Medaljregn till Mora-Orsa BK i Solacupen

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Säsongens sista tävling för brottarna i Mora-Orsa BK blev en succé.

Hela sex medaljer knep de unga atleterna från Ovansiljan i Solacupen.

– Jag är en riktigt stolt tränare, konstaterade Robin Mattsson.

Med namnet Solacupen, så kan nog de flesta räkna ut att det var Karlstad som var tävlingsort för brottarnas säsongsavslutning.

Förra helgen var det fyra unga brottare från Mora-Orsa BK som åkte ända till Göteborg. När Solacupen arrangerades, var det hela nio deltagare från klubben som åkte till Värmland för att kämpa i fristil.

Och av de nio så var det mycket bra utdelning då sex av MOBK-brottarna tog medalj.

Det fördelade på två guld, tre silver och ett brons.

Eddie Djos vann sin klass i Soft Touch Open i Göteborg och trots att det den här gången handlade om fristil, så tog 14-årige Djos sin andra seger inom loppet av bara en vecka. Den här gången i klassen som heter fs14 85 kilo.

Jämngamla Embla Gerdermark tog den andra klassvinsten, det i  ww14 58 kilo, till Mora-Orsa BK.

Till det ska läggas tre silver som brottades hem av Devin Calder (fs9 33kg), Viktor Eriksson och Måns Gjervaldsaeter (fs11 31kg).

Vi kan också tillägga att Viktor Eriksson (fs14 85kg) fick sitt silver efter att ha förlorat den avgörande matchen om guldet mot klubbkompisen Eddie Djos.

– Eddie var där den starkare, berättade tränaren och coachen Mattsson.

Till medaljhögen ovan ska även läggas till Julia Nords brons i klassen ww17 61 kilo.

Visst var medaljerna pricken över i-et, men Robin Mattsson var nöjd med samtliga och ser med tillförsikt fram emot kommande säsong, där framtiden ser ljus ut för Mora-Orsa Brottarklubb.

– De gjorde fantastiska matcher och har verkligen gjort framsteg i sin brottning, trots att det nu var fristil den sista tävlingen för säsongen. Nu drar sommarträningarna igång och jag är en riktigt stolt tränare, summerade Mattsson.

De övriga tre brottarna som var med i Solacupen från Mora-Orsa BK var Freddie Gjervaldsaeter (fs17 55kg), Anton Lundqvist (fs14 38kg) samt Markus Olmats (fs14 48kg). De två sistnämnda kom på fjärde plats i respektive klass.

Bilden längst upp. Här ser vi hela gänget från Mora-Orsa BK som var med i Solacupen i Karlstad;  Längst från vänster uppe; Eddie, Embla, Julia, Anton och Viktor. Mellersta raden; Måns, Freddie och Devin. Längst ner; tränaren Robin samt Markus. Foto. MORA-ORSA BK

Här ser vi Devin Calder som röd brottare. Foto. MORA-ORSA BK

Mora-Orsa BK:s Anton Lundqvist (röd) och devin Calder (blå). Foto. MORA-ORSA BK

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Plåt-Sven
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin