Måstematch för den röda segermaskinen

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Orsa IK har förlorat en match den här säsongen som var av betydelse.

Den kom i kvalserien mot Avesta i söndags.

I kväll lär OIK upp på vinnarspåret igen om man ska med tåget.

Det är inte många matcher som den röda segermaskinen förlorat den här säsongen. Det blev en i seriespelet under ordinarie tid plus en efter förlängning på 21 matcher. OIK vann också serien med sju poäng till godo till tvåan Häradsbygden.

I förkvalet vann Orsa fyra raka matcher och blev klart för avancemang till den kvalserie laget spelar i nu. OIK avslutade förkvalet med en förlust under ordinarie tid (Häradsbygden för andra gången den här säsongen) och en i sudden.

Men ovan nämnda förluster har som sagt inte betytt något.

Det gjorde definitivt förlusten hemma mot Avesta i söndags, en förlust som skrevs till 3-4. Det efter att OIK varit väldigt ineffektivt i numerära överlägen, framför allt i den första perioden (ett mål på nio minuter), där matchen avgjordes, med facit i hand.

Dock så gjorde Orsa ett mål ytterligare i powerplay, men som inte blev något. Domaren såg inte målet, men på den bild Orsasajten tog, ser det ut som att pucken är klart inne. Men det är historia nu.

– Vi kunde lika gärna haft sex poäng på de två första matcherna, men nu har vi två och har satt oss själva i ett jäkla läge, tyckte OIK-coachen ”Linkan” Lindkvist efter den svidande förlusten mot Avesta.

Ett svidande poängtapp blev det även i kvalpremiären mot Hofors i fredags, men där vann OIK med 4-3 efter förlängning. Enligt rapporter borde Orsa tagit en fullpoängare med tanke på alla chanser man skapade.

Men nu är läget som det är, OIK parkerar på fjärde och sista plats i den kvalserie där ett lag är garanterad en plats i division 2 nästa säsong.

I kväll ställs Orsa mot ledarlaget Sandviken. Det är väldigt jämnt efter två omgångar och tre lag står med en seger medan Sandvikens IK har vunnit båda sina.

Lite anmärkningsvärt att Sandviken toppar kvaltabellen efter två segrar. På 33 matcher i division 2, så mäktade Sandviken bara med en seger och blev ”dyngsist” med Avesta (23 p) som näst sista lag i Hockeytvåan, men med betydligt fler poäng.

Man behöver inte vara någon Einstein för att räkna ut att Orsa IK behöver en seger i onsdagskvällens omgång. Tar man en trepoängare, går man också förbi Sandviken i denna jämna tabell.

I kväll spelar också kvalseriens båda trepoängare, då Hofors, som liksom OIK saknar en seger under ordinarie tid, tar emot Avesta.

Samtliga fyra lag står på noll i målkvoten, inte minst det vittnar om att det är en oerhört jämn serie och kommer troligen att fortsätta vara det ända in i ”kaklet”.

Leker vi med tanken att OIK tar en fullpoängare i Sandviken, och vinner med två mål eller mer, och att den andra matchen avgörs i förlängning/straffar, då toppar helt plötsligt Orsa tabellen.

Men först ska matcherna spelas och för OIK:s del är det nedsläpp klockan 20.00. En något udda starttid.

– Alla är hela och friska, meddelade tränare Lindkvist tidigare under onsdagen.

Bilden. Det studsade verkligen inte Orsa IK:s väg i mötet mot Avesta i söndags. Här ser det ut som att en puck är inne i Avestas bur, men den bedömdes ha tagit i målramen. Många menar att pucken tog inne i mittstolpen, vilket också bilden ser ut att visa. Foto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
Plåt-Sven
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360