Digerstjejerna fick sig en lektion

Jörgen Wåger Sport

Sundborns GOIF städade av Borlänge med 12-1 i premiären.

Under söndagen var det Digerstjejernas tur att få sig en innebandylektion.

Hela 15-0 skrevs segersiffrorna för det rutinerade hemmalaget.

– Visst var de bättre, men jag tycker inte att 15-0 speglar matchen. Vi hade också många målchanser, men fick inte dit bollen, sa Digerscoachen Micke Jonsson.

Nu är Sundborn inget vanligt division 2-gäng.

– Det här är ett division 1-lag. De har vunnit tvåan flera år i rad, men tackat nej till att gå upp.

Kikar man i laguppställningen för Sundborn, så hittar vi lite kända innebandynamn som Einstulen, Galante Carlström med flera.

En av Falulagets alla rutinerade är Martina Löf, som var med och tog SM-guld med Kais Mora 2015.

– Jag tränar en dag i veckan och är med sporadiska matcher. Pusslar ihop vardagslivet med barn och jobb, så det blir det jag hinner med. Men otroligt kul att spela lite igen, har saknat känslan av att få trycka till en skön tackling, berättade Martina, som i Kaiströjan var mest känd för sitt fysiska spel, för Orsasajten.

Så inte undra på att nystartade Digers fick det extra tufft, efter att ha varit så nära poäng i premiären hemma mot Valbo. Gästerna avgjorde premiären med ett par mål i slutminuterna och vände underläge till seger med 5-4.

Den här gången var Digers aldrig nära. Hemmalagets första mål kom efter knappt tre minuter och efter lite drygt halva första perioden stod det 3-0 på resultattavlan.

Det var också siffrorna i första paus, men därefter började målen trilla in med jämna mellanrum. I sista perioden blev det hela 7-0.

– Det rann iväg mot slutet. När det började rinna iväg, så rann det rejält, kommenterade Jonsson de sju målen i sista perioden.

Totalt stannade det vid 15-0 och skotten blev 46-18 till Sundborns favör.

– Visst var de bättre, så är det, men jag tycker som sagt att 15-0 är orättvisa siffror. Jag räknade till att vi hade elva målchanser, men fick inte in bollen, konstaterade Digerscoachen.

Nu är det inte mot ett sånt rutinerat gäng som Sundborn som nykomlingen Digers BK ska ta sina poäng.

– Det här är var en viktig match att lära sig av, menade Jonsson.

– Trots underläge med säg 0-13, så jobbade tjejerna stenhårt hela matchen. Det ska de ha en stor eloge för, berömde Orsalagets coach.

Sundborn har ett rutinerat lag som säkert skulle klara sig fint högre upp i seriesystemet, men i Digers hittar vi troligen en framtida spelare i Damkronorna.

– Vi är nog enda laget i serien som har en OS-spelare, sa Digerstränaren inför mötet mot Sundborn.

Med det syftade Micke Jonsson på Linn Slottgård, som är uttagen i stortruppen inför kommande ungdoms-OS och då i idrotten ishockey, som nog de flesta kan räkna ut.

Vi kan tillägga det att det återstår att se om Linn kommer med i den slutliga truppen till OS. Stortruppen ska bantas från dagens cirka 30 till 15 utespelare. I december kommer beskedet om den 15-åriga Orsatjejen får spela i den blågula landslagsdräkten i ungdoms-OS.

Kommande söndag (20/10) tar Digers emot Storvik på hemmaplan. Storvik som under söndagen besegrade Valbo med 9-6 i sin första match i tvåan. Samma Valbo som Digers hade i säcken förra helgen, men glömde knyta igen.

– Nu har vi förlorat två raka, på söndag ska vi ta första segern, sa Jonsson bestämt.

Bilden. Micke Jonsson och hans tjejer i nystartade Digers fick sig en lektion av rutinerade Sundborns GOIF, de senaste årens seriesegrare i damtvåan. Bilden är från premiärmatchen mot Valbo. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Division 2 damer, Dalarna/Gästrikland

Sundborns GOIF-Digers BK

15-0 (3-0, 5-0, 8-0)

Utvisningar, SGOIF: 2×2. DBK: 2×2.

Publik: 60.

Domare: Hans Bylund och Anders Sundvall.

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Orsa pingis 2
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin