MIK-kullor på väg ska hjälpa Mora IK till seger

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Faleijs med klackledaren Dan Ljungberg i spetsen arrangerar bortaresor för Mora IK:s fans.

Carina Kronquist tyckte det saknades resor för kvinnliga MIK-fans och spånade på idén.

Det resulterade i att på lördag rullar en buss full med MIK-kullor och första anhalt är Karlstad.

Orsabon Carina är stort fan till Mora IK och hon ser alla hemmamatcher på plats i Jalas Arena. Hon har även varit iväg på bortamatcher, men till dessa bussresor är det i stort sett bara killar/gubbar som åker med.

Det var när en buss full av glada MIK-fans rullade mot Örebro den 19 januari som Carina fick en idé att att arrangera en särskild bortaresa för MIK-kullor.

– Jag såg roliga bilder från den resan, men det var det bara en massa grabbar med. Då tänkte jag att ”nu är det dags att ordna en resa till en bortamatch med enbart MIK-kullor.”

Sagt och gjort. Carina slängde ut en intresseförfrågan i Facebookgruppen ”Mora IK i SHL”. Hon blev överväldigad över det stora intresset och bestämde sig för att löpa linan ut.

– Det bara rasslade till när jag slängde ut en förfrågan och när det sedan blev officiellt, så tog det inte länge innan alla 50 platser var slut. Jag har till och med fått säga nej, då bussen vi bokat upp redan är fullbokad och det blev den snabbt.

Här har vi några glada MIK-kullor. Närmast kameran, med glasögon, reseledaren Carina Kronquist, och bakom henne reseledarens sidekick; Mia Strand. Foto: PRIVAT

– Det är jättekul att så många vill följa med och det här är en helt privat grej från min sida, poängterar den stora MIK-fantasten.

Carina påpekar att hennes idé fått stort stöd av Mora IK och inte minst från Siljan Buss, som ordnat ett bra pris för de som åker med. 300 kronor kostar det och då inkluderar det en sittplatsbiljett.

– En förutsättning att kunna göra det här var att det inte skulle bli för dyrt.

Mora IK, med Dan Ljungberg i spetsen, har under de senaste åren arrangerat tjejkvällar i Mora, allt för att få fler tjejer att upptäcka hur kul det är med hockeyn.

Men det är något som saknats, enligt Carina.

– Det brukar anordnas en tjejkväll per år i samband med en hemmamatch. Det är ju bra, men vi ”hardcorefans” vill ha mer, förklarar hon.

Därför föddes idén ”MIK-kullor till Karlstad”.

– Det här med MIK-kullor är ett känt begrep och vi har både mössor och halsdukar, som har tagits fram i samband med tjejkvällarna tidigare år. Tyvärr hinner vi inte få fram några nya prylar till den här matchen, säger Carina som förstås hoppas så många som möjligt har Kulla-prylar med sig.

Annars duger det nog också bra med ”vanliga” Mora IK-prylar. Carina poängterar också att det här kommer att bli en speciell tjejafton.

– Vi kommer bland annat att ha tävlingar på bussen och jag har ordnat så att vi har lite lunch med oss, som jag fixat till ett bra pris.

– Med mig har jag min sidekick Mia Strand. Hon är van att hålla i båtresor som hon arrangerar med tidningen Wheels och tillsammans ska vi hitta på nåt roligt för alla som är med.

Extra kul tycker redaktören då Mia är en äkta ”Stockholmskulla” som blivit frälst i Mora IK. Hon kan ha blivit påverkad av nån…

– Många som är med känner inte varandra, men det här kan stärka banden, hoppas MIK-kullaarrangören.

Att det ordnas en resa enbart för tjejer engagerar till och med karlarna, menar Carina.

– Det är en del som anmält sig som aldrig varit på en bortamatch tidigare. En lite rolig grej var den karl, som troligen sett min förfrågan på Facebook, han anmälde både sin fru och dotter. Han skickar iväg både fru och dotter, det tycker jag är extra kul.

– Det här kommer att bli superbra, lovar Carina Kronquist.

Vi kan i sammanhanget nämna att Kullabussen är fullbokad, men Faleijs har också en buss och häromdagen fanns det platser kvar, så för den som vill åka till Karlstad, inte minst efter Mora IK:s fina seger i Gävle under tisdagskvällen, kan ta kontakt med Dan Ljungberg som håller i anmälningarna där.

Så här ser en äkta MIK-kullamössa ut. Foto: PRIVAT

Här ser vi en ung MIK-kulla; Lilly Tuori, barnbarn till Carina Kronquist. Hon blir dock inte med till Karlstad. Foto: PRIVAT

Här har vi Carina under en av Mora IK:s speciella tjejkvällar. Nu anordnar hon själv en egen tjejkväll, i samband med en bortamatch i Karlstad, nu på lördag. Foto: PRIVAT

Här har vi en tavla med MIK-kullor. Eller är det rentav Mora IK:s A-lag… Tavlan är målad av Katharina ” Katzon” Sakrisson.

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Orsa pingis 2
Orsasjön 250 x 149

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360