Här ger domaren sin syn på Digersmatchen

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Digers BK saknar tre poäng i femmans innebandytabell.

Sundborn anser att fel har begåtts och har därför inte registrerat resultatet.

– Det var väldigt rörigt, men allt har gått rätt till, menar Felix Carlsson, en av domarna i matchen.

Som Orsasajten skrev om under tisdagen och även berörde i en annan artikel under onsdagen, så var det en väldigt stökig tillställning i framför allt tredje perioden med många utvisningar som gjorde det förvirrat för både spelare och domare.

Ett tag i tredje perioden satt tre spelare vardera från båda lagen utvisade och det är just det som är upphovet till den förvirring som uppstod och där Digers gjorde ett mål (viktiga 6-4) med en spelare på planen som, enligt Sundborn, borde ha suttit utvisad.

Nu ger en av domarna i matchen, Felix Carlsson, sin syn på det som hände i tredje perioden när Digers gjorde 6-4, där assisten till målet gjordes av Alexander Johansson.

– Det var Sundborns kille som först gjorde fel och sedan var det fel av Digers Alexander Johansson, som åkte ut samtidigt som den här killen, och som sedan hoppade in, säger Carlsson.

Så här beskrev en anonym Sundbornledare för Orsasajten måndag kväll:

– Det var Digers nummer 7 som skulle in, men i stället gick nummer 10 in och assisterade till deras mål. Vi menar att det här aldrig borde ha godkänts, då nummer 10 skulle varit fortsatt utvisad, men domarna godkände ändå målet. Det är det som protesten handlar om.

Carlsson poängterar att fel gjordes av båda lagen. Både Sundborn och Digers skulle få in spelare från utvisningsbåset, men båda lagen skickade in fel spelare.

– Det är ju sekretariatet som ska hålla ordning på det här. Det var Magnusson (nr 7 i Digers) som skulle in tillsammans med en från Sundborn, men i stället klev en annan spelare från Sundborn in varpå Alexander Johansson (10) också kliver in, som blev utvisad samtidigt som den här Sundbornspelaren som gick in först, förklarar Carlsson och fortsätter:

– Så det är faktiskt Sundborn som gör fel först, men sedan gör Digersspelaren (A Johansson) fel, så båda dessa åker på nya tvåminutare.

Men innan dess hann alltså Digers göra 6-4 när klockan stod på 13.51 och passningsläggare var Alexander Johansson.

– Om Sundborn vill ha det till att Johanssons utvisning inte gått ut, så stämmer inte det. Det satt ett tag tre spelare från varje lag utvisade och det är det som skapat problem. Man får ju vara som minst tre spelare på planen. När Magnussons och den första Sundbornspelarens utvisning var klar, så skulle de få gå över till sina bås vid nästa avblåsning, men det kom ingen.

– När deras utvisning var klar, först då började det räknas på de två, en från varsitt lag, som åkte ut sist. Men sedan hann nästa utvisningar gå ut. Det var då Magnusson och Sundbornspelare nummer ett skulle in på planen. Men i stället gick Sundbornspelare nummer två in på planen, som blev utvisad samtidigt som Johansson, och då hoppade även Johansson in.

– Att det satt tre spelare från båda lagen samtidigt i utvisningsbåset är det som ställer till problem här som lagen har svårt att förstå, menar domare Carlsson.

Om sekretariatet gav klartecken till fel Sundbornspelare att hoppa in, vet vi inte, men ansvaret ligger på dem som sitter där.

Klart är i alla fall, från domarhåll och från Digers, att fel Sundbornspelare kom in från utvisningsbåset och halvsekunden senare gör Digers samma fel. Det då Magnusson påpekar för Johansson att han blev utvisad samtidigt som den här Sundbornkillen, så då måste de båda också in på planen samtidigt.

Båda lagen gör fel, Digers gör ett mål (6-4) som godkänns, trots protester från hemmalaget.

Det här föranledde spelare från Digers att fråga domaren om man som utvisad kan gå in på planen i förtid, göra ett mål som godkänns och sedan åka på två nya minuter.

– Jag läste att jag ska ha sagt det, men då måste de ha missförstått det hela. Sedan kan jag ha sagt fel, det är inte lätt att kommunicera med 20 spelare runt sig. Någon frågar en sak och man svarar till en annan, då kan det bli missförstånd, menar Carlsson.

– Skulle någon med flit hoppa in innan utvisningen är klar, så blir det matchstraff och skulle denne göra mål innan felet upptäcks, så godkänns inte målet, vill Carlsson ha sagt.

Felix Carlsson håller med om att det var rörigt med alla utvisningar, men hävdar att han och kollegan i slutändan har gjort rätt.

När Orsasajten pratade med en Sundbornledare i måndags, uppfattade undertecknad som att Sundborn lämnat in en protest.

– Men jag tror inte de har kommit in någon och det börjar bli väl sent nu när det gått 10-11 dagar sedan matchen spelats, säger Felix Carlsson.

Enligt vad Digers fått höra, ska förbundet begära en förklaring från Sundborn varför inte resultatet registrerats och är det protest på gång, varför har den då inte redan kommit in?

Det har snart gått två veckor sedan Sundborn-Digers spelades, men ännu har vi inget slutresultat i femmans tabell.

Fortsättning följer…

Bilden. Sundborn är inte glad åt att Digers nummer 10, Alexander Johansson, fanns på planen när Johansson assisterade till Orsalagets 6-4-mål den 16 februari. Digers vann med 8-4, men ännu har inget resultat kommit in i den officiella tabellen. I artikeln ger domaren Felix Carlsson sin syn på det som hände i matchen. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsasjön 250 x 149

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360