Hemmapremiär i kvalserien för Orsa IK

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Orsa IK fick en fin start i kvalserien mot division 2 med bortaseger mot Hofors.

I dag klockan 16.00 är det hemmapremiär i kvalet mot Avesta BK.

– Det är lika bra att helgardera sig och vinna serien.

De orden kommer från Joel Hanses, Orsa IK:s poängflitige back. I kvalserien är det i nuläget bara ett lag som är garanterad en plats i division 2 nästa säsong, men det kan bli två.

– Det beror på hur det går i kvalen till division 1. Vi har inte hört något mer, så jag har ingen riktig koll på det så då är det lika bra att helgardera sig och vinna serien, konstaterar Joel.

Och nästa steg i det är att ta emot Avesta BK i söndagseftermiddagens hemmapremiär i kvalserien. Avesta som förlorade sin första match hemma mot Sandviken i fredags. En liten skräll att Sandviken, som bara vann en enda match i tvåan, besegrade Avesta på bortaplan.

– Ja, nog var det en liten överraskning, måste man säga. Vi får väl se vad för lag vi ställs mot i dag, säger Joel.

Enligt Orsas främsta målskytt, Joakim Jackson, saknade Avesta några av lagets främsta målskyttar mot Sandviken.

Jackson tillsammans med Hanses, som gjorde två mål vardera, såg till att det blev seger mot Hofors i fredags. Det i lagens tredje interna möte på kort tid där matcherna fått avgöras via straffar eller i förlängning.

– Hofors har en giftig förstakedja, men nog var vi bättre, absolut, menar Hanses.

Det var den poängstarke backen som fick äran att avgöra tillställningen i Hofors. Han öppnade målskyttet i matchen genom att göra 1-0 för sitt OIK efter 2.13 och 2.26 in i sudden säkrade Hanses två poäng till Orsa när han gjorde 4-3.

– Vi kom i en två-mot-etta, Gren (Robin) spelade över till mig och jag sköt. Det var riktigt skönt att få trycka dit pucken.

Det är som sagt ingen tillfällighet att Joel fick avgöra. I seriespelet var han poängbäst av alla backar med 33 (7+26) poäng på 19 matcher. I förkvalet vann han på nytt poängligan för backar med sina sju (4+3) poäng på sex matcher.

Och när det sista kvalsteget ska tas, har den 25-årige backen inlett med två fullträffar.

– Det har flutit på bra den här säsongen. Men det är också lätt att spela med så bra killar som Mackan (lagkapten Markus Tomt), Gren med flera. Vi har ett jättebra lag, poängterar Joel.

Och det måste man ha om man ska kunna avancera uppåt i seriesystemet.

– Det blir säkert en jämn serie och vi måste spela bra hockey för att vinna.

Och nästa match är alltså mot ett Avesta som är näst intill piskat att ta poäng efter den överraskande förlusten mot Sandviken.

– Det är fem matcher kvar. Vi får se till att vinna resten också, så hoppas jag det blir en jäkla till fest nästa onsdag.

Det är då sista kvalomgången spelas och Orsa avslutar hemma mot Hofors.

Inför matchen mot Avesta rapporterar tränaren Linkan Lindkvist en hel och frisk trupp.

– Alexander Nissas är tillbaka efter att ha missat matchen mot Hofors på grund av höftproblem.

Bilden. Joel Hanses har vunnit två poängligor för backar den här säsongen och i fredags inledde han kvalserien med två mål mot Hofors. Blir det nya mål/poäng mot Avesta? Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
Plåt-Sven
Orsasjön 250 x 149

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin