Ny femteplats i världscupen för Hanna

Jörgen Wåger Sport

Hanna Matslofva fick inte till den åkning hon hoppades på i Idres andra världscuptävling.

Den 24-åriga Orsatjejen slutade på nytt femma.

Desto nöjdare var Britta Backlund. Rättvikstjejen tog säsongens tredje världscupseger.

I lördagens finalåk kom Matslofva upp i 167,64 kilometer i timmen. Det var 6 km/h långsammare jämfört med segrande Britta.

– Jag är inte där jag brukar vara i åkningen, tyvärr, kommenterade en något besviken Hanna.

Italienskan Valentina Greggio vann den första världscuptävlingen i Idre, där torsdagens kvalresultat fick räknas som final då vädret satte käppar i hjulet för den planerade finalen i fredags.

Den här gången kunde det köras ett riktigt finalåk och Brita Backlunds 173,76 km/h var 1,62 snabbare än tvåan Greggio. Backlund som blev trea i Idres första VC-tävling.

– Jag var väldigt nervös innan semifinalåket, stavarna kändes som bly. Men i finalen var känslan en helt annan. Det kändes riktigt bra redan före start och åket gick fantastiskt, sa Britta Backlund till skidor.com.

Simone Origone vann herrklassen med finalåkets 177,79 km/h. Italienaren, som vann dubbelt i Idre, har dominerat de senaste säsongerna. Segrarna i Chocken var Simones 40:e och 41:a världscupseger. Imponerande.

Bäste svensk på herrsidan blev Carl Ribbegård (171,44 km/h) med sin niondeplats.

Nästa tävling är VM i franska Vars 21-24 mars.

Sverige har i mästerskapet en klar guldchans i Rättviks Britta Backlund.

Hanna Matslofva, som har fina minnen från Vars, där hon för tre år sedan passerade drömgränsen 200 km/h, hoppas få till det bättre i sin favoritbacke.

– Lite tråkigt att inte få till åkningen speciellt nu inför ett VM, men bortsett från placeringen hoppas jag göra personbästa.

Det var som sagt i Vars som Hanna 2016 gjorde sitt livs snabbaste åk när hon kom upp i 204 kilometer i timmen.

Får vi se något liknande om två veckor?

Bilden. Orsas bidrag i speedskivärldstoppen, Hanna Matslofva, har kört tre tävlingar i Idre den här veckan. Facit blev brons i SM och två femteplatser i världscupen. Om knappt två veckor drar VM i franska Vars igång. I Vars har Hanna för tre år sedan åkt över 200 km/h. Foto: SKIDOR.COM

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
LG Köpman vent
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360