mål och som även hade ledning efter första perioden. OIK:s norska inslag, Sondre Hansen, gav gästerna ledningen efter en kvart, vilket också blev första periodens enda mål.

Noterbart att första 20, så var skottstatistiken som jämnast; 11-8 till Orsa i den perioden.

På de resterande 40 minuterna sköt gästerna 33 skott, med bara ett mål i utdelning. Det målet kom när det återstod 2.24 av ordinarie tid. Markus Hyttgård-Lindberg var målskytt.

Men då hade Ore gjort tre innan dess. Alfred Lindeberg såg i början av andra perioden att Ore vände underläge till ledning med sina två fullträffar inom loppet av knappt fyra minuter.

Ett av målen gjorde Lindeberg 56 sekunder in på period två. Ännu snabbare att hitta nätet var lagkamraten Jack Uhrström som bara behövde 46 sekunder på sig i början av tredje för att sätta 3-1.

Då var det uppförsbacke för Orsa. Men med mindre än tre minuter kvar, fick OIK poängvittring genom Hyttgård-Lindbergs reducering.

Med två minuter kvar av ordinarie tid, plockade Orsa ut målvakten Herman Jansson i ett sista desperat försök att få med sig poäng, men IFK Ore kunde hålla undan och ta tre viktiga ”pinnar” i bottenstriden.

Orsa har länge haft häng på andraplatsen, men i och den senaste tidens bortaförluster, tillsammans med förlusten i Furudal, halkade OIK (27p) ner till sjätte plats under söndagen. Nu är avståndet sju poäng upp till andraplacerade Avesta BK (34p).

OIK tillhör de lag som spelat flest bortamatcher så här långt och har på tio matcher bara tagit åtta poäng. Bara SHC/LHF (4p) och Söderhamn/Ljusne (3p) har tagit färre poäng, men de har också bara spelat sju bortamatcher, tre färre än Orsa.

Desto bättre trivs Orsajuniorerna i sin egen ishall. I hemmatabellen är OIK trea, trots att man spelat färre matcher än de flesta. 19 poäng (8 p på bortaplan) har man spelat in där på åtta matcher och bara noterat en förlust under ordinarie tid.

På onsdag får Orsa chans att bättra på hemmastatistiken ytterligare då Malung kommer på besök. Tre poäng där och OIK tar åtminstone ett steg uppåt, men som vi påpekat förut är det en jämn tabell och Orsa har bara tre poäng upp till tredjeplacerade Häradsbygden (30p).

Vi kan nämna att Orsaspelarna måste vara rejält revanschsugna då ett av säsongs sämsta bottennapp kom när Malung vann med hela 10-2 i sin hemmahall den 7 november.

Bilden. Sondre Hansen gav Orsa ledningen i den första perioden, men så mycket roligare blev det inte för OIK som åkte på ännu en bortaförlust när IFK Ore vann söndagens derby med 3-2, trots kraftigt skottövertag för gästerna. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

J18 division 1 A/B västra

IFK Ore-Orsa IK

3-2 (0-1, 2-0, 1-1)

OIK:s mål: 0-1 Sondre Hansen, 3-2 Markus Hyttgård-Lindberg.

Skott: 21-44 (8-11, 5-17, 8-16).

Utvisningar, Ore: 7×2. OIK: 5×2.

Domare: Per Kansell.

Publik: 35.

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
Plåt-Sven
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360