Stöten kunde inte störa Siljan BK

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

BK Stöten F2 hade på 15 matcher inte tagit en enda poäng bowlingens division 3.

Och inte blev någon när Falulaget gästade Orsa bowlinghall under lördagen.

Hemmalaget Siljan BK vann med klara 16-4, vilket gav 16:e raka förlusten för B-gruppens jumbolag.

Det här var Orsaklubbens sjätte seger på 15 matcher och laget parkerar på femte plats i grupp A, som innehåller sex lag.

Det är jämnt i tabellen mellan tre lag och Siljan har tre poäng upp till tredjeplacerade BK Rättvik F1. Däremellan hittar vi BK 66 F, Hoforslaget som är en ”pinne” före Siljan BK.

Helgens motståndare, Stötens andralag, är ”dyngsist” i B-gruppen med noll poäng. Mot Siljan var det ändå ett litet framsteg jämfört med mötet i Falun den 20 oktober, då segersiffrorna för Orsalaget skrevs till 18-2.

Siljan hade en liten annan laguppställning jämfört med de senaste matcherna. Bland annat fick Torbjörn Masser hoppa in och göra en serie, där han kom upp i 134 poäng.

– De kallade in mig, men jag är för gammal för att vara med här. Det är bättre att de yngre är med, tyckte snart 72-årige Torbjörn.

Men i bowling är det så att gammal som ung kan tävla både mot och med varandra. Det finns väl inget som säger att en 72-åring inte kan kunna matcha en ungdom.

Lördagens klart bäste notering över fyra serier noterade hemmalagets flygande holländare, John Visser, med 844 poäng. Han var 87 poäng bättre än klubbkompisen Gustav Åkerlunds 757. Rasmus Höijer och Hans Larsson stannade båda på 682.

Visser noterade tre serier över 200 poäng, med toppserien i den fjärde och sista med sina 225, vilket var också dagens högsta serie av samtliga.

Det var bara en till som kom över 200 och det var Åkerlund, 207 i sin andra serie.

Siljan hade hela fem spelare som hade högre poäng jämfört med Stötens bäste, som noterade 639.

Övriga i Orsalaget, förutom ovan nämnda, var Helge Karlsson (674), Putte Ollars (633), Mona Lindh (580) samt Rune Bentsen, som noterade 452 poäng på tre serier.

Kommande lördag (23/2) är det två bortamatcher för Siljan och där ska det kunna bli en seger i alla fall. Först möter Orsalaget BK Mas F, som är näst sist i grupp B med fyra segrar och åtta poäng på sina 16 matcher. Direkt därpå möter Siljan ytterligare ett Borlängelag, BK Zenit. Det lär bli en tuff nöt att knäcka, då Zenit toppar grupp B med 26 inspelade poäng på 16 matcher.

Moralaget BK Karma (27 p, 15 matcher) toppar grupp A med bred marginal, sju poäng före BK Milan, från Falun (20). Karma mötte också  BK Stöten F2 under lördagen och det slutade med en klar vinst; 18-2.

Från den matchen kan vi nämna att Orsagrabben Robin Liljeberg blev tredje bäst i Karma med sina 673 poäng över fyra serier. Dennis Andersson var Moralagets främste med 727, klart under det Siljans John Visser noterade (844) samma dag, ska vi påpeka.

Karma behövde inte spela på topp utan tog ändå en klar seger mot B-gruppens jumbolag.

Bilden längst upp. John Visser drar på en strike under överseende av tjuren Ferdinand. Siljan BK:s flygande holländare var klart poängbäst med sina 844 över fyra serier. Foto: JÖRGEN WÅGER

Rasmus Höijer var tredje bäst i Siljan mot Stöten med sina 682 poäng. Foto: JÖRGEN WÅGER

Gustav Åkerlund var näst bäst i hemmalaget med 757 poäng över fyra serier. Foto: JÖRGEN WÅGER

Putte Ollars laddar för en strike. Putte hade inte någon av sin bättre dagar och slutade på 633 poäng. Foto: JÖRGEN WÅGER

Hans Larsson noterade 682 poäng, samma som Rasmus Höijer, vilket gjorde att duon var delad trea i hemmalaget under lördagen. Foto: JÖRGEN WÅGER

Mona Lindh kom upp i 580 poäng mot Stöten. Foto: JÖRGEN WÅGER

Torbjörn Masser hoppade in i och gjorde en serie mot Stöten = 134 poäng. Foto: JÖRGEN WÅGER

Putte Ollars alltid lika glad, kanske inte åt sina egna poäng, men åt parhästen Vissers fina spel. Foto: JÖRGEN WÅGER

Gustav Åkerlund och Rasmus Höijer, sittandes, medan John Visser står upp. Foto: JÖRGEN WÅGER

John Visser var riktigt i stöten mot motståndarna Stöten. Foto: JÖRGEN WÅGER

Putte Ollars under övervakning av tjuren Ferdinand. Foto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
Brottsofferjouren
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360