Lagbygget i Orsa IK har tagit fart

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Jonas Westerling och Jonas Westman var först ut att ”rita på” för Orsa IK.

I dagsläget har Orsa IK 13 spelare under kontrakt.

– Nu har vi stommen och det känns riktigt bra, säger Linkan Lindkvist.

Som vi berättat tidigare ska Lindkvist kommande säsong lägga sitt fokus på coachjobbet och laguttagningar.

På tränarsidan är det Jonas Westerling som, förutom att spela själv, har huvudansvaret när det gäller träningarna och vid sin sida har ”Wesslan” nye assisterande tränaren Erik Färnström.

Linkan har förutom uppgiften att coacha, även uppdraget som sportchef (samt jaga sponsorer) och ska bygga det lag han sedan ska matcha från båset.

Och under tisdagen meddelade sportchefen/coachen att man kommit en bra bit på vägen i lagbygget.

– Det går upp och ner, framför allt i dessa coronatider. Men nu börjar det se riktigt ljust ut, vi kommer att få ett riktigt bra lag i vinter, lovar han.

Redan tidigt sa klubbens ordförande Dennis Färnström att man hoppades få behålla i stort sett hela laget. De som sagt nej till en fortsättning är lagkapten Markus Tomt och Viktor Grannas.

Som vi poängterat tidigare har dock OIK inte helt gett upp hoppet när det gäller Tomt. Det gäller fortfarande.

I Orsa IK:s trupp finns nu, drygt en vecka in i juni, 13 spelare under kontrakt. Båda målvakterna från den gångna säsongen, Tim Nilsson och August Eriksson, är klar för en fortsättning.

Tim Nilsson kommer fortsätta plocka puckar i OIK-tröjan. Joel Hanses, som vi ser ryggen på här, är också en av totalt 13 spelare så här långt som förlängt med fjolårets succénykomling i Hockeytvåan. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

På backsidan har följande fem tackat ja; Jonas Westman, Joel Hanses, Robin Gren, Erik Lundgård och Oskar Smids.

När det gäller forwards är det sex spelare kontrakterade: Jonas Westerling, Erik Köpman, Emil Svensson, Mattias Mårten, Anton Melin och Timmy Hammargård.

– Vi är jätteglada att vi fått papper på dessa spelare och förhoppningsvis kan vi presentera fler förlängningar nästa vecka.

Av de som inte förlängt finns det frågetecken för Kevin Jågas Hansson, Sonny Karlsson och Erik Gezelius.

Sebastian Ahl kom in lagom till kvalspelet som ett lån från Hofors. Trots att han blev skadad redan i sin första match i OIK-tröjan, hann Ahl visa upp fina kvalitéer i de 2-3 matcher han spelade som gjorde att Lindkvist gärna vill ha kvar honom i laget.

– Han jobbar som lärare i Falun och väntar på besked hur det blir med jobbet där. Han vill själv hit och vi vill gärna ha honom, men det hänger på hur det blir med jobbet, säger Lindkvist om Sebastian som har rötter i Orsa.

Oskar Smids hade en hel del skadeproblem förra säsongen, men hoppas på att få vara hel och frisk den kommande. Här ser vi Smids, till vänster, i en match mot Falun. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Liksom Ahl kom Erik Jones in i slutet av säsongen. Den 20 årige centern hann med fyra matcher i OIK-tröjan innan säsongen avbröts på grund av coronapandemin.

– Han väntar på besked om han kommer in på en utbildning. Om han inte gör det, så har Erik sagt att han kommer att spela för oss.

OIK-truppen kör barmarksträning tre gånger i veckan tillsammans plus att spelarna kör individuella pass.

– Erik (Färnström) sköter innebandyträningen vi har medan Jonas (Westerling) har hand om övriga träningen. De kör mycket kondition och styrka och ”Wesslan” har berättat att det är bra tryck under träningarna.

Lindkvist poängterar att han är nöjd så här långt med lagbygget.

Han hoppas på att fler inom kort ska förlänga och OIK-fansen väntar spänt på klubbens första nyförvärv.

– Förhoppningsvis kommer vi att kunna presentera nya namn nästa vecka. Troligen två nya, men det kan till och med bli tre nyförvärv, säger Linkan som dock inte vill uppge vilka spelare det kan vara frågan om.

Men en inte allt för vågad gissning lär vara att de båda forwardsspelarna Oskar Olsson, 23, och Jakob Hård af Segerstad, 22, skulle vara intressanta namn i Lindkvist trupp.

Båda spelade med Malungs IF i division 1 den gångna säsongen, men ingen av dem har förlängt med MIF.

Vi kan tillägga att Oskar, som är son till Mora IK:s forne pucktrollare, Andreas Olsson, hade try out med MIK inför den förra säsongen innan han hamnade i Malung.

Jakob har tidigare spelat juniorhockey i Orsa IK och har dessutom en säsong i division 3 med OIK, 2017/18.

Bilden längst upp. Erik Köpman, med flera säsonger i division 1, gjorde den gångna säsongen comeback på hockeyrinken efter ett par års skadeuppehåll. Nu har han bestämt sig för att fortsätta i moderklubben. Här sätter Köpman ett mål mot HC Flyers i play off-spelet i våras. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Orsa IK:s trupp den 9 juni 2020:

Målvakter:

Tim Nilsson

August Eriksson

Backar:

Jonas Westman

Robin Gren

Joel Hanses

Oscar Smids

Erik Lundgård

Forwards:

Emil Svensson

Erik Köpman

Mattias Mårten

Jonas Westerling

Anton Melin

Timmy Hammargård

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsasjön 250 x 149

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360