Behöver inte opereras men karriären över

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Micke Jonsson  var övertygad om att hans innebandykarriär var över när han vred till knät den 23 februari.

Men under måndagen fick Digersspelaren glada besked i samband med en undersökning.

– Jag sliper operation, konstaterar en glad Jonsson.

Den 17 februari i fjol trampade Micke Jonsson i samband med en innebandymatch med Digers på ett lock i sporthallens golv, som gav vika. Jonssons knä trasades sönder, men efter att ha kämpat med rehabilitering kunde han göra comeback i höstas.

Han har spelat med ett specialskydd på ena knät, som fortfarande är instabilt efter skadan för ett år sedan.

Som om inte det vore nog, så råkade han ut för en skada igen den 23 februari, nästan på dagen ett år efter första skadan.

I alla fall tre år är det ett lock i sporthallsgolvet, där man stoppar ner badmintonstolpar, som har varit instabilt. Jonsson ”lyckades” för andra gången inom loppet av ett år trampa på samma lock, som på nytt gav vika. Och gav vika, gjorde även samma ben som han skadat tidigare.

Jonsson fick hjälpas av planen och trodde direkt att det var hans sista innebandymatch.

Men nu hade Micke tur i oturen. Det bekräftades av det besök han gjorde på Mora lasarett måndag förmiddag.

– Jag träffade en ny läkare på ortopeden och han menade att det ska räcka med rehabträning och att jag ska ta kontakt sjukgymnast i Orsa för att komplettera min träning.

– Att jag slipper operation var det bästa besked jag kunde få och så sa läkaren att jag framöver skulle undvika det där locket i golvet, säger Micke med lite galghumor.

Trots att han i matchen mot Nås den 23 februari för andra gången på ett år trampade på samma instabila lock, som gav vika igen, så har Jonsson gjort comeback på innebandyplanen.

– Jag hoppas kunna spela match redan till helgen, var Jonssons förhoppning i början av veckan.

Men under torsdagens träning hoppade ena knät ur led – igen – och nu verkar det som att Micke definitivt ger upp innebandykarriären.

– Den här gången var det bara en vanlig rörelse jag gjorde. Det blir ingen comeback i helgen och jag lägger nog ner innebandyn.

Men han kommer inte att släppa innebandyn helt, tvärtom.

– Digers har dragit igång ett damlag som jag tränar. Vi har 13 spelare just nu och nästa säsong kommer vi att vara med i seriespel. Två av våra spelare, Elin Karlmats och Jennifer Frisk, studerar på innebandygymnasium på annan ort, men har sagt att de ska spela för oss. Men fler spelare är välkomna, poängterar Micke.

Trots att 31-åringen tvingas lägga ner sin aktiva innebandykarriär, ger han inte upp idrottskarriären.

– Jag har hållit på med hockey tidigare och så sent som för två år sedan spelade jag i division 2. Jag känner mig inte färdig med sport och i hockeyn är det mindre belastning på knäna, inte lika många hundraprocentiga stopp, säger den numera (troligen) före detta innebandyspelaren Jonsson.

Under lördagseftermiddagen (start klockan 15.00) möter Digers BK nästjumbon Hedemora på bortaplan. IFK Våmhus, som Digers BK tampas med när det gäller seriesegern, krossade Hedemora med 26-5 den 2 mars.

Bilden längst upp. Emil Larsson hjälper en skadad Micke Jonsson av planen i samband med mötet mot Nås den 23 februari. Toppmatchen som Digers vann med 10-2, men som också troligen var Jonssons sista match i karriären. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

Emil Larsson, till vänster, har här gjort mål i en tidigare match med Digers. Mattias Holmström (7) och Micke Jonsson gratulerar. Nu ser det ut som att Jonsson spelat sin sista innebandymatch. Foto: JÖRGEN WÅGER

Så här har man lagat det hål som Micke Jonsson trampat ner i två gånger – med två tejpbitar. Det sägs vara en riktig lagning på gång, men när återstår att se. Foto: PRIVAT

Så här såg det ut precis efter att Micke Jonsson trampat på det instabila locket i sporthallen i matchen mot Nås den 23 februari. Det för andra gången in om loppet av ett år. ”klumpigt och framför allt onödigt”, säger Jonsson. Hade de ansvariga sett till att hålet blivit lagat, så skulle det här aldrig hänt. Men nu har det hänt Jonsson två gånger och innebandykarriären är över. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360