Efter tre år – golvet ska äntligen lagas

Jörgen Wåger Sport

I tre år har det funnits ett hål i sporthallens golv som varit till fara för de aktiva och skolbarnen.

Det fick inte minst Micke Jonsson erfara för ganska precis ett år sedan, då han ådrog sig en knäskada.

Men nu är äntligen golvet på väg att lagas.

– Jag hittade en bild på hålet som var från 2016, så i minst tre år har det där hålet varit där, berättade Digerstränaren Mattias Holmström för ett par veckor sedan.

I ett av hålen där man stoppar ner badmintonstolpar har locket sjunkit ner, vilket utgjort en fara för alla de som har aktiviteter i sporthallen. Inte minst Digers har flera lag som tränar där och dagtid har Orsaskolans elever idrott i sporthallen.

Representanter från Digers har flera gånger påpekat att hålet måste lagas, men ingenting har hänt.

Inte ens efter att Micke Jonsson trampade ner i hålet under en innebandymatch med Digers den 17 februari 2018.

Inte förrän nu. Orsasajten uppmärksammade problemet den 22 januari, då Micke Jonsson fick berätta hur olyckan gick till, hur han backade i en matchsituation och trampade på locket, som gav vika. Han ådrog sig en allvarlig knäskada och har ett år senare fortfarande men av olyckan som hade kunnat undvikas.

Om någon hade lagat hålet i tid, för det är som sagt i minst tre år som det varit problem med det aktuella hålet där locket sjunkit ner.

– Jag hittade i en bild på hålet som jag fotade 2016, så i alla fall tre år har det varit så där, konstaterade Holmström nyligen.

För nästan på dagen (22 januari) en månad sedan skrev Orsasajten om hålet i sporthallsgolvet och pratade då med Barbro Fischerström, kultur- och fritidschef inom Orsa kommun.

– Det är lite lurigt det där, om det där ligger på oss eller om det är Orsa Lokaler som har ansvaret att se till att det lagas. Men klart är att som det är nu, så kan vi inte ha det, kommenterade Barbro det hela.

Nu verkar man ha kommit på vem som har ansvaret, i alla fall syntes en golvfirma besöka sporthallen under tisdagen.

– Ja, nu är det på gång att hålet ska lagas. Jag fick höra att golvfirman varit där i går (tisdag). De lär väl stänga hallen när det ska lagas, men det har vi inte fått reda på när det ska bli, säger Holmström.

Äntligen – konstaterar nog alla som nyttjar sporthallen. Det är ren tur att det bara är en, som vi vet om i alla fall, som skadat sig under de år som hålet funnits där. Synd att det gick så långt att det blev en allvarlig olycka, då Micke Jonsson trasade sönder sitt knä.

En skada är en för mycket, det är nog alla överens om och den här planerade lagningen borde förstås skett för längesen.

Men nu är det som sagt en lagning på gång, så alla som har aktivitet i hallen framöver kan röra sig utan risk att trampa ner i ett hål.

Om vi går över till det sportsliga har Digers BK, som toppar femman, match mot Nås nu på lördag. Normalt börjar hemmamatcherna klockan 14.00, men toppmötet mot tabelltrean Nås startar redan klockan 13.30.

– Det är på grund av att domarna som dömer vår match ska hinna till Mora i tid, förklarar Digerscoachen ändringen av matchtiden.

Sedan har Digers en uppskjuten hemmamatch mot Ludvika att stoppa in någon helg framöver. Det är fortfarande oklart när.

– Vi får se när det blir. Det är inte helt lätt att få in den matchen, men någon gång innan mars utgång måste den spelas.

Under hela säsongen har IFK Våmhus och Digers följt varandra i toppen. Med fem omgångar kvar toppar Digers tabellen en poäng före Våmhus. Lagen möts också framöver i Orsa sporthall i, som det ser ut i nuläget, en helt avgörande match om seriesegern.

Sedan kan vi berätta en lite rolig grej apropå de två topplagen. Digers tränade med Våmhus för en tid sedan när Orsa sporthall var stängd under nästan två veckors tid. Den här och nästa vecka tränar Våmhus med Digers i Orsa. Det på grund av att Våmhusspelarna inte kan träna i sin ordinarie hall, som är upptagen av Vasaloppsgäster. Deras träningsplan har byggts om till sovsalar för skidåkare.

Läs också:

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Orsa pingis 2
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360