Klar Siljanseger i derbyt

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

 Fjolårets derbymatcher mot BK Karma blev inte så roliga för Siljan BK.

Men annat är det den här säsongen.

Derbyt i Orsa bowlinghall slutade med en klar hemmaseger med 14-6.

BK Karma vann trean i stor stil förra säsongen och tog steget upp en division. Moraklubben har numera sitt farmarlag i division 3 och det håller av förståeliga skäl inte samma klass som förstalaget.

Det gjorde att Siljan BK kunde ta en klar seger med 14-6. Ställningen var 6-4 i halvtid, men av de tio sista matcherna, vann hemmalaget åtta och gick fram till de stora segersiffrorna.

John Visser brukar oftast vara poängbäst i Siljan, men den här gången fick han nöja sig med att vara andra bäst i klubben.

Den flygande holländaren var på väg att återigen bli Siljans poängstarkaste även i derbyt, men då Visser tog 180 i den sista av sina fyra serier, så blixtrade Kenneth Lilja till med 205.

Det gjorde att lagkapten Lilja tog sig förbi Visser med blott två poäng; 771 mot 769.

Karma hade dagens bästa poängplockare i Elias Ersson med sina 787. Tvåa i Moralaget, Torbjörn Larsson, hade samma poäng som hemmalagets Lilja (771).

Således kan man konstatera att Siljan BK hade ett mer jämnt lag jämfört med gästerna.

Ingemar Lundgren har gjort comeback i Siljan. Felicia Gustafsson i bakgrunden. Foto. JÖRGEN WÅGER

Övriga poäng i hemmalaget såg ut så här; Rasmus Höijer 752, Pupp Lindkvist 707, Ingemar Lundgren 689, Ronnie Lovén 673, Mikael Larsson 667, Putte Ollars 501 (3 serier) och Felicia Gustafsson 499 (3 serier).

I Karma hittar vi orsingarna, far och son Morgan Särnblad och Emil Särnblad Soling. Morgan var tredje bäst i Karma med sina 739 poäng medan unge Emil noterade 434 över sina tre serier.

Det är en jämn tabell i grupp A i division 3 nordvästra Svealand. BK WeGE har gjort ett miniryck med sina 14 poäng på åtta omgångar. Bakom skuggar BK Rättvik F1 och Siljan BK med fem segrar vardera och 10 poäng.

Siljan har flera hemmamatcher på raken och kommande lördag (23/11) gästar BK Milan Orsa bowlinghall. Falulaget var i toppen redan i fjol och nu leder Milan grupp B med sex vinster och bara en förlust på sina sju första matcher.

Det blir en tuff nöt att knäcka för Siljan BK.

Bilden längst upp. Pupp Lindkvist är på väg att dra en strike medan Siljans bäste för dagen, Kenneth Lilja, kikar på vad lagkamraten ska göra. Foto. JÖRGEN WÅGER

Putte Ollars drog strike på strike på en sidobana, tyvärr räknades det inte in i lagmatchen, men nu vann Siljan ändå mot Karma. Foto. JÖRGEN WÅGER

Morgan Särnblad, tvåa från höger, har bytt klubb till BK Karma från Siljan BK till den här säsongen. Foto. JÖRGEN WÅGER

En glad John Visser och lagkamraten i Siljan Ronny Lovén (lite skymd). Foto. JÖRGEN WÅGER

Pupp Lindkvist och Rasmus Höijer. Foto. JÖRGEN WÅGER

Karmas Björn Kindström, stor Mora IK-supporter, laddar för en strike. Morgan Särnblad tar en klunk vatten i bakgrunden. Foto. JÖRGEN WÅGER

Pupp Lindkvist och Kenneth Lilja. Foto. JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Orsa pingis 2
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360