Hempa: ”Kul att få bli svettig”

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Han har inte spelat seriehockey på 2,5 år.

Men det märktes inte på Daniel Hermansson.

– Jättekul att få ta i och bli svettig, tyckte OIK-förvärvet.

Våren 2017, det var då Daniel Hermansson spelade sin senaste tävlingsmatch, med norska Storhamar.

Efter sejouren i Norge, valde Hermansson att lägga av. Han blev kvar i Mora med familjen och det tog inte lång tid innan han fick anställning av Mora IK.

Så sent som förra våren stod han i båset som huvudansvarig tillsammans med Johan Rosén för MIK:s SHL-lag, duon som fick ta över efter sparkade tränarduon Mattias Karlin och Mikael Johansson.

Numera är 37-årige Hermansson ansvarig för Mora IK:s U16-lag. Det är hans huvuduppdrag.

Men som en liten, ska vi kalla det sidopyssla, så ska han hjälpa Orsa IK i division 2. Kompisen Jonas Westerling sa ja till spel i Orsa IK redan i april och han har sedan dess försökt övertala en spelsugen Daniel att också börja i OIK.

Hur mycket övertalning ”Wesslan” blev tvingad till, vet vi inte, men det räckte i alla fall för att få med Hermansson i Orsa IK, trots att trebarnspappan har fullt upp med sitt tränaruppdrag.

– Jag ska vara med så mycket jag kan, har han deklarerat.

Men när nästa framträdande i Orsatröjan blir, vet vi inte säkert.

– De två närmaste missar jag, nu på tisdag och nästa lördag, så mycket kan jag säga. Fredagen den 18 oktober hoppas jag kunna vara med, sa Daniel efter premiären mot Söderhamn/Ljusne.

En match där Orsaspelarna började nervigt och hamnade tidigt i underläge, men där Daniel Hermanssons kvittering till 1-1 efter lite drygt sju minuter fick allt att vända.

– Alltid skönt att få göra mål, konstaterade snipern.

Till fullträffen kunde han även lägga till två assist.

– Jättekul att få spela en riktig match. Det gick mycket i vågor, men mestadels tyckte jag vi hade spelet. De kom ut hårt i andra perioden, men då gjorde Tim Nilsson i kassen några bra räddningar. Med med några sekunder till pausen fick vi 4-2, det var viktigt, då fick vi lite marginal att gå på.

– Vi drällde lite med pucken ibland och i försvarsspelet finns det lite att slipa på, men som helhet tycker jag det var bra, analyserade Hermansson matchen.

Comebacken gav mersmak och Hermansson verkar längta till nästa gång han får ta på sig OIK-tröjan.

– Jag missar två matcher, men sedan hoppas jag kunna spela. Det var riktigt kul att spela match och att få svettas lite, det är annat än att stå i båset, konstaterade han glatt.

Bilden. Daniel Hermansson visade direkt att han blir en fin förstärkning i Orsa IK i vinter. I premiären mot Söderhamn/Ljusne svarade han för ett mål och två assist. Radarkompisen Jonas Westerling svarade för två assist. Wesslan som i nästa match, borta mot Hofors på tisdag, får klara sig utan ”Hempa”, som inte kan spela de två närmaste matcherna. Foto. JÖRGEN WÅGER

Läs även:

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Plåt-Sven
Orsasjön 250 x 149

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin