Jämn match men ny förlust

Jörgen Wåger Sport

Orsa IK:s äldre juniorlag har åkt på en del storförluster.

Mot Hedemora blev det en på kontot av ”hedersamma förluster”.

Gästerna vann med 5-3.

Två vinster, faktiskt två i rad, har det blivit för klubbens nystartade juniorlag, som spelar i J20-seriens division 1 A.

Det var i början av året, sedan har det blivit några tunga förluster efter det.

Men mot Hedemora, som har samma poäng (24) som tredjeplacerade Strömsbro, blev det ”bara” 3-5.

Och hemmalaget spelade jämnt med gästerna utan någon hjälp från A-lagspelare.

OIK:s äldre juniorlag kallas J23, det på grund av att klubben har dispens att använda några överåriga, men i själva verket har laget fler underåriga spelare, då tränaren Inge Olsson tvingas plocka från J18-laget för att få ihop ett lag.

Gustav Ehlis gav OIK ledningen efter knappt fem minuters spel. Sedan följde två mål i numerärt underläge, vilket lär vara, om inte lite unikt, så högst ovanligt.

Först kvitterade Hedemora när hemmalaget var en man mer och sedan tog Orsa ledningen på nytt och då var det gästerna som hade powerplay.

Orsas mål i boxplay gjordes av Anton Maklin-Svensson.

I andra kvitterade Hedemora och man tog även ledningen. Båda målen kom i spel 5/5, kan vi tillägga.

I början av tredje utökade gästerna till 4-2, men bara ett par minuter senare tilldömdes hemmalaget en straff, som Anton Maklin-Svensson satte.

Med mindre än 2,5 min kvar kom avgörande 3-5-målet. Orsa drog sedan på sig två utvisningar i slutet och där försvann möjligheten att få med sig poäng.

Orsa har nu bara en match kvar i debutsäsongen av J20-serien, då man kommande lördag (29/2) möter tabellsexan Avesta på bortaplan.

Bilden. Anton Maklin-Svensson, här från en tidigare hemmamatch mot Hille, gjorde ett mål i boxplay och ett på straff i 3-5-förlusten mot Hedemora under lördagen. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

J20 division 1A västra

Orsa IK-Hedemora SK

3-5 (2-1, 0-2, 1-2)

Orsas mål: 1-0 Gustav Ehlis (David Olsson, Linus Turesson Backman), 2-1 Anton Maklin-Svensson SH1, 3-4 Anton Maklin-Svensson (straff).

Skott: 34-36 (11-11, 11-10, 12-15).

Utvisningar, OIK: 4×2. HSK: 3×2.

Domare: Felix Brask.

Publik: 35.

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
LG Köpman vent
Orsasjön 250 x 149

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360