Digers BK vann slaget om Orsasjön

Jörgen Wåger Sport

UPPDATERAD GÄLLANDE BLOMQVIST SKADA 12-TIDEN ONSDAG 24/10.

Daladerbyna i ishockey kallas som bekant för Slaget om Siljan.

Innebandyns variant är Slaget om Orsasjön.

Och det första slaget vann Digers när man besegrade Kais Mora med 8-7.

Det var en välbesökt sporthall när Kais Mora gästade Digers för ett hett derby i femman. Kais har flera olika lag, ett i allsvenskan, ett i trean och så ett även i division 5.

Men till Slaget om Orsasjön hade gästerna plockat med en femma som normalt spelar i division 3.

– Det var den femman som gjorde alla deras mål, menade Digerstränaren Mattias Holmström.

Holmström kunde med sitt unga lag glädjas åt den tredje raka vinsten.

Men det var Kais som började allra bäst. Redan efter lite drygt åtta minuter stod det 0-3 på resultattavlan, varav två av Moramålen kom i numerärt överläge

– Vi har ju ett så ungt lag och i dag hade vi tre, fyra debutanter. Det är inte så lätt att spela inför så mycket folk, de är ju inte van det, så det var stirrigt första tio, tyckte Holmström.

Men hemmalaget reste sig, kom ikapp till 3-3, men innan paus kunde Digersfostrade Martin Sjödin på nytt ge sitt Kais Mora ledningen.

Om första perioden var målrik, var det desto målfattigare i andra. Då bjöds publiken bara på ett mål, det genom hemmalagets Alvin Karlgren som kvitterade till 4-4 efter lite drygt fem minuter. Det på pass av Simon Blomqvist. Blomqvist som senare tvingades bryta matchen på grund av en skada.

Simon tvingade uppsöka akuten för att röntga foten. Under onsdag morgon fick han svar på röntgen att skadan bestod av en spricka i tån närmast stortån.

– De gör inget åt tår. Jag kan börja träna igen när smärtan är borta och jag kan röra tårna. Jag tror inte det tar så lång tid, var Simons svar angående sin skada.

I tredje blev det ett målkalas igen, men nu med hemmalaget i förarsätet. 1.29 in satte Alvin Karlgren en straff fram till 5-4 och Alexander Johansson utökade till en tvåmålsledning för Digers efter sju minuter.

Det tog dock bara 13 sekunder, så hade Kais reducerat, men en och en halv minut senare var det ny tvåmålsledning för hemmalaget.

Gästerna reducerade på nytt, men med fyra minuter kvar satte Emil Larsson 8-6. Med 13 sekunder kvar, reducerade ännu en Digersprodukt för Kais genom Viktor Sterner-Hinders. Men närmare än så kom inte Moralaget och Digers vann det första Slaget om Orsasjön.

– Sista tio gick vi ner på folk och då fick alla 03-or spela. Jag tyckte det var ganska lugnt sista tio. Vi spelade kontrollerat inte minst med tanke på alla unga killar vi har i laget, sa Holmström och öste beröm över sina ungdomar födda 2003.

– Alla 03-or ska ha jätteberöm, de gjorde det riktigt bra, men hela laget ska ha plus, sa en nöjd Mattias Holmström.

Nästa match för Digers är på lördag, borta mot Ludvika.

Bilden: Simon Blomqvist skadade ena foten mot Kais Mora och tvingades uppsöka akuten. Dagen efter fick han svar från den röntgen han gjorde, att det var en spricka i tån bredvid stortån. Han trodde själv att det inte skulle dröja allt för länge innan han var i spelbart skick igen.

Division 5

Digers BK- Kais Mora UIF 2

8-7 (3-4, 1-0, 4-3)

Digers mål: 1-3 Zygimantas Alisauskas, 2-3 Simon Blomqvist, 3-3 Joakim Norling, 4-4 Alvin Karlgren, 5-4 Alvin Karlgren (straff), 6-4 Alexander Johansson, 7-5 Erik Strandberg, 8-6 Emil Larsson.

Publik: Ca 150.

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin