Ny tung bortaförlust för OIF

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Orsa IF FK:s fotbollskillar har haft det tungt på bortaplan.

Bara en seger innan bortamötet mot Nornan.

Inte förbättrades statistiken efter onsdagskvällen. Hemmalaget vann med klara 5-1.

Orsa svarade för en stabil insats bara två dagar tidigare. Ali Nurs avskedsföreställning i måndags slutade med seger över tabelltvåan Älvdalen med 3-2 och där Ali Nur själv stod för samtliga tre mål.

Nu ordnade det sig så att Ali Nur kunde vara med även borta mot Nornan, men mot nya tabelltvåan blev han mållös.

19-åringen lämnar Orsa för studier i Linköping, berättade OIF:s främste målskytt den här säsongen med sina nio fullträffar efter sitt hattrick mot Älvdalen.

När Orsa den 10 juni besegrade just Nornan med 2-1, så gjordes de båda OIF-målen av Ali Nur.

Förutsättningarna innan mötet på Ryavallen var att Nornan parkerade på fjärde plats med 17 poäng, bara en poäng före femteplacerade Orsa.

Vid vinst i onsdagskvällens enda match i norrsjuan, hade OIF gått upp på andra plats efter suveräna tabellettan Åsens SK.

Men Orsa har haft det väldigt svårt på bortaplan under säsongen och enda vinsten (så här långt) kom i Malung.

Nu var OIF-killarna åter i Västerdalarna, men det blev ingen ny trepoängare.

I stället blev det ytterligare en storförlust. Tidigare har Orsa förlorat med bland annat 0-8 (Siljansnäs) och 1-6 (Vansbro), så Orsas fotbollskillar har verkligen ett bortaspöke att jaga bort.

Annars så verkade det som att OIF skulle kunna bryta sin dåliga bortatrend mot Nornan. Efter en kvart gav Amir Hossein Gholami nämligen Orsa ledningen med 1-0.

En ledning som höll sig lite drygt 15 minuter. Sedan började hemmalagets Emran Ibrahimi sin show. Han gjorde som Orsas Ali Nur två dagar tidigare, svarade för ett hattrick.

Ibrahimi gjorde två mål inom loppet av sex minuter och såg till att Nornan hade ledning med 2-1 i halvtid.

3-1 kom tio minuter in i andra och med cirka tio minuter kvar noterade Emran Ibrahimi sitt tredje mål denna afton.

Ett mål som innebar att att Nornanspelaren mot Orsa dubblerade sin tidigare målskörd i sjuan och att han tog ett rejält kliv uppåt i skytteligan med sina totalt sex fullträffar.

Hans tredje mål mot OIF betydde 4-1, som fem minuter från slutet spikades till 5-1.

Ändå saknade hemmalaget sin främste målskytt Drilon Bacaj, som är på andra plats i skytteligan med sina tio mål.

Noterbart i den här matchen är att av totalt 31 spelare i de båda laguppställningarna, så hade 30 utländska namn.

De båda lagen hade med andra ord knappast haft något lag i division 7 om man inte fått hjälp av de utländska inslagen i sina respektive lag.

Orsa hade som sagt chans att gå upp till andra plats vid en eventuell seger. Nu var det Nornan som tog den möjligheten.

Med två återstående matcher har Orsa kvar att möta tabellettan Åsen på Lillåvallen den 6 september och tabelljumbon Färnäs borta, en vecka senare i den sista omgången.

Det kan bli svårt att ta sig förbi andraplacerade Nornan, som nu OIF är fyra poäng efter, men det är bara två poäng upp till tredjeplacerade Älvdalen, som dock har en match mindre spelad.

Om Orsa fortsatt visar upp sitt fina hemmaspel samt att man tar revansch borta mot jumbon, så kan OIF sluta seriespelet på 22 poäng och det kan möjligen räcka till en fin tredjeplats i klubbens comebacksäsong i seniorfotbollen.

Bilden längst upp. Amir Hossein Gholami svarade för Orsas ledningsmål mot Nornan, men sedan var det slut på det roliga. Bilden är från hemmamötet mot Siljansnäs den 3 juni. En match som slutade 1-1. Orsas fotbollskillar lever verkligen upp till devisen: ”hemma bäst” för borta mot Nornan blev det 1-5, en av flera storförluster på bortaplan. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Division 7 norra

IF Nornan U-Orsa IF FK

5-1  (2-1)

Orsas mål: 0-1 (15) Amir Hossein Gholami.

Domare: Mikael Karlsson, Transtrand.

Här ser vi en tuff duell i mötet med Nornan på Lillåvallen den 10 juni. En match som Orsa vann med 2-1, men i onsdagskvällens bortamöte blev det förlust med 1-5. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Plåt-Sven
Brottsofferjouren
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360