Isak två sekunder från segern i Cykelvasan

Jörgen Wåger Sport

Två sekunder från segern i Cykelvasan.

Så nära var Isak Nordin.

Det blev till slut en 16:e plats för den 21-årige Orsasonen.

Innan Cykelvasan 2019, den elfte upplagan, hade Isak en 41:a plats som bästa resultat. Nu var han med in på upploppet med täten och han var som sagt bara två sekunder efter segrande Emil Lindgren, från Säter, efter 94 kilometers trampande.

– Ja, jag är nöjd, men det är klart man tänker på saker som man kunde ha gjort bättre, säger han.

När det är så mycket folk med i tätklungan som det var, så är det än viktigare att få en bra position när det börjar dra ihop sig.

– Det är klart man tänker på olika scenarion. Vid Prästholmen så låg jag väldigt långt bak, om jag tänker tillbaka så är det just där som jag hade kunnat positionera mig bättre inför slutspurten, funderar Isak.

När slutspurten drogs upp, så låg Nordin allt för långt bak för att ha någon chans på pallplatserna.

– Det var riktigt trångt på upploppet och det var väl, som jag säger, vid Prästholmen som man skulle ha positionerat sig bättre.

Väl på upploppet så gav han järnet och rullade över mållinjen på en fin 16:e plats, bara två sekunder efter segrande Sätersonen Emil Lindgren, som alltså var starkast i den stora klungspurten.

Och Emil, som tävlar för  Team Allebike, vann före Mattihas Wengelin, även han från Säter, som rullade i mål inom samma sekund.

– Michael Olsson som vann i fjol offrade sig 100 procent för mig på upploppet, jag har honom att tacka. Det är inte många som skulle göra det, sa Lindgren till Dalarnas Tidningar efter målgång.

Motvinden som var mestadels under den drygt nio mil långa färden mellan Sälen och Mora gjorde det hela mer likt en sällskapsresa än en tävling.

– Det var ett förhållandevis ett lugnt lopp och det var inte så många gånger som det blev fart på dem där framme i täten.

När det är så tätt med cyklister, så är det väldigt lätt att man krokar ihop. Men Nordin hade turen att klara sig hela den nio mil långa färden till Mora.

– Det är små marginaler att man håller sig på cykeln. I Evertsberg såg jag en krasch, men jag själv var aldrig riktigt nära, menar han.

När det hela började dra ihop sig till slutspurten om medaljplatserna låg 21-åringen från Orsa allt för långt bak för att utmana på allvar.

– Jag var ju så pass nära en riktigt bra placering, men jag är nöjd med mitt lopp och min 16:e plats. Jag hade ju tidigare varit 41:a som bäst.

Som vi berättat om tidigare, så muckade Isak Nordin från det militära i juni efter att ha legat inne i nio månader och utbildat sig som jägarsoldat. Så han låg rejält efter träningsmässigt jämförelsevis med sina konkurrenter när sommaren började.

– Jag hade inte kunnat önska mig så mycket mer. Överlag så känns det bättre och bättre och formen börjar kännas allt mer som i fornstora dar. Det är klart att det känns bra att jag var så nära en riktigt bra placering och jag kände igen mig själv som det var förr, menar Isak.

Det här kan ha varit Nordins sista tävling för säsongen.

– Vi får se hur det blir. Pappa fyller år och familjen planerar en resa till Kroatien. Det krockar med Bockstensturen i början av september, så vi får se hur det blir. Man kanske ska vara med och fira ”farsan” som fyller 50, funderar Isak.

Oavsett hur det går, så har Orsakillen, som tävlar för CRT Cykelklubb, visat att han hänger med Sveriges främsta långloppscyklister inom MTB. Så inför nästa säsong, ser det minst sagt lovande ut, kan man konstatera.

En 16:e plats i Cykelvasan, 14:e svensk och bara två sekunder från segrande Lindgren. Det är väl en bra morot att gå in i inför säsongen 2020.

Bilden längst upp. Isak Nordin (441) vid Mångsbodarna. Den 21-årige Orsakillen var med i den stora klungan hela vägen in till målet i Mora och rullade över mållinjen två sekunder efter segrande Emil Lindgren. Foto. MTBFOTO

Här ser vi Isak Nordin, som femma från vänster, med övriga lagkamrater i CRT Cykelklubb. Foto. PRIVAT

Dela sidan:
Annonser:
Orsagrisen
Orsa pingis 2
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin