MIK-profiler i Orsa IK:s premiär

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

I kväll gör Orsa IK comeback i Hockeytvåan.

Och nykomlingen gör det med flera intressanta nyförvärv.

Två som sticker ut är gamla Mora IK-profilerna; Jonas Westerling och Daniel Hermansson.

– Det här är två klasspelare som vi fått in i laget, konstaterar OIK-coachen Linkan Lindkvist.

Redan i våras blev det klart att Jonas Westerling skulle förstärka laget. ”Wesslan” lovade då också att försöka få med ”några kompisar” till Orsa IK.

Bara för någon vecka sedan blev det klart att även Hermansson ska spela i OIK-tröjan.

– Jonas har tjatat så på mig, berättade då Hermansson med ett skratt.

För Westerlings del så berättade han redan i våras att han under sin uppväxttid nästan tillbringade mer tid i Orsa ishall jämfört med i gamla Smidjegrav, då pappa Michael spelade för OIK.

– Jag har nog sett fler matcher med pappa i Orsatröjan än då han spelade med Mora, menade trollgubben Westerling.

Westerling avslutade sin proffskarriär så sent som i våras. De två sista åren spelade han i brittiska ligan. Trots att det bara blev två säsonger för Sheffield Steelers hann puckgeniet från Mora göra avtryck i klubben. För mindre än en månad sedan var han över till England och fick ta emot hyllningar från sitt sista lag som professionell hockeyspelare.

Framöver är det publiken i Orsa ishall som får njuta ”Wesslan” och hans radarpartner Hermansson. När Orsasajten besökte OIK:s sista träning inför fredagskvällens premiär mot Söderhamn/Ljusne, fick vi se lite smakprov vad OIK-fansen kommer att få se.

Dock ska det poängteras att Hermansson redan från början deklarerat att han inte kan vara med i Orsas alla matcher. Det inte minst på grund av att han har huvudansvaret för Mora IK:s U16-lag. Som assisterande där kan vi nämna att Hermansson har Jonas Westerling.

– Vi är medvetna om att hans tränaruppdrag i Mora går först och när han spelar för oss, det tar vi match för match.

Här har vi Orsa IK:s nyförvärv; Målvakt August Eriksson, Jonas Westerling, Daniel Hermansson, Jonas Westman, Erik köpman Emil Mattsson och Viktor Grannas. Saknas av nyförvärven gör Affe Lindeberg. Foto. JÖRGEN WÅGER

Det här har diskuterats i styrelsen, där man godkänt det här upplägget, har Lindkvist tidigare poängterat.

– Det är en stor ledargestalt vi fått in i Hermansson. Med hans kunskap och rutin är det här en rejäl förstärkning för oss.

Helt klart bör det här vara två av Hockeytvåans hetaste nyförvärv, men OIK har fler intressanta nyförvärv. Som Jonas Westman, den 27-årige backen som spelat i Norge de sex senaste säsongerna plockas ”hem” (från Mora) från den norska högsta ligan.

Lindkvist är riktigt nöjd med sina nyförvärv, men hade hoppats på några flera stjärnförvärv. Han hade också några krokar ute, men de har inte nappat.

Inte än i alla fall.

– Vad vet man, det kan dyka upp någon mitt under säsongen. Så blev det i fjol när vi fick in Robin Gren från division 1-laget Surahammar.

– Sedan beror det ju lite på hur det går i serien. Får vi en bra start, så kanske det lockar fler spelare att börja med oss.

Och en bra start skulle det vara om det blev seger i fredagskvällens premiär hemma mot Söderhamn/Ljusne.

OIK har träningsspelat mot Alfta två gånger (2 segrar), Hofors (seger) och Falu IF (förlust), men i övrigt har inte tränare Lindkvist så stor koll på motståndarna i Hockeytvåan.

– Nej, jag har inte det. Det jag hört är att alla pratar om Hallstahammar som seriefavorit. De var med i toppen i fjol och ska ha i stort sett samma lag i år.

Och premiärmotståndarna?

– Ingen koll alls. Det sägs att de vunnit alla sina träningsmatcher, men det är väldigt svårt att bedöma Söderhamn och de andra lagen.

– Jag vet att flera lag har en del utländska spelare i sina trupper, medan vi i Orsa IK har som målsättning att ha spelare från närområdet.

Målsättning med säsongen, nykomling som ni är?

– Utåt sett är det att klara kontraktet, men målsättningen internt den håller vi för oss själva, säger vinnarskallen Lindkvist.

Bilden längst upp. Orsa IK:s A-lag 2019/20, nykomling i Hockeytvåan. Foto. JÖRGEN WÅGER

Orsa IK:s nyförvärv:

Målvakt

August Eriksson, Mora IK J20.

Backar

Jonas Westman, Ringerike, Norge

Viktor Grannas, Mora IK J20

Forwards

Jonas Westerling, Sheffield Steelers

Daniel Hermansson, comeback

Erik Köpman, comeback efter långvarig skada

Emil Matsson, Mora J20

Affe Lindeberg, IFK Ore

Uppflyttade juniorer

Alexander Lindkvist

Emil Olsson

Jonas Westerling ska förgylla Orsafansen den här säsongen. Foto. JÖRGEN WÅGER

Liksom Daniel Hermansson, även om han inte kan vara med i alla OIK:s matcher, då han har ett tränaransvar i Mora IK som går i första hand. Foto. JÖRGEN WÅGER

Tränare Linkan Lindkvist, till vänster, övervakar sista träningen inför fredagskvällens premiär i Hockeytvåan. En premiär som förhoppningsvis lockar storpublik till Orsa ishall. Foto. JÖRGEN WÅGER

Läs även:

Läs även:

Läs även:

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
LG Köpman vent
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360