Digers BK tappade tremålsledning mot Gagnef

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Digers BK fick under lördagen hjälp av Nås, som besegrade IFK Våmhus i en målrik match med 14-7.

Orsalaget hade under söndagen möjlighet att gå upp på samma poäng som tabellettan.

Efter två perioder ledde Digers med 4-1, men fick nöja sig med en poäng efter 6-6 i bortamötet mot Gagnef.

Digers BK och IFK Våmhus har under större delen av serien följts åt, med en förlust var, efter lagens interna möte i Mora, som Våmhus vann med 8-5.

Men den 9-10 februari, var helgen då topplagen tappade poäng. Digers fick en hjälpande hand av Nås, som bortaslog serieledaren Våmhus med hela 14-7, men serietvåan kunde inte utnyttja den fördelen. Inte mer än att man tog in en poäng.

– Jag är inte förvånad att Nås vann, de har ett riktigt bra lag. Sedan vet jag att Våmhus hade flera borta på grund av sjukdom, sa Digerscoachen Mattias Holmström.

Något som bekräftades av femmans suveräne ledare av poängligan, Glenn Guth.

– Det är flera i laget som dras med sjukdomar och skador, själv var jag inte med på grund av feber.

För Digers del har man nyligen tappat två viktiga kuggar, målvakten Hannes Matz, och spelskicklige Simon Blomqvist, till Borlänge respektive Kais Mora.

Om det hade någon betydelse i söndagens möte mot Gagnef, låter vi vara osagt.

Efter två perioder såg det ut som att Digers var på väg mot en ganska säker seger med ledning 4-1 inför sista 20.

– Det vi gjorde bra i de två första perioderna, det var mindre bra i tredje, analyserade Digerscoachen.

– Man kan inte hålla på att peta, man måste göra hela jobbet. Det här var en inställningsfråga, var Holmströms förklaring till att Digers tappade en tremålsledning och även var nära att få åka poänglös från mötet i Mockfjärd.

Holmström har befarat att en förlust kommit allt närmare.

– Ja, det har känts så. Vi har varit lite folk på träning och det rätta fokuset har saknats.

Men mot Gagnef borde det ändå ha blivit tre poäng, tyckte Digerscoachen.

– I de två första perioderna hade vi ett bra försvarsspel och framåt hade vi kunnat göra betydligt fler mål. Vi borde ha stängt igen matchen där.

Men tre mål i innebandy är ingen säker ledning, det fick Digers verkligen erfara i sista perioden.

– I pausen efter andra perioden sa killarna: ”Vi brukar vara som bäst i tredje”. Det brukar vi också vara, men det går inte att bara ställa ut skorna och tro att allt ska gå av sig självt.

Jocke Norlin såg via två mål till att Digers fick en bra start med 2-1 efter första 20. En ledning som kunde varit större, som sagt. I andra utökade gästerna till 4-1 efter två mål av Emil Larsson.

– Vi skulle ha stängt matchen inför tredje, menade Holmström.

Men i början av sista perioden rasade allt. Försvarsspelet som var så bra i 40 minuter försvann och Digers släppte in fem mål den första halvan av tredje.

Det tog bara tre minuter, så lyste 4-4 på resultattavlan i Mockfjärds sporthall. Hemmalaget tog även ledningen efter 4.52, i numerärt överläge. Knappt fyra minuter senare såg Emil Larsson genom sitt tredje raka mål till att det stod 5-5.

– Jag tycker vi gör en bra match, inga fel alls i de två första perioderna och vi dominerade fullständigt. I tredje stod vi och tittade på i början, vi tappade boll och slog halvtaskiga passningar, analyserade tremålsskytten Larsson.

Bara 35 sekunder efter Larssons kvittering, kunde Gagnef ta ledningen på nytt, innan Alexander Johansson efter 10.50 spikade resultatet till 6-6 och en poäng vardera för lagen.

– Men vi hade flera bra chanser att avgöra, bland annat hade Alex (Johansson) två öppna lägen. Vi brände alldeles för mycket överlag och det här känns som en förlust, tyckte coach Holmström.

Om någon undrar, så blir det ingen förlängning i de lägre serierna utan matcherna får sluta oavgjort.

Mattias Holmström såg det oavgjorda resultatet som en förlust. Emil Larsson, såg något mer positivt på matchen. Inte bara för sitt hattrick, utan tremålsskytten var glad åt den poäng som det ändå blev, efter att Digers tagit ikapp två underlägen i sista.

– Visst är det alltid skönt att få göra mål, men jag skulle vilja lyfta upp hela laget för en riktigt fin insats och att vi hämtar upp till slut. Vi kommer därifrån med en poäng och det var viktigt för oss i jakten på Våmhus.

IFK Våmhus toppar alltjämt tabellen med sina 39 poäng. Digers BK skuggar två poäng bakom om och har dessutom en match mindre spelad. Hemmamatchen förra helgen blev ju flyttad, då Ludvika hade drabbats av magsjuka i laget.

I och med det oavgjorda resultatet tog sig Gagnef upp på tredje (25p) plats, 12 poäng efter Digers. Orsalaget har bortamatch även nästa helg, då DBK möter tabellåttan Sundborn.

IFK Våmhus är spelledigt kommande helg. Då finns det chans för Digers att återta den förstaplats man hade i inledningen av serien.

Bilden. Emil Larsson svarade för ett hattrick i mötet mot Gagnef, som slutade 6-6. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

Division 5

IBF Gagnef 2-Digers BK

6-6 (1-2, 0-2, 5-2)

Digers mål: 0-1 Jocke Norlin, 0-2 Jocke Norlin, 1-3 Emil Larsson, 1-4 Emil Larsson, 5-5 Emil Larsson, 6-6 Alexander Johansson.

Domare: Phicet Phaetaya och Senad Omerbasic.

Publik: 50.

Joakim Norlin gjorde Digers två första mål och såg till att hans lag fick en fin start mot Gagnef. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
LG Köpman vent
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360