Digers körde över Nås i toppmötet

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Uppdatering om Jonssons knäskada.

Femmans tätaste försvar mot seriens bästa målskytt.

Det var huvudingredienserna när Digers BK tog emot Nås IF.

Hemmalaget fick stopp på skyttekungen Johan Råmbin och vann med klara 10-2.

– Vi var helt enkelt för bra, erkände man från Nås håll. Det är inte ofta man får höra det, sa nöjde Digerscoachen Mattias Holmström efter att tabellettan krossat serietrean under lördagseftermiddagen.

Nöjd och belåten efter en en minst sagt väl genomförd match.

– Det här var klart bästa matchen för säsongen och i dag hade vi matchat många division 3-lag. Samtidigt får man vara lite ödmjuk, det här var bara en match.

Digers kom till toppmötet efter en magisk vändning mot Sundborn förra helgen, där 1-4 efter två perioder vändes till 8-4 efter 60 spelade minuter efter en minst sagt stökig avslutning där det var trångt i utvisningsbåset.

Nås kom från ett riktigt målkalas, 22-6 mot Hedemora. För att understryka Johan Råmbins målfarlighet kan vi från den matchen nämna att han noterade hela elva poäng via sju mål och fyra assist. Det på en enda match, alltså.

IFK Våmhus Glenn Guth har varit i topp i poängligan en längre tid, men Råmbins poängexplosion i framför allt den senaste matchen, har tagit den målfarlige Nåsforwarden allt närmare Guth i poängligans topp och när det gäller mål så är Råmbin ohotad etta med 45 fullträffar på 15 matcher.

Med sina totalt 74 poäng är Råmbin efter lördagen fyra poäng efter Guth (34+44=78p).

Emil Larsson blev poängbäst i Digers med tre mål och två assist. Foto: JÖRGEN WÅGER

Vi ska tillägga att Våmhus har hemmamatch mot tabellfemman Borlänge söndag (24/2) kväll.

För Råmbin ger det ett snitt på tre mål per match och till toppmötet i Orsa kom Råmbin med ett snitt på drygt fem poäng per match.

Men Digers lyckades helt stänga ner Nås målfarlige nummer 7. En enda poäng blev hans facit från matchen och det kom via en assist till Nås reducering till 1-3  efter 16 minuters spel.

Innan dess hann Digers skaffa sig en 3-0-ledning efter lysande spel. Det genom mål från Emil Larsson, Alexander Johansson och Alex Delbåge.

– Vi snackade inget särskilt om just Råmbin utan vi pratade om att hela deras förstafemma var giftig och att vi måste sätta stenhård press och jobba med fötterna, vilket vi gjorde, berömde Holmström sitt unga lag.

3-1 var ställningen efter  första 20 och bara tre minuter in i andra perioden hade Digers gått fram till 5-1 efter ytterligare mål av Emil Larsson och Alexander Johansson.

Joakim Norlin gjorde 6-1 några minuter senare innan hemmalaget åkte på en oturlig skada. Den andra i matchen för hemmalaget. I första perioden var det Micke Jonsson som ådrog sig en knäskada och tvingades kliva av med smärtor.

– Jag klev ner i samma hål som jag gjorde för ett år sedan, konstaterade Jonsson.

– Det känns som något gått sönder i knät, sa han grimaserande.

Ni som följt turerna kring sporthallens dåliga golv som Orsasajten skrivit om, har kanske läst om just Micke Jonsson som hade otur att kliva på ett lock i golvet som gav vika. Felet har funnits där i minst tre år, men sent omsider är det ett golvföretag som har kikat på det hela och som ska åtgärda det.

Dubbelt otur då för Jonsson att kliva ner i samma hål innan det hunnit lagas.

Som om inte det vore nog, så råkade Joakim Norlin få en klubba upp i ansiktet då en Nåsförsvarare skulle rensa och dennes klubba, i eftersvingen, oturligt träffade Norlin strax ovanför ögat, med blodvite som följd.

Emil Larsson hjälper Micke Jonsson av planen efter att Jonsson trampat ner i det farliga hålet i sporthallsgolvet som är på väg att lagas. Foto: JÖRGEN WÅGER

– Men han var tillbaka i tredje och satte ett par mål, sa coach Holmström om en av av sina skadade spelare.

Digers fina spel fortsatte i sista perioden. 7-1 (målskytt: Emil Larsson) efter två perioder utökades till 8-1 i numerärt överläge i mitten av tredje. Sex minuter senare kom 9-1. Målskytt båda gångerna var Joakim Norlin, som råkade få klubban upp i ansiktet. Det hindrade inte honom, kan vi konstatera.

Bara halvminuten efter Norlins 9-1, satte Manne Sörlin 10-1 innan Nås med två minuter kvar snyggade till siffrorna något.

Norlin hade sedan chansen att göra ännu ett mål, men missade den straff som Digers tilldömdes med tre minuter kvar.

Men 10-2 i toppmatchen efter ett minst sagt imponerande spel gladde en välbesökt Orsa sporthall.

– Den klart bästa matchen för säsongen. Alla gör ett grymt bra jobb och man blir nästan rörd över att vi spelade så bra, sa tränare Holmström efter krossen i toppmötet mot tabelltrean.

Emil Larsson blev poängbäst med sina tre mål och två assist. Joakim Norlin noterade tre mål och en assist och Alexander Johansson  två mål och två assist.

Noterbart från matchen att Nås drog på sig sex utvisningar medan Digers höll sig helt borta från botbänken.

Digers leder tabellen fyra poäng före IFK Våmhus, som har en match mindre spelad och som ska möta Borlänge IBK under söndagen (24/2).

Nästa helg, Vasaloppshelgen, är Orsalaget spelledigt.

Uppdatering gällande Micke Jonssons skada:

Under söndagen var Jonsson in till akuten för att kolla sitt skadade knä.

– Knät är svullet och vätskefyllt, därför smärtar det och jag har svårt att röra på det.

– Jag ska vila en till två veckor, därefter ska jag få träffa ortoped och sjukgymnast. Sedan får vi se om det blir operation, just nu vet jag inte, berättade Micke Jonsson dagen efter den oturliga skadan då han klev på samma lock, som gav vika, som han trampade på för ganska precis ett år sedan och som ledde till en allvarlig knäskada.

Där kan vi verkligen snacka om otur, att för andra gången inom ett år kliva ner i samma försjunkning i Orsa sporthall, som de ansvariga haft cirka tre år på sig att laga, men där inget hänt. Nu ska det dock vara på gång en lagning, men det hjälper inte Jonsson som troligen har ännu en lång rehabilitering framför sig.

Bilden längst upp. Glädje i Digerslägret efter att Emil Larsson gjort 7-1. Från vänster; Sonny Johansson (6), Alex Delbåge, Joel Jackson, målskytten Emil Larsson och Alexander Johansson. Foto: JÖRGEN WÅGER

Division 5

Digers BK-Nås IF

10-2 (3-1, 4-0, 3-1)

Digers målskyttar: 1-0 Emil Larsson, 2-0 Alexander Johansson, 3-0 Alex Delbåge, 4-1 Emil Larsson, 5-1 Alexander Johansson, 6-1 Joakim Norlin, 7-1 Emil Larsson, 8-1 Joakim Norlin, 9-1 Joakim Norlin, 10-1 Manne Sörlin.

Utvisningar, DBK: -. NIF: 6×2.

Domare: Roger Perling och Terje Severinsson.

Alexander Johansson svarade för två mål och två assist i toppmötet mot Nås, som hemmalaget vann med hela 10-2. Foto: JÖRGEN WÅGER

Manne Sörlin oroar Nåsförsvaret. Foto: JÖRGEN WÅGER

Alex Delbåge (18) gratuleras efter sitt 3-0-mål av Alexander Johansson, där Johansson stod för assisten. Foto: JÖRGEN WÅGER

Joel Bäckhem i Digersmålet svarade för en bra match. Leo Olsen ser till att hålla rent framför hemmakassen. Foto: JÖRGEN WÅGER

Alexander Johansson har precis gjort 2-0, ett riktigt flytmål, vilket målskyttens min också visar. Foto: JÖRGEN WÅGER

Stefan Sund har här precis gjort 4-1 och Digers har kopplat ett rejält grepp om matchen i början av andra perioden. Från vänster; Emil Larsson (30), Sebastian Thorslund, Leo Olsen (23), målskytten Sund och Manne Sörlin (29). Foto: JÖRGEN WÅGER

Alexander Johansson sträcker fram klubban och på nåt konstigt sätt seglar bollen i mål efter den här sammanstötningen fram till 2-0. Foto: JÖRGEN WÅGER

Tremålsskytten Joakim Norlin tittar närmare på sargen här. Foto: JÖRGEN WÅGER

Agge Sundquist har näsa för målet, men blev mållös i dag. ”Det var inte lika jobbigt att vara målvakt”, konstaterade han. Förra helgen, i segermatchen mot Sundborn, var det just Sundquist som vaktade kassen och gjorde det bra. Mot Nås var han tillbaka som utespelare. Foto: JÖRGEN WÅGER

Sonny Johansson med full fokus på bollen. Foto: JÖRGEN WÅGER

Alexander Johansson stänker här in 5-1 rätt upp i nättaket. Det syns lite av Johansson till höger och kikar man i målet, så ser man att nättaket reser sig av det hårda skottet. Foto: JÖRGEN WÅGER

Joakim Norlin fick en klubba rätt upp i ansiktet i andra perioden, men var tillbaka i tredje och gjorde två mål, totalt tre fullträffar från Norlin, plus en assist. Foto: JÖRGEN WÅGER

August Sundquist (28) och Jonathan Backsell-Eriksson (16) trycker på mot gästernas mål. Foto: JÖRGEN WÅGER

Johan Råmbin, femmans målkung, blev mållös från mötet med Digers. Här i kamp med hemmalagets Stefan Sund. I bakgrunden ser vi Manne Sörlin (29). Foto: JÖRGEN WÅGER

Alexander Johansson har precis gjort 5-1 i början av andra perioden och segern börjar kännas klar, även fast allt kan hända i innebandy. Joel Jackson (21) skyndar dit för att gratulera. Nåsförsvaret är av förståeliga skäl inte fullt lika glada. Foto: JÖRGEN WÅGER

Manne Sörlin i hård kamp med Nåsspelare. Foto: JÖRGEN WÅGER

Erik Strandberg med full fokus på bollen. Foto: JÖRGEN WÅGER

Lite kaos vid Nåsmålet halvsekunden innan bilden togs. Jonathan Backsell-Eriksson (16)  närmast bollen. Alldeles bakom ser vi Agge Sundquist (28) och Mattias Magnusson (9). Foto: JÖRGEN WÅGER

Joakim Norlin (13) nära att sätta ytterligare en boll, men han fick nöja sig med tre. Gott nog det. Foto: JÖRGEN WÅGER

Två av femmans bästa målskyttar. Till vänster Johan Råmbin, som gjort 45 mål på 15 matcher, klart bäst i hela serien, samt Alexander Johansson (10), som svarat för 25 mål i Digerströjan. Det blev två fullträffar mot Nås, medan Råmbin blev mållös. Foto: JÖRGEN WÅGER

Sonny Johansson i kamp med en Nåsspelare. Foto: JÖRGEN WÅGER

Joel Jackson laddar för stora kanonen. Foto: JÖRGEN WÅGER

Mats Gunnarsson i Nåsmålet gjorde många flera spektakulära räddningar, här är en av dem, med foten. Foto: JÖRGEN WÅGER

Alexander Johansson i hård kamp om bollen. Foto: JÖRGEN WÅGER

Joel Jackson har full koll på bollen. Foto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Orsa pingis 2
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin