Jessica och Gunder 15:e i EM efter cykelstrul

Jörgen Wåger Sport

Det blev inte riktigt som Jessica Häggqvist hade hoppats på av det individuella EM-äventyret i Nybro.

En åttondeplats första tävlingsdagen ändrades till en slutlig 15:e plats.

– Det blev inte helt enligt planen, konstaterar Jessica.

EM i draghund pågår för fullt och den nyinflyttade Orsabon kom till mästerskapet med stort självförtroende efter att ha vunnit SM tillsammans med Gunder så sent som för ett par veckor sedan.

En trasig bakaxel satte stopp dock för en framskjuten placering när medaljerna skulle delas ut efter den andra tävlingsdagen.

Jessica och Gunder tävlar i cykelklassen och ekipaget tog sig i mål som åtta under torsdagens inledande race. Med nio sekunder upp till pallen, hoppades Jessica på att klättra i resultatlistan när allt skulle avgöras under fredagen.

Men då fick hon problem med cykeln och i stället för att plocka placeringar, rasade hon nedåt och hamnade till slut på en 15:e plats i EM-loppet.

– Ja, det blev inte helt enligt planen. Bakaxeln på cykeln lossnade och innan den satt på plats hade mycket tid gått förlorad, berättar Jessica.

Extra surt då Gunder verkade vara riktigt på hugget och viljan att springa snabbt fanns där.

– Gunder kämpade fint båda dagarna och jag kände mig taggad, men allt måste klaffa för att man skall ha en chans mot topp tio.

Den trio som ledde efter första dagen, var samma trio som gjorde upp om medaljerna. Hanna Bergman låg trea efter torsdagens race, vilket också blev hennes slutplacering och en fin bronsmedalj. Hon hade fem sekunder upp till silvret.

Polskan Agnieszka Jarecka hade en knapp ledning, blott två tiondelar, när allt skulle avgöras. Men under de avslutande närmare fem kilometerna visade norskan Linn Beate Sinding-Larsen klassen och tog guldet med sex sekunder till godo.

Jessica och Gunder i full fart under EM. Tyvärr ställde strul med cykel till det och ekipaget slutade på 15:e plats.

Jessica, som har Härnösands DHK som klubbadress, var näst bästa svenska första dagen, men blev på grund av strulet med cykeln sist av de fem blågula ekipagen.

– Nu får vi heja fram resten av truppen och hoppas på stafetten på söndag.

I stafettlaget ingår fyra ekipage och med tanke på att Jessica blev femte svenska, känner hon sig osäker om hon blir uttagen i stafettlaget.

– Jag vet inte, beror på hur de tänker med laget. I och med mitt strul idag är jag ju sämst så…

Ett cykelhaveri borde normalt inte påverka en uttagning, men det återstår att se.

Övriga svenska placeringar i cykelklassen damer: 9:a Li Hultgård, 11:a Annica Korsby och 14:e Madelene Nord.

Förutom Hanna Bergmans brons, fick Sverige en silvermedalj under fredagen. Även det cykelklassen genom Pernilla Lindberg, som kom tvåa i damernas veteranklass.

För de som vill läsa mer information och resultat finns det att läsa på: www.draghundsport.se (klicka sedan på EM-ikonen till höger)

Läs även: https://www.orsasajten.se/nyheter/hon-ar-orsas-okanda-medaljhopp-i-em/

Läs även: https://www.orsasajten.se/sport/jessica-har-nio-sekunder-upp-till-em-pallen/

Foto:  @niklas sjölund Härnösands draghundsklubb och svenska draghundsportförbundet

Gunder är verkligen på hugget här under EM-tävlingen.

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Plåt-Sven
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin