Fjärde raka vinsten för Digers

Jörgen Wåger Sport

Digers BK tog under lördagseftermiddagen fjärde raka segern i division 5.

Ludvika kördes över med hela 13-0.

– Vi lade in en extra växel efter första perioden, analyserade August Sundquist.

Det tvåmålsskytten Sundquist syftade på var att trots storsegern, så hade gästerna stora problem med hemmalaget i den första perioden.

Enda målet första perioden gjordes av Leo Olsen, en av Digers många ungdomar i laget, efter 15.41. Så det var allt annat än en ojämn tillställning efter första 20, i alla fall inte målmässigt, för där var det bara ett måls fördel för Orsalaget.

– De spelade i bra första perioden och vi hade lite stolpe ut, tyckte Sundquist om första 20.

I andra perioden blev det rena ketchupeffekten för Digers som verkligen fick igång målskyttet. Hela sju bollar ramlade in i Ludvikaburen och var det jämnt efter första perioden, så var hela tillställningen avgjord efter 40 minuter.

– Vi hade lite stolpe ut i första. Sen så lade vi i en extra växel i andra och tredje och vi fick med oss en hel del utvisningar som straffade dem, var Sundquist segerrecept till Digers fjärde raka vinst.

Noterbart att de första sju målen gjordes av sju olika målskyttar.

Sedan kom inte minst Alvin Karlgren igång. Han satte 7-0 och svarade för ytterligare två fullträffar.

August Sundquist satte två bollar; 5-0 och 12-0.

– Kul att få hitta på målet två gånger, tyckte den unga dubbelmålskytten.

August Sundquist med full kontroll på bollen. Sundquist gjorde två mål i Digers storseger över Ludvika. Foto: JÖRGEN WÅGER

Digers leder division 5 med full pott efter fyra omgångar. På andra plats hittar vi IFK Våmhus med samma poäng, men med sämre målskillnad.

Digers hade sju olika målskyttar de sju första målen. Just det speglar av sig även i skytteligan vilket jämnt lag Digers har. IFK Våmhus har de fyra första platserna plus ytterligare en bland topp 10 i poängligan.

Orsalagets främste poänggörare är back, Sebastian Thorslund, och den rutinerade försvararen, som tidigare faktiskt var målvakt, parkerar på en 12:e plats i poängligan med sina 5 mål och 4 assist.

Den som leder måste vi nämna: Våmhusliraren Glenn Guth som på fyra matcher noterat hela 27 poäng, via 14 mål och 13 assist. Och det på fyra matcher. Det ger ett snitt på närmare 7 poäng mer match, vilket är smått osannolikt.

Division 5 Dalarna

IBF Ludvika 2-Digers BK

0-13 (0-1, 0-7, 0-5)

Digers mål: 0-1 Leo Olsen, 0-2 Alexander Johansson, 0-3 Joakim Norlin, 0-4 Mikael Jonsson, 0-5 August Sundquist, 0-6 Sebastian Thorslund, 0-7 Alvin Karlgren, 0-8 Alvin Karlgren, 0-9 Mikael Jonsson, 0-10 Kalle Sigås, 0-11 Alvin Karlgren, 0-12 August Sundquist, 0-13 Sebastian Thorslund.

Skott: 21-43 (8-11, 5-14, 8-18)

Publik: 175.

Alvin Karlgren, närmast kameran, gjorde tre mål mot Ludvika. Sebastian Thorslund, i bakgrunden, är Digers bäste poänggörare efter fyra omgångar med sina fem mål och fyra assist. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Orsagrisen
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin