Holmin och Hanses redo för spel – Gren sjuk

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Mattias Holmin åkte på en lårkaka mot Häradsbygden och missade söndagens match.

Joel Hanses tvingades avbryta senaste matchen på grund av problem med ena axeln.

Men båda ger klartecken för spel i kvällens returmöte mot Hofors.

Däremot har Robin Gren gett ett sent återbud.

– Alltid är det något som strular, konstaterar tränaren ”Linkan” Lindkvist med en suck.

– Gren ringde i morse och berättade att han är sjuk, informerade Orsacoachen vid lunchtid onsdag.

Tungt förstås att tappa rutinerade Gren, som under säsongen lämnade division 1-laget Surahammar och som blivit en klar förstärkning i Orsa IK:s backbesättning.

Desto mer glädjande att de två andra backarna, som Lindkvist såg som frågetecken inför returmötet mot Hofors, att båda kan vara med.

Mattias Holmin åkte som sagt på en lårkaka mot Häradsbygden i fredags och tvingades avstå bortamötet mot Hofors.

– Jag blir med. Är lite stel i låret fortfarande, men har väl aldrig varit direkt en rörlig back så det blir nog ingen skillnad mot annars, skojar Holmin.

Samma positiva besked ger även Joel Hanses.

– Axeln hoppade ur mot Hofors och är lite öm fortfarande. Det är en gammal skada som jag haft lite problem med, men det ska inte vara några problem att spela ikväll, menar Hanses.

Att Gren inte kan vara med, ställer förstås till problem.

Robin Gren med nyttig division 1-rutin missar returmötet mot Hofors på grund av sjukdom. Foto: JÖRGEN WÅGER

– Jag har inte bestämt än hur vi ska göra, men ett alternativ är att Hellgren (Martin, kvalförvärvet från Alfta) spelar back. Hade tänkt använda honom som forward, men han är lika bra var än man sätter honom, menar Lindkvist.

Orsa IK har skaffat sig ett ypperligt läge att ta sig vidare till slutkvalet efter att ha spelat in åtta av nio möjliga poäng på de tre första matcherna i förkvalet. De två bästa lagen i förkvalet ställs i nästa kval mot Avesta och Sandviken, som kommer från division 2 och tvingas till negativt kval.

– Men jag tror ändå inte vi blir klara i kväll. Jag tippar att Ockelbo vinner över Häradsbygden och då lever serien än, även fast vi skulle vinna mot Hofors.

OIK-coachen hyser den största respekt inför kvällens returmöte i Orsa ishall, trots att det blev seger borta (5-4 efter förlängning) och att Lindkvist menar att hans lag var klart bättre i kvalfinalen.

– De hade fyra nya spelare med sist, som nu fått spela ihop sig en match. Jag ser fram emot matchen med tillförsikt, men har stor respekt för Hofors, poängterar Linkan.

Bilden längst upp. Joel Hanses har problem med en axel, men har gett klartecken till spel. Foto: JÖRGEN WÅGER

Mattias Holmin åkte på en lårkaka hemma mot Häradsbygden, där bilden är från, men är redo för spel igen. Foto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360