Digers BK fick ingen hjälp – Våmhus vann

Jörgen Wåger Sport

Digers BK hade hoppats på hjälp av Kais Mora att återta serieledningen i femman.

Men IFK Våmhus var för starkt och vann onsdagens derby i Mora med 12-8.

– Visst har Kais bra juniorer, men Våmhus har för rutinerade killar och mer tyngd än Kais, analyserade Digerscoachen Mattias Holmström som hade koll på toppkonkurrenten.

Men Kais Mora hängde med länge, hade ledningen 4-3 bland annat och ett par minuter in i tredje stod det 6-6.

– Men sedan gjorde Våmhus ett ryck fram till 10-6, rutinen tog ut sin rätt, konstaterade Holmström.

Visserligen reducerade Kais till 8-10, med lite drygt åtta minuter kvar, men närmare än så kom aldrig hemmalaget.

Noterbart från derbyt är att femmans poängkung, Glenn Guth, bara noterades för två assist. Han leder poängligan med hela 21 poäng till godo på andraplacerade Johan Råmbin (28+16=44), Nås, med sina 26 mål och 39 assist och totalt 65 poäng på elva matcher.

Guth låg på 7-8 poäng i snitt per match ett tag, men med bara två assist mot Mora sjönk det annars så makalösa snittet till strax under 6 poäng. Ändå ”rätt skapligt” snitt för en spelare.

– Glenn var sjuk och gjorde inte många knop på planen, var Holmströms förklaring till poängkungens, för honom, blyga poängfacit.

Med en match mer spelad leder Våmhus division 5 med tre poäng och åtta plusmål före Digers, som på lördag möter Stora Skedvi på bortaplan. Mötet i Orsa sporthall den 5 oktober slutade hela 18-4 till hemmalagets favör.

Liknande siffror och Digers tar sig förbi Våmhus i den stenhårda kampen om seriesegern.

– Men det blir knappast så lätt på lördag. Hemma och borta kan vara helt olika lag att möta, vad som helst kan hända i den här serien, känns det som.

Inför lördagsmatchen dras Digers med lite sjukdomar, så läget i laget är osäkert.

– Alvin (Karlgren) blir då borta, så mycket vet jag, men det är fler som är krassliga.

När vi torsdag eftermiddag pratade med Digerscoachen, så berättade han att laget senare samma kväll skulle träna i Mora – med IFK Våmhus. Det då, som vi berättade under onsdagen, sporthallen är ”möblerad” med ställningar på grund av det brandlarm som håller på att installeras.

Prognosen från början var att det behövs två veckor att få brandlarmet i taket på plats samt att få bort alla ställningar.

– Vi tränar med Våmhus den här veckan, sedan får vi se hur det blir nästa. Det kan hända att de blir klar tidigare och att vi redan nästa vecka kan träna i sporthallen igen, sa en förhoppningsfull Digerscoach.

Sporthallen är en byggnadsarbetsplats den här veckan, så Digers får träna tillsammans med toppkonkurrenten IFK Våmhus i Mora. Foto: PER BERG

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
Plåt-Sven
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360