Knapp förlust för Orsa IK:s J18-lag

Jörgen Wåger Sport

Efter att ha besegrat tabellettan förra helgen, ställdes Orsa IK:s J18-lag mot serietvåan Avesta under söndagen.

Tyvärr lyckades inte OIK komma upp i samma nivå som mot Strömsbro.

– I dag var vi inte riktigt nära prestationen vi hade mot Strömsbro, konstaterade OIK-tränaren Mattias Bossel.

Efter ett par mindre bra insatser efter höstlovet, svarade Orsa för en riktigt bra match när man förra söndagen besegrade klara tabellettan Strömsbro med 3-1. Förlusten mot OIK var Strömsbros andra totalt på elva matcher, inklusive deras vinster mot Avesta tidigare i veckan samt att Strömsbro under söndagen besegrade Falu IF.

Det visar på styrka i Bossels gäng, men av det syntes inte så mycket mot Avesta. En del i förklaringen till att man inte kom upp i den högre nivån, kan förklaras med sjukdom.

– Vi har haft en del borta den här veckan, konstaterade Bossel.

Mot Avesta fick gästerna en tung start genom två tidiga mål från hemmalaget, varav det första kom i numerärt överläge.

– Vi började inte bra och åkte på snabba baklängesmål, sedan fick vi jaga i andra och tredje.

OIK-tränaren drog en gammal klassisk klyscha när ens lag inte är riktigt vaket i början.

– Vi satt kvar i bussen. Men sedan skapade vi lägen, vi var dock inte effektiva nog när de kom.

När väl OIK-spelarna ”klivit ur bussen”, kom en reducering genom John Persson. Men lite drygt tre minuter senare, hade Avesta på nytt en tvåmålsledning. 3-1 blev också siffrorna i första pausen.

4-1 kom tidigt i andra och uppförsbacken blev än brantare för Bossels gäng. Men OIK gav inte upp och reducerade både en och två gånger genom Wille Sonnerstedt och Emil Olsson.

4-3 var resultatet inför tredje och det blev också slutresultat. Sista 20 präglades mest av utvisningar Hela 32 utvisningsminuter delades ut i tredje, varav 18 minuter för hemmalaget och 14 minuter för OIK.

Med fem minuter kvar brakade det till med ett slagsmål varpå fyra spelare från vardera lagen tvingades sätta sig på botbänken.

När krutröken skingrats fick OIK chansen att kvittera i numerärt överläge med fyra minuter kvar, men det blev ingen utdelning där. Inte heller gav det resultat när Bossel med 47 sekunder kvar av ordinarie tid plockade ut målvakten Herman Jansson.

– Vi hade en puck i masken, det var väl ganska nära, men annars skapade vi inte någon direkt het chans, sa OIK-coachen om jakten på en kvittering sista minuten.

Förutom suveräne tabellettan Strömsbro (27p) är det en jämn serie. Orsa på sjätte plats (14p) har till exempel sex poäng upp till tvåan Avesta (20), men OIK har också två matcher mindre spelad än tabelltvåan. Det är en rejält haltande tabell där lagen pendlar mellan åtta upp till elva matcher. Orsa har spelat nio.

Nästa söndag väntar för Orsas del Borlänge på hemmaplan. Det niondeplacerade laget är bara en poäng efter OIK, men har spelat två matcher mer. Borlänge vann söndagens match mot IFK Ore med 7-4.

– Vi har haft sjukdomar i laget under hela veckan, bara så sent som natten mot Avesta blev en kille dålig. När vi ska möta Borlänge hoppas jag vi ska fått tillbaka de som varit sjuka.

J18 division 1 västra A/B

Avesta BK-Orsa IK

4-3 (3-1, 1-2, 0-0)

Orsas mål: 2-1 John Persson, 4-2 Wille Sonnerstedt, 4-3 Emil Olsson.

Skott: 38-30 (17-7, 10-13, 11-10).

Utvisningar, ABK: 11×2. OIK: 1×10, 10×2.

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360