Nyårsafton firades med gladinnebandy

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Det bjöds på nyårsinnebandy i sporthallen innan det var dags att skåla in det nya året.

Digers BK:s Oldboys tog sig an det ungdomslag som Mattias Holmström tränade under flera år.

Det bjöds på trevlig innebandy, där ”gamlingarna” kunde hålla undan och vinna med 5-4.

Men det ska poängteras direkt: Utan Björn Johanssons storspel i Oldboyskassen, så hade ungtupparna vunnit. Och det med klara siffror.

Johansson svarade för ett flertal spektakulära räddningar och ibland räddade han med nån kroppsdel utan att ha en aning om det, som när han liggandes platt på magen fick upp benet och avstyrde att bollen hamnade i nät.

På andra sidan svarade Hannes Matz också för många fina räddningar, ska också påpekas.

Den här matchen var egentligen tänkt att vara ett möte mellan dagens Digers BK, som spelar i femman, mot ett lag vars spelare för ett antal år sedan representerat Dalarnas äldsta innebandyklubb.

– Men vi fick återbud från flera av de tänkta Oldboysspelarna, så vi fick ändra om lite, förklarade Mattias Holmström, som till vardags coachar division 5-laget, men som även gjort inhopp som spelare i A-laget.

Nu ledde han sitt Oldboyslag, som var förstärkt med flera av de äldre killarna från dagens Digers, mot Digers BK 98/99, med spelare, som namnet antyder, mestadels födda 98/99.

– De killarna tränade jag under flera år när de var yngre, berättade Holmström.

I det laget fanns bland annat tre spelare som i dag ingår i Kais Moras allsvenska lag: William Eriksson, Emil Hedström och Mattias Larsson.

Björn Johansson här med en av många spektakulära räddningar. Foto: JÖRGEN WÅGER

Där fanns också ett par av de yngre spelarna som till vardags lirar i Digers division 5-lag.

I Digers Oldboys såg vi, något överraskande, för att inte säga, väldigt överraskande, gamle Mora IBK-profilen Tord Norell. När det gäller Norell, så kan vi verkligen snacka rutin.

– Det är första gången jag har på mig en Digerströja, sa Tord och visade stolt upp klubbmärket.

– Det är ju Dalarnas äldsta innebandyförening, konstaterade han glatt.

Unga och pigga 98/99-laget var förstås storfavorit, men Oldboyslaget stod upp bra och levde mycket på lagets säkert över hundra års rutin. Oldboysen litade på sin duktiga målvakt, Björn Johansson, och satsade på kontringar. Det var förstås viktigt att spara på den energi som inte fanns i lika hög grad som rutinen.

I Oldboyslaget fanns bland annat Martin Holmström. I mitten av tredje perioden, krokade han ihop med en spelare och bröt till handleden. Det såg lite otäckt ut från läktarhåll och han tog sig grimaserande för handen när han gick mot båset.

Men sedan dröjde det inte länge, så var den yngre Holmströmbrodern på planen igen.

– Jag har ingen styrka kvar. Vi får se om jag åker in (till akuten) och kollar upp det, men inte i dag, det får bli i morrn i så fall, sa Martin som bet ihop och körde de sista minuterna.

Ungdomarna verkade inte ta allt för allvarligt på matchen, inte förrän det återstod cirka tio minuter och två måls underläge. När man fick in en reducering, så trampade de yngre upp tempot i jakt på kvittering. Men då kom 5-3 i tom kasse med drygt två minuter kvar.

Men en ny reducering gav spänning in i det sista och med bara sekunder kvar, var det ytterst nära kvittering, men Oldboysen kunde pusta ut och vinna Nyårsaftonsmatchen och fick välförtjänta applåder av åskådarna som letat sig till sporthallen 2018 års nyårsafton.

Lagen förenades sedan i en gemensam lagbild som en bra avslutning på sportåret.

Bilden längst upp. Bröderna Holmström, Martin, till vänster, och Mattias, jublar över Oldboys 3-1-mål. Foto: JÖRGEN WÅGER

Laguppställningar, Digers Oldboys

Björn Johansson (mv), Tord Norell, Erik Eldh, Jocke Kusén, Daniel Hahne, Martin Holmström, Mattias Holmström, Joakim Ribby, Stefan Sundh, Alex Johansson, Sonny Johansson, Joel Jackson, Tom Hansson samt Niklas Sjödin.

Digers BK 98/99

Hannes Matz (mv), William Eriksson, Emil Hedström, August Eriksson, Alexander Lindkvist, Alex Delbåge, Carl Eriksson, Daniel Frisk, André Berg Halvarsson, Martin Sjödin, August Sundqvist, Jakob Bälter, Isak Skoglund, Oliver Holmström samt Mattias Larsson.

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
LG Köpman vent
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360