Digers BK börjar om i femman

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Spelartapp och många nya juniorer. Där har ni anledningen till att Digers i år spelar i division 5.

Efter förra säsongen lämnade Orsaklubben självmant sin plats i trean.

– Vi börjar om och bygger med en stomme av våra juniorer, säger tränaren Marcus Rönnhed.

”Rönna”, som han kort och gott kallas, är spelande tränare och siktar på att lira så mycket som möjligt den här säsongen. Tillsammans med ”åldermannen” Mattias Holmström och Stefan Sund sköter ”Rönna” Digers träningar.

Marcus vill lira, men i lördagens hemmapremiär kommer inte ”Rönna” att finnas med på planen.

– Holmström kunde inte den här helgen, så då coachar jag. Vi har sagt att den som coachar inte ska spela.

Digers BK är en anrik innebandyklubb, den första i Dalarna, och bildades 1981. Klubben är också en av Sveriges äldsta och har en fjärdeplats från SM i slutet av 1980-talet som föreningens främsta merit.

De senaste åren har Digers huserat i division 3, men den här säsongen är man i den lägsta serien man kan komma här i Dalarna. Och klubben har på egen begäran hamnat i femman.

– Vi har tappat många och det gjorde vi redan i fjol. Vi har tio juniorer i A-lagstruppen födda 2002 och 2003 och för att de ska utvecklas på ett bra sätt, tog vi ett gemensamt beslut efter förra säsongen att börja om i femman.

Kvar från truppen i trean finns också runt tio spelare och de får bli ryggraden i femman samtidigt som de yngre ska spelas in.

– Vi ska bygga på stommen av yngre spelare, därför är det bra att börja om i femman, förklarar ”Rönna”.

Digers försäsong bestod i att spela DM för ett par veckor sedan. Tre matcher på en dag slutade med lika många uddamålsförluster.

– Men det var tuffare motstånd än det vi kommer att möta i femman. Bland annat så mötte vi ett division 2-lag i DM.

Lagen i division 5 är för Rönnhed helt okända.

– Då vi har spelat i trean de senaste säsongerna, så vet jag vet ingenting om de andra lagen.

Så när Stora Skedvi gästar Orsa sporthall klockan 14.00 under lördagen, har Digerscoachen inte en aning om vad som väntar.

– Jag har ingen koll alls, vi får ta det som det kommer. Ett är då klart och det är att vi ska bjuda upp till dans och vi vill vandra uppåt i seriesystemet igen.

Minst en topp tre-placering är siktet inställt på den här säsongen. Det kan med lite flyt innebära avancemang, men säkrast är, om man vill uppåt, att förstås vinna serien.

”Rönna” hoppas på en välbesökt sporthall i morgondagens hemmapremiär.

– Det vore jäkligt roligt om vi kunde fylla läktarna, allra helst då vi har så många juniorer med. Det skulle var kul för dem om det kom mycket folk och kikade, säger en förhoppningsfull coach Rönnhed.

 

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Orsagrisen
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin