OIK i toppmöte i Hockeytvåan

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Tunga skador på nyckelspelarna Markus Tomt och Jonas Westman.

Och i tisdags var det nära att Joel Hanses hade fått göra duon sällskap på skadelistan.

– Men det är ingen fara, jag spelar mot Fagersta.

Det var i slutet av matchen mot Lindefallets SK i tisdags som Hanses fick ett rapp på enda handen.

– Han hade så ont, jag trodde de slagit av fingret på honom, berättade Lindkvist efter matchen.

Men dagen efter matchen kunde huvudpersonen själv ge lugnande besked.

– Fingret är lite svullet och nageln blå, men det ska inte vara någon fara.

Tidigare i höst har Hanses åkt på en knäskada och även ådragit sig en lårkaka. Och så nu det här rappet mot handen.

– Jag har haft lite oflyt i år, men ändå tur i oturen, menar Joel som trots lite skavanker bara missat ett par matcher.

Det finns andra som missat betydligt fler matcher, som till exempel Jonas Westerling som ådrog sig en hjärnskakning efter en ful tackling borta mot Smedjebacken.

Westerling har tidigare berättat hur fult spel det är i tvåan. Något som Hanses håller helt med om.

– Jag har aldrig spelat i ett lag som haft så mycket skador som vi haft under hösten och en av förklaringarna är väl att lagen spelat så fult. Det är en hel del tjuvnyp och det är tre, fyra i varje lag som håller på extra mycket.

I segermatchen mot Lindefallet (5-2) svarade OIK:s storstjärnor, de före detta MIK-spelarna Daniel Hermansson och Jonas Westerling, för tre mål respektive tre assist.

Men än värre var Joel Hanses, som svarade för ett mål och tre assist och förutom rappet på fingret hade en mycket rolig kväll i Orsa ishall i tisdags.

– Det är väl alltid kul att kunna bidra, säger han om poängskörden.

Någon större målskytt är inte den spelskicklige backen, men två fullträffar har det blivit så här långt och säsongens andra mål kom i tisdags.

Men flitig passningsläggare är han och med sina tio assist är Hanses faktiskt på fjärde plats i Hockeytvåans assistliga bland backar.

– Jaha, det hade jag inte en aning om, kul.

Det på 13 matcher. De som har fler assist har tolv (en spelare) och elva poäng (två), men de har också spelat en eller två matcher fler än OIK-backen.

Orsa IK är på andra plats i tabellen, bara två poäng efter serieledande Hallstahammar efter att knappt halva serien avverkats.

– Vi visste att vi hade ett bra lag och att vi skulle kunna vara med och slåss i varje match, men visst har det gått över förväntan, medger Joel.

I kväll (fredag) väntar svårspelade Fagersta på bortaplan. Hemma i Orsa ishall blev det seger med 5-3, det efter att OIK vänt 0-2 och 1-3 efter en stark andraperiod (4-1), som så många gånger den här säsongen, och vänt matchen där.

– Det var en tight match hemma, så det här kommer att bli en riktig prövning, tror Joel.

I hemmasegern svarade Daniel Hermansson för två mål. Han blir inte med i kväll.

Inte heller Jonas Westman eller Markus Tomt blir med, men det börjar ljusna för duon. Båda var på is och kände sig för lite under torsdagsträningen.

– Jag vill inte ta några risker. Jag kör lite rehab under helgen, så får vi se hur jag känner på träningen på måndag. Förhoppningsvis kan jag spela på tisdag, säger backklippan Westman som har problem med en ljumske.

För lagkapten Tomt ligger comebacken längre fram. Problemet där är ett att muskelfäste i armen släppt.

– Det blir bättre och bättre och mitt mål är att spela någon match innan juluppehållet, säger Markus om sitt skadeläge.

Den sista matchen innan jul är seriefinalen mot Hallstahammar den 13 december.

– Ja, den skulle man ju gärna vilja vara med i, konstaterar lagkaptenen.

Men först väntar tabellfyran Fagersta på bortais. Orsa IK är nio poäng före och kan vid en vinst få ett försprång på 12 poäng till kvällens motståndare. Hur det slutar, vet vi vid 21-tiden fredag kväll.

Sedan kan vi tillägga att Anton Melin, som på grund av sjukdom missade tisdagsmatchen, är med mot Fagersta.

Vi kan också nämna att Oskar Smids, som förra veckan åkte på en mystiskt armskada, är återställd och är med i kväll. Smids spelade även i tisdags, mot sin gamla klubb, Lindefallets SK.

Vi kan också tillägga att sent på eftermiddagen så fick Orsa klart med ett ”halvt” nyförvärv. Emil Svenssons plockas från Mora IK:s J20-lag. Han har tidigare spelat närmare fem matcher i OIK-tröjan, men nu blir det permanent för resten av säsongen för den 19-årige forwarden.

Bilden. Joel Hanses hade tur att inte fingret gick  av efter en ful slashing i tisdags. Det innebär att den poängglade OIK-backen kan fortsätta producera, nu närmast borta mot Fagersta. På bilden är det Hanses med pucken. Foto. JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Plåt-Sven
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360