Digers vände 1-4 till seger efter sju mål sista 20

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Digers BK låg under med 1-4 efter två spelade perioder borta mot Sundborn.

Då svarade topplaget för en målexplosion sista 20 minuterna.

Tremålsunderläget inför sista perioden vändes till en klar seger med 8-4.

7-0 i sista, alltså. Där kan man verkligen kalla ketchupeffekt, eller som nån känd idrottsprofil sa en gång i tiden: ”Ketchupflaskan i topp”.

– Vi började spela boll, röra oss som vi ska och såg till att sätta de lägen vi fick, var Emil Larssons, en av målskyttarna, förklaring till den magiska vändningen i tredje perioden.
Imponerande seger, inte minst med att den ena målvakten, Hannes Matz, bytt klubb till Borlänge, och den andre ordinarie keepern, Joel Bäckhem, inte kunde vara med på grund av jobb.

I stället stoppade Digers in utespelaren August Sundquist.

– Agge ska ha en stor eloge för jobbet i målvaktsdressen, han räddade många viktiga bollar och hjälpte hela laget till en vinst idag, berömde Larsson.

– Det var längesen jag var målvakt i en tävlingsmatch. Det blev väl nån tokräddning i slutet, på en ”krosspass”, annars var det rätt lugnt i kassen. Det är ju fyra mål för mycket, men det var svårt att göra något på dessa situationer, tyckte ”målvaktsdebutanten” själv om sin insats.

August Sundquist fick vakta kassen i bortamatchen mot Sundborn. Första tävlingsmatchen på flera år som målvakt för Agge. Här ser vi Sundquist som utespelare i hemmamatchen mot just Sundborn. Foto: JÖRGEN WÅGER

Men Digers fick ingen drömstart på matchen. Efter 20 minuter ledde tabellåttan med 2-1 och inte blev det bättre i andra perioden. Efter 40 minuter var ställningen 4-1 och inte mycket talade för att Digers skulle ta poäng.

– Vi stod och tittade mycket på när de spelade innebandy och hade svårt att vinna boll. Vi hade några lägen som tyvärr inte satt där de skulle. Men i periodpausen snackade vi ihop oss ordentligt och vaknade till.

Och snacka om att ett snack ger resultat. I tredje blixtrade Digers till rejält och klyschan med ketchupflaskan räcker inte till.

Sju mål. Det är nog bara i innebandy det kan hända.

För hemmalaget var det förstås frustrerande att tappa 4-1 till en klar förlust sista 20.

– Sista tio minuterna rasade humöret på många i Digers och Sundborn, ett tag så hade båda lagen i princip en hel femma var på utvisningsbänken, berättade Larsson.
– Trots mycket emot oss så fick vi igenom någon kasse. Sundborn tappade mycket i det läget och då förstod vi att vi skulle vinna, menade Emil Larsson.
Jobbigt underläge med 1-4 inför sista perioden, trots det tar Digers ändå en klar seger med 8-4. Bara det är en styrka i sig, även fast man inte var nöjd med de två första perioderna.
Nästa match för Digers är hemma mot Nås kommande lördag. Nås som har seriens klart främsta målskytt i Johan Råmbin. Råmbin noterade hela elva poäng, han ensam, alltså, i segermatchen med 22-6 mot  Hedemora under lördagen. Det via sju mål och fyra assist. Det kan även tillkomma någon poäng på Nås måltjuv, då statistiken inte var fullständig.
Råmbin är nu ”bara” fem poäng (som mest) efter den tidigare ohotade ettan i femmans poängliga; IFK Våmhus Glenn Guth, som har producerat 78 (34+44) poäng på 13 matcher. Råmbin står, enligt femmans statistik, på 45 mål och 28 assist = 73.

Än viktigare är förstås serietoppen och där gick Digers förbi ett spelledigt IFK Våmhus. Orsalaget står på 40 poäng på 15 matcher, en ”pinne” före Våmhus, som också har spelat 15 matcher.

Fem matcher återstår för Digers, en är mot tabelltrean Nås kommande helg. Den nya tabellettan har även Våmhus, på hemmaplan, i en av de fem återstående matcherna, vilket kan bli en helt avgörande match om seriesegern.

Bilden längst upp. Alexander Johansson svarade för fyra mål när Digers vände 1-4 till seger med 8-4 borta mot Sundborn. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

Division 5

Sundborn-Digers

4-8 (2-1, 2-0, 0-7)

Digers målskyttar: Alexander Johansson 4, Erik Strandberg, Jocke Norlin, Joel Jackson, Emil Larsson.

Emil Larsson gjorde ett av målen i segermatchen mot Sundborn. Foto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin