OIK befäste sin topposition

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Orsa IK har fått en flygande start i Hockeytvåan.

I tisdagskvällens match kom fjärde raka segern för nykomlingen.

Lindefallets SK besegrades med 3-1 och på fredag väntar en tidig seriefinal i Orsa ishall.

– Vi gör inte en 100-match, men spelar stabilt och vinner. Det om något är ett bevis att vi är ett bra lag, sammanfattade lättade OIK-coachen Linkan Lindkvist.

Lättad då det var med oro han klev på bussen för färd mot Enånger. Det efter tre raka segrar i inledningen av Hockeytvåan.

– Det var just det att vi hade tre raka, då är det lätt att det kan bli en reaktion, menade Lindkvist.

– Sedan hade vi ju fyra tunga pjäser borta, så jag var faktiskt lite nervös innan matchen, jag brukar inte vara det.

Mot Falu IF i lördags (6-2), saknades SHL-meriterade Daniel Hermansson samt Anton Melin och Erik Gezelius. De två sistnämnda på skadelistan medan Hermansson var upptagen med att coacha Mora IK:s U16-lag i lördags.

Den här trion saknades även mot Lindefallet och dessutom saknades Jonas Westerling, gamle Mora IK-ikonen, som är så viktig för nykomlingen.

– Men med facit i hand, hade jag inte behövt vara orolig. Vi spelade moget och stabilt, jag är riktigt imponerad, berömde Orsatränaren sitt manskap.

OIK fick chansen i numerärt överläge knappt åtta minuter in i matchen. Mot Falun kom tre av de sex målen i numerärt överläge, men inget av de tre PP-tillfällen som gästerna fick resulterade. Kanske berodde det på avsaknaden av inte minst spelgeniet Westerling.

Robin Gren gav sitt Orsa ledningen efter knappt tolv minuters spel. Det blev enda målet första 20.

Robin Gren i bussen på väg hem med tre poäng och två mål på kontot för den 21-årige backen. Foto. HANS LANS

I andra ökade Timmy Hammargård på till 2-0 och Robin Gren satte 3-0. Därmed blev den 21-årige backen, som mitt under förra säsongen lämnade division 1-laget Surahammar för spel i OIK, tvåmålsskytt.

Det var inte bara Grens första mål, det var första poängen i Hockeytvåan och då passade han på att sätta två kassar och bli matchvinnare.

Leif Boork myntade uttrycket att 3-0 är det värsta man kan leda med i hockey. Lindefallet, som för övrigt Oskar Smids lämnade i våras för att förstärka moderklubben inför kvalet, reducerade åtta minuter in i tredje.

Men någon direkt oro blev det aldrig, menade Lindkvist.

– De skapade knappt något och slängde mest iväg puckar. Målet de fick var ett slumpmål.

Med närmare tre minuter kvar, plockade hemmalaget ut målvakten i ett sista försök att göra match av det hela, men Orsa kunde hålla undan ganska bekvämt och ta fjärde raka trepoängaren så här i inledningen av Hockeytvåan.

– En kassaskåpsäker seger, tyckte OIK-coachen.

Lindkvist ville framhålla hela laget.

– Timmy Hammargård gjorde sin bästa match och August Eriksson var fantastisk i målet, ja hela laget spelade fantastiskt.

Timmy Hammargård gjorde sin bästa insats för säsongen mot Lindefallet. Här ser vi Hammargård från mötet mot Falun. Foto. JÖRGEN WÅGER

Mot Lindefallet klarade sig Orsa utan ovan nämnda spelare. På fredag behövs nog allt manskap, då Fagersta kommer på besök. Det blir en liten seriefinal, då Fagersta och Orsa, tillsammans med Hallstahammar, är de lag som har tagit fullt pott efter fyra spelade omgångar.

– Vi får tillbaka två tunga pjäser i Westerling och Hermansson. När det gäller Melin och Gezelius, så har jag hopp om Gezelius möjligen kan vara tillbaka nästa vecka.

I lördags var det närmare 400 åskådare som hade letat sig till Orsa ishall när Falu IF var på besök. Då var det derby, visserligen, men nu är det en tidig seriefinal.

Orsa IK toppar tabellen med 12 poäng och 11 plusmål. Hallstahammar, tippat topplag, har samma poäng, men +10 och bara ett mål sämre är Fagersta med +9. Med andra ord otroligt jämnt bland topp tre.

Och något överraskande är den röda segermaskinen uppe bland topplagen.

Ska vi passera 400-gränsen när det gäller publiken i fredagens tidiga seriefinal?

– Jag hoppas det fortsätter komma mycket folk, avslutade Linkan Lindkvist.

Bilden längst upp. August Eriksson, nyförvärvet från Mora IK:s J20, vaktade kassen för tredje matchen i rad och släppte bara en puck förbi sig. 19-åringen räddade 31 skott. Arkvifoto. JÖRGEN WÅGER

Hockeytvåan

Lindefallets SK-Orsas IK

1-3 (0-1, 0-2, 1-0)

Orsas mål, första perioden: 0-1 (11.32) Robin Gren.

Andra perioden: 0-2 (8.52) Timmy Hammargård (Mattias Mårten), 0-3 Robin Gren (Markus Tomt, Mattias Mårten).

Skott: 32-29 (9-16, 12-9, 11-4)

Utvisningar, LSK: 3×2. OIK: 4×2.

Domare: David Gustafsson.

Publik: Ingen uppgift.

Mattias Mårten svarade för två assistpoäng mot Lindefallet och är poängbäst i OIK med sina två mål och fem assist totalt. Foto. JÖRGEN WÅGER

Robin Gren från mötet mot Falun i lördags. Foto. JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin