Digers seriefinal mot IFK Våmhus flyttas

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Det har blivit ändringar i Digers spelschema så här i slutspurten av femman.

En match är uppskjuten sedan tidigare plus att seriefinalen mot IFK Våmhus fått nytt speldatum.

Dessutom är det ovisst hur det blir med protesten från Sundborn.

Den 2 februari skulle Ludvika besöka Orsa sporthall, men då laget hade sjukdom på målvaktssidan sköts matchen upp. Det har tagit sin tid att hitta nytt datum, men nu är det spikat, berättar coachen Mattias Holmström.

Ny matchdatum blir nästa fredag, den 8 februari. Starttid är klockan 19.30.

Dagen efter, lördagen den 9 mars, var det enligt ordinarie schema inplanerat toppmöte mellan Digers BK och IFK Våmhus i Orsa sporthall, men den flyttas nu till torsdag den 28 mars klockan 19.00.

Orsalaget tappade en av sina två målvakter, Hannes Matz, till Borlänge tidigare och Joel Bäckhem är bortrest nästa helg, vilket är anledning till flytten. Det ska också påpekas att Våmhus tidigare erbjudit Digers att lägga lagens returmöte så att det skulle bli en helt avgörande match om seriesegern.

Efter toppmötet återstår bara en match i femman, Kais Mora-Stora Skedvi (31/3), sedan är serien färdigspelad.

Så då ser det ut att kunna bli en helt avgörande match om vilket av lagen Digers och Våmhus som blir seriesegrare. Om nu lagen sköter sitt de tre återstående matcherna som är kvar innan seriefinalen, ska poängteras.

I den officiella tabellen saknas Digers vinstmatch mot Sundborn, som Orsasajten skrev om under tisdagen, från den 16 februari. En stökig tillställning med många utvisningar som Digers vann med 8-4.

Räknar vi in den matchen i tabellen toppar Digers med sina 43 poäng på 16 matcher. En poäng efter är IFK Våmhus med lika många matcher spelade.

I söndag var för övrigt Digers nära att få en hjälpande hand från Borlänge som i Mora mötte Våmhus. Tabellfemman hade 7-5 sju minuter in i tredje perioden. Femmans poängkung, Glenn Guth, reducerade då för hemmalaget.

Vid ställningen 7-6 till Borlänge, tilldömdes gästerna en straff efter 8.03. Men Borlänge missade tillfället till ny tvåmålsledning. Mindre än en halvminut efter straffmissen, kvitterade Våmhus genom Andreas Ask.

Ovan nämnda Ask och Guth såg sedan till att Våmhus kunde ta en tvåmålsledning med fem minuter kvar. Borlänge fick in en reducering med knappt tre minuter kvar, men närmare än så kom inte gästerna och Våmhus vann den dramatiska tillställningen med 9-8.

I den officiella tabellen leder IFK Våmhus två poäng före Digers, men då är som sagt Orsalagets trepoängare borta mot Sundborn inte inräknad. Enligt en ledare från Sundborn som Orsasajten pratade med under tisdagen, var en protest inlämnad från Sundborns sida.

Men den på förbundet som Digers haft kontakt med, så verkar det inte ha kommit in någon protest – ännu. Och då är det ändå över en och en halv vecka sedan matchen spelades.

– Han (på förbundet) skulle på Sundborn igen så får vi se vad som händer, kommenterade Mattias Holmström cirkusen gällande segermatchen från 16 februari, där ordinarie Digerscoachen själv inte fanns på plats.

Läs om varför Sundborn protesterar mot Digers seger den 16/2:

Bilden. Så här såg det ut när Digers i lördags vann toppmötet mot tabellfyran Nås med hela 10-2. Den här segern är inräknad i tabellen, däremot saknas segern mot Sundborn 16 februari. På bilden Digersmålvakten Joel Bäckhem, Orsalagets enda ordinarie målvakt, som inte kan vakta kassen nästa helg och därför flyttas seriefinalen mot IFK Våmhus till torsdagen den 28 mars. Leo Olsen är den som står närmast sin målvakt. Foto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
Brottsofferjouren
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360