OIK i seriefinal i Hockeytvåan

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Fredag kväll är det stor seriefinal i Hockeytvåan.

Det när succénykomlingen Orsa IK tar emot tabellettan Hallstahammar.

– Det finns alla förutsättningar att det ska bli en bra kväll, hoppas Linkan Lindkvist.

Över 400 åskådare hade sökt sig till Orsa ishall när Orsa IK spelade kval till tvåan en fredagkväll i februari. I kväll är det seriefinal i Hockeytvåan och tränaren Lindkvist hoppas säsongsbästa i höst; över 400 på läktaren. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

Det säger Orsacoachen trots att det faktiskt i dag är fredag den 13:e, en otursdag anser alla människor som tror på skrock.

– Vi har ju haft fredagen den 13:e hela säsongen med tanke på alla skador, skojar Lindkvist.

Inför seriefinalen kan OIK-tränaren mönstra sitt bästa lag på hela säsongen.

– Ja, i alla fall forwardsmässigt så är det så, konstaterar Linkan glatt.

– Vi har ju fått in ett par tunga pjäser på slutet.

De Lindkvist syftar på är Sonny Karlsson och Kevin Jågas Hansson, båda med förflutet i Mora IK.

Duon som tillsammans med lagkapten Markus Tomt hade stor show när OIK i tisdags, efter ett par bleka insatser, kom upp på vinnarspåret igen när tabelltvåan vann den svåra bortamatchen mot Säter/Skedvi.

Segern skrevs till 8-5, varav ovan nämnda kedja låg bakom sju av målen.

Men då ska man veta att Orsa ändå saknade spelare som Jonas Westerling, Daniel Hermansson och Erik Köpman. Den trion är tillbaka i seriefinalen mot Hallstahammar.

Det är på backsidan som OIK fortfarande har skadeproblem. Två av lagets främsta backar, Jonas Westman och Robin Gren, är fortfarande på skadelistan, liksom 18-årige Alexander Lindkvist.

Westman har testat att åka skridskor, men känner fortfarande sig inte helt bra i den ljumske han ådrog sig en sträckning i för en tid sedan.

– Jag provade i måndags, men det funkade inte och då sa vi att jag inte kommer att spela något mer innan jul. Det är ju ändå längre fram som det viktiga kommer, konstaterar Westman.

Med det syftar OIK:s backklippa på slutspurten i Hockeytvåan och, förhoppningsvis, ett stundande kval till division 1.

Men i ett led att nå kvalet mot ettan så spelas i Orsa ishall en väldigt viktig match, seriefinalen mellan de två lagen som legat i topp sedan omgång 1.

I och med Orsas förluster mot Hedemora och Smedjebacken förra veckan, har Hallstahammar gjort ett litet ryck och fått sju poängs försprång till succénykomlingen.

Vinner Hallstahammar under ordinarie tid så blir avståndet hela tio poäng.

– Men vi ska krympa avståndet till fyra poäng. Nu sticker jag ut hakan och säger att om vi spelar som vi ska, så vinner vi i kväll, säger en bestämd Lindkvist.

I Hallstahammar blev det en knapp förlust efter straffar.

– Den matchen ägde vi och borde ha vunnit.

Orsa IK kommer med, på papperet, ett betydligt starkare lag till den här seriefinalen jämfört med matchen på bortais.

– Vi börjar närma oss ordinarie lag nu med tanke på att vi har färre skador och sedan har vi som sagt fått in ett par tunga pjäser mot slutet.

– Sedan har jag ingen riktig koll på hur Hallstahammars form är eller om de också fått in någon ny spelare.

Torsdagens träning var mycket bra, enligt tränare Lindkvist, och kvällens seriefinal har alla förutsättningar att bli något extra.

Därför hoppas Linkan på nytt säsongsrekord när det gäller publiken. I seriepremiären mot Söderhamn kom det 364 åskådare och ytterligare några till hade letat sig till ishallen när Falu IF var på besök: 372.

Båda matcherna slutade i hemmaseger.

– Då siktar vi på att komma över 4oo åskådare. Jag hoppas verkligen det kommer mycket folk och kollar på vårt fantastiska lag och vi börjar som sagt närma oss ett ordinarie lag.

Först är det match, sedan bjuder Siljan Buss på skjuts till de som önskar och vill ner till Akropolis.

– Jag hoppas det kommer mycket folk till matchen och sedan till Akropolis, dit kommer spelarna så det finns chansen att träffa dem för de som kommer dit, uppmanar Linkan Lindkvist.

Dela sidan:
Annonser:
Orsasjön 250 x 149
Plåt-Sven
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin