Klassvärvning av Orsa IK

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

I våras skrev Jonas Westerling på för Orsa IK.

Den gamle MIK-ikonen lovade att försöka få med med ytterligare någon tidigare Moraspelare.

Och nu är det klart att Daniel Hermansson förstärker division 2-nykomlingen.

– Jag ska försöka vara med så mycket jag kan, säger 37-årige Hermansson.

Den tidigare poängstarke forwarden har tränat med Orsa en tid, men det har funnits lite osäkerhet om han skulle kunna spela med laget.

Dels så är han huvudtränare för Mora IK:s U16-lag och sedan har han en familj att ta hänsyn till, med bland annat tre smågrabbar, där den yngsta är så pass ung som 1,5 år.

– Det är ju lite tidsbrist, om man säger så. Vi har ju träning kvällstid med U16-laget och nu är vi på väg till Karlstad för vår andra match i serien, berättade Daniel då vi fick en pratstund med honom onsdag eftermiddag.

Hans lag vann premiären mot Guldsmedshyttan klart, men i omgång 2 väntar betydligt svårare motstånd.

– Vi möter Färjestad i kväll och där får vi en riktig värdemätare.

Till saken hör att som assisterande tränare har Daniel kompisen Jonas Westerling.

– Han har tjatat en hel del på att jag ska börja med Orsa, så det är klart att Jonas är en bidragande orsak till att jag nu tackat ja, konstaterar Daniel med ett skratt.

Hans tränaruppdrag för MIK:s U16-lag går i första hand.

– Det är svårt att säga hur mycket jag kan spela med Orsa, men jag ska i första hand försöka vara med på hemmamatcherna.

– Det blir ett pusslande att få ihop det hela och man får väl ta det mer match för match. Det jag vet just nu är att jag ska vara med i premiärmatchen.

Fredagen den 4 oktober spelar Orsa IK sin första match i division 2-comebacken. Söderhamn/Ljusne kommer på besök och då kommer Hermansson att ikläda sig den röda OIK-tröjan tillsammans med bland annat Jonas Westerling.

– Vi har gjort ett litet specialavtal med Hermansson och det här är en kalasförstärkning för oss. Jag är jätteglad att vi kan få in honom, konstaterar nöjde Orsatränaren Linkan Lindkvist.

Och Daniel själv verkar vara nöjd med han kan återuppta karriären, om än på en något lägre nivå än tidigare.

2016/17 var annars hans sista aktiva säsong i karriären, som han avslutade med en säsong i norska Storhamar.

Dessförinnan kom han i slutet av säsongen 2013/14 till Mora som ett lån från Almtuna. Han trivdes så bra i Mora IK och blev kvar de två nästkommande säsongerna, men det året som MIK tog steget upp i SHL, då var Hermansson i Norge.

Totalt noterade Daniel Hermansson 37 mål och 46 assist i sina 120 tävlingsmatcher i Moratröjan.

Vi kan tillägga att Borlängebördige Hermansson spelat i högsta ligan med både Brynäs och Leksand och han har meriter från juniorlandslaget.

Efter sin sejour i Storhamar återvände Daniel till Mora, där han hade kvar familjen. Ett kort tag var han borta från hockeyn innan han fick anställning av Mora IK och i slutet av klubbens första SHL-säsong (17/18) fick Daniel Hermansson tillsammans med Johan Rosén ta över huvudansvaret efter sparkade tränarduon Mattias Karlin och Mikael Johansson.

Den här säsongen har han alltså huvudansvaret för MIK:s U16-lag och nu är det också klart att han förstärker Orsa IK i division 2.

– Det är schysst av Orsa att låta mig ha det här upplägget att jag är med då jag kan, det ska bli kul att få spela igen.

Och kanske ännu gladare är coach Lindkvist.

– Det här blir en klassförstärkning för oss, vi är jätteglada att få in Hermansson i laget.

Men OIK är ännu inte färdig med lagbygget.

– Det börjar se riktigt bra ut, men jag kan nämna att vi jobbar med ytterligare två meriterade spelare.

– När man sedan får in spelare som Jonas Westerling och Daniel Hermansson, så kan det locka fler klasspelare, säger en förhoppningsfull Orsatränare.

Bilden. Förre Moraspelaren/tränaren Daniel Hermansson är det senaste meriterade nyförvärvet till Orsa IK, men det kan tillkomma ytterligare någon av hög klass. Foto. PRIVAT

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Brottsofferjouren
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360