Första oavgjorda för Siljan BK

Jörgen Wåger Sport

På 17 matcher i trean hade Siljan BK inte en enda oavgjord match.

Men när BK Granen F2 gästade Orsa bowlinghall delade lagen på poängen.

Siljan knep en poäng mot B-gruppens trea efter 10-10 mot Hedemoralaget.

Siljan BK parkerar på näst sista plats i grupp A, så att plocka en poäng mot det tredjeplacerade laget i B-gruppen är en framgång. Allra helst med tanke på en skral inledning i mötet, med förlust i de fem första matcherna.

– Det blev en riktig upphämtning. Efter en svag första omgång, där alla i hemmalaget förlorade sina matcher ( 0-5), blev det bättre spel. Med lite flyt i sista omgången hade det blivit vinst, det hängde på sista kasten i två av matcherna, sammanfattade Pupp Lindkvist mötet mot ett av B-gruppens topplag.

Som så många gånger förr var det John Visser som var poängbäst, inte bara i Orsalaget utav av samtliga bowlare i denna match. På sina fyra serier noterade Siljans flygande holländare 795 poäng. 35 poäng bättre än tvåan Pupp Lindkvists 760.

Rasmus Höijer (683) och Britt-Marie Björkkvist (670) var trea och fyra i Siljan.

Pupp Lindkvist hade den klart högsta enskilda poängserien med sina 246, som han noterade i den fjärde och sista serien. Vissers högsta serie var på 219.

Övriga totalpoäng i hemmalaget fördelade sig så här: Ronnie Lovén (667), Elize Göransson Larsson (631), Hans Larsson (548), Torbjörn Masser ( 447 på tre serier) och Rune Bentsen (120 = en serie).

Hos Siljans grannklubb BK Karma var det klang och jubel under lördagen. Då blev nämligen Moralaget klart för division 2. Karma mötte samma lag som Siljan spelade oavgjort mot, men för A-gruppens suverän blev det seger med hela 16-4 över Hedemoralaget.

– Denna resa som BK Karma gjort är helt fantastisk. Vi har verkligen skyndat långsamt och utbildat våra ungdomar. Nu i år har dom verkligen börjat flyga och vi har redan vunnit serien, trots att det är fyra omgångar kvar, analyserade Karmaledaren/spelaren Mikael Alfredsson.

I A-gruppens segrarlag ingår bland annat Orsagrabben Robin Liljeberg. 17-åringen var fjärde bäst i Karma i lördagens match med sina 747 poäng över de fyra serierna. Bästa serien var på 235 poäng, näst högst i Karma. Klart poängbäst totalt i Karma var Lukas Andersson med 825.

Siljan BK är kvar på femte plats i A-gruppen med sina 13 poäng, fyra poäng upp till tredjeplacerade BK Rättvik F1 efter 18 (av 22) spelade omgångar i division 3 Norra Svealand.

Bilden. Pupp Lindkvist, till vänster, noterade Siljan BK:s och dagens högsta enskilda serie med sina 246 poäng när det blev 10-10 mot BK Granen F2 under lördagens seriematch i division 3. Rasmus Höijer, till höger, blev tredje bäst i hemmalaget med 683 poäng över fyra serier. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

Orsagrabben Robin Liljeberg spelar i BK Karma, Moralaget som med fyra omgångar kvar redan är klart för uppflyttning till division 2. I Bakgrunden ser vi Siljans Britt-Marie Björkkvist och Rasmus Höijer från derbyt tidigare i serien. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Plåt-Sven
Orsasjön 250 x 149

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360