Finalplats för 11-årige Marcus

Jörgen Wåger Sport

Dalatouren i bordtennis har en tävlingsform för alla.

I helgen genomfördes säsongens tredje deltävling i Borlänge.

Där fick Ovansiljans SK en finalplats genom Marcus Stenberg.

Beroende på styrka vid pingisbordet delas spelarna in i olika divisioner och det var i division 3 som Marcus lyckades ta sig till final.

Sin kvartsfinal vann Stenberg i tre raka set. Desto tuffare blev det i semifinalen, där det gick till skiljeset, men där Ovansiljsanspelaren höll nerverna bäst i styr och vann femte set med 11-8 över motståndaren från Dala Järna.

I finalen ställdes sedan 11-årige (född 2008) Marcus mot Falu BTK:s Alvin Stridfeldt. Efter att ha förlorat första set med klara siffror, jämnade Stenberg ut spelet, men trots att de två efterföljande seten blev tuffa, vann Alvin med 3-0 i set.

Ovansiljans Marcus Stenberg, här i randig tröja, kom på andra plats i division 3. Foto. FREDRIK LARSSON

Just division 3 var den klass där Ovansiljans SK hade flest deltagare. Övriga placeringar för Ovansiljans spelare blev; 7) Eskil Söderström, 8) Love Häll och 9) Emil Sjögren.

I den högre division 2-klassen hittar vi Isak Söderström. Han tog sig till A-slutspelet, men åkte ur i kvartsfinal trots en bra start. Isak vann första set med klara 11-4, men förlorade sedan två väldigt jämna set; 12-14 och 10-12 och sedan även det tredje, 1-3 i set alltså.

Ovansiljan hade sex spelare med i Borlänge och i vuxenklassen ställde Roine Söderström upp. Han nådde inte A-slutspelet, men vann finalen i klassen vuxen B med 3-1 i set.

Bilden längst upp. Så här såg det ut när Dalatouren kom till Borlänge och badmintonhallen i lördags. Foto. FREDRIK LARSSON

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
Brottsofferjouren
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin