Digers åter i topp efter kross mot Hedemora

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Digers BK förlorade seriefinalen mot IFK Våmhus i måndags.

Den förlusten skakade man av sig snabbt.

Under lördagen bjöds på ett rejält målkalas när Hedemora kördes över med 15-2.

– Det är en svår match att spela och det blir lätt avslaget, men jag tycker vi gjorde en helt okej match, summerade Digerscoachen Mattias Holmström.

Orsalaget åkte på första förlusten för säsongen i toppmötet mot Våmhus, men reste sig snabbt. Alvin Karlgren, som var tillbaka i laget efter två veckor utomlands, inledde målskyttet efter fem minuter. Dryga minuten senare ökade Manne Sörlin på till 2-0 och sedan fortsatte målen att rulla in.

– Att Alvin varit tillbaka betyder mycket, en viktig spelare för oss, sa Mattias om den 15-årige bolltalangen.

Egentligen var det inte frågan om Digers skulle vinna den här matchen utan mer hur mycket. Våmhus till exempel gjorde hela 19-0 mot Hedemora för någon vecka sedan och laget harvar bland de tre sista i tabellen med två vinster på nio matcher.

– Det här var lite väl mycket jaget för laget på sistone. Vi pratade om det innan och vi fokuserade främst på att vi inte skulle släppa in mål, menade Holmström.

Hedemora kom till spel med få spelare. Efter två perioder stod det 7-1 på resultattavlan. Efter 60 minuter hade det mer än fördubblats efter 8-1 sista 20.

– Vi ändrade inför tredje och jag satte ihop Simon (Blomqvist) som center mellan Agge (August Sundquist) och Jocke (Norlin) och det blev bra. Simon låg bakom mycket, konstaterade Digerscoachen.

Alexander Johansson grattas av Sonny Johansson och övriga lagkamrater efter 3-0 i första perioden. Foto: JÖRGEN WÅGER

Främste målskytt denna eftermiddag blev August Sundquist med fyra fullträffar.

– Jag vet inte vad som hände, men kul att hitta målet igen, känns som det var ett tag sedan. Och att göra fyra mål, det har jag möjligen gjort i nån pojkmatch tidigare, sa den 19-årige Digersforwarden som skickade en tacksamhetens passning till ovan nämnde Simon.

– Jag gjorde tre i sista och det var Simons förtjänst, han är en smart spelare, berömde Agge den 16-årige kedjekamraten.

Det är bara Våmhus som har gjort fler mål än Digers. Men i lagets nionde match, kom DBK upp i tresiffrigt. Den som fick äran att sätta säsongens 100:e mål var just Sundquist när han spikade resultatet till 15-2.

– Jaha, det visste jag inte, kul.

– Vi ställde upp i tredje och rullade boll. Vi tröttade ut dem och de orkade inte, förklarade Agge att siffrorna skenade iväg i sista perioden.

Skönt förstås för Digers BK att komma tillbaka efter 5-8 mot Våmhus, men nu blev inte Hedemora någon riktig värdemätare.

– Den här matchen sa inte så mycket. De backade hem och höll ihop det ganska bra och det är svårt när de knappt ens försöker, utan bara skickar iväg långbollar. Men jag tycker ändå vi gör det bra, trots att det kan kännas lite avslaget när siffrorna rinner iväg, summerade coach Holmström.

Agge Sundquist var målbäst med fyra fyllträffar. Fyra poäng noterade även Sonny Johansson, via lika många assist. Alvin Karlgren svarade för två mål och visade att han behållit formen, trots två veckor på Gran Canaria.

Två mål noterade även Simon Blomqvist samt en assist. Även Jonathan Backsell-Eriksson noterade tre (1+2) poäng. Totalt hamnade tolv Digerskillar i poängprotokollet, det trots att det inte redovisats assist på alla målen.

August Sundquist laddar för skott. Agge noterades för fyra mål. Foto: JÖRGEN WÅGER

Till sist ska vi berätta att Våmhus besegrade Stora Skedvi på bortaplan med 10-3. Från den matchen kan vi nämna nyförvärvet Jonas Sandén, som svarade för hela sju mål. Femmans poängkung, Glenn Guth, noterade fem assist.

Noterbart att Sandén svarade för åtta (4+4) poäng i sin första match för Våmhus, han noterade två mål mot Digers och nu hela sju fullträffar borta mot Skedvi. Så det är ett fint nyförvärv som Våmhus ”hittat” där.

Men vi kan ändå konstatera att Digers tagit över serieledningen. Efter mötet i måndags stod båda lagen på samma poäng och samma målkvot. Nu leder Digers serien med sex mål till godo på IFK Våmhus.

Kampen om förstaplatsen lär fortsätta in till den sista omgången. Serien har snart kommit halvvägs.

– Vi får jobba på målskillnaden, konstaterade femmans poängkung Guth, som noterat 25 mål och 28 assist = 53 poäng på åtta matcher.

Bilden längst upp. Digersmålvakten Hannes Matz blickar uppåt och Digers har precis gått upp i topp igen och tagit över ledningen över Våmhus, men det är bara målskillnad som skiljer lagen åt. Foto: JÖRGEN WÅGER

Division 5

Digers BK-IBF Hedemora 2

15-2 (4-0, 3-1, 8-1)

Digers mål: 1-0 Alvin Karlgren, 2-0 Manne Sörlin, 3-0 Alexander Johansson, 4-0 Simon Blomqvist, 5-0 August Sundquist, 6-0 Joakim Norlin, 7-1 Jonathan Backsell-Eriksson, 8-1 August Sundquist, 9-2 Stefan Sund, 10-2, Stefan Sund, 11-2 Simon Blomqvist, 12-2 August Sundquist, 13-2 Erik Strandberg, 14-2 Alvin Karlgren, 15-2 August Sundquist.

Utvisningar, DBK: 2×2. IBF:

Publik: 100.

Domare: Nicklas Sjöström och Conny Törehed.

Manne Sörlin med en målchans mot Hedemora, men inget mål den gången. Foto: JÖRGEN WÅGER

David och Goliat? Nädå, det är ett av Digers backpar; Sebastian Thorslund och Leo Olsen. Foto: JÖRGEN WÅGER

Joel Jackson framme och oroar Hedemoramålvakten Joachim Boberg. Foto: JÖRGEN WÅGER

Det var en något färggladare Alvin Karlgren som efter två veckor på Gran Canaria, gjorde två mål mot Hedemora. Foto: JÖRGEN WÅGER

Sonny Johansson bryter sig fram. Foto: JÖRGEN WÅGER

Alexander Johansson och Manne Sörlin (30). Foto: JÖRGEN WÅGER

Sebastian Thorslund laddar på ett skott. Foto: JÖRGEN WÅGER

Jonathan Backsell-Eriksson noterade ett mål och två assist. Foto: JÖRGEN WÅGER

Hannes Matz släppte bara två bollar förbi sig, den här gick inte in, som synes. Foto: JÖRGEN WÅGER

Alexander Johansson tar sig fram på vänsterkanten. Foto: JÖRGEN WÅGER

Mikael Jonsson in action. Foto: JÖRGEN WÅGER

Hannes Matz får ut foten, inget baklängesmål den här gången heller. Foto: JÖRGEN WÅGER

Alexander Johansson på språng. Foto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
Brottsofferjouren
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin