OIK-juniorerna tog poäng av serieledaren

Jörgen Wåger Sport

Strömsbro leder serien klart och hade på sina sju första hemmamatcher inte tappat någon poäng.

Orsa IK trivs inte alls på bortaplan.

När lagen möttes i Testebo Arena var väl därför utgången ganska given. Eller?

OIK:s J18-lag blev faktiskt första lag att sno poäng av tabellettan, men fick ge sig i sudden.

Matchen gick till förlängning, men den blev bara 51 sekunder gammal innan Sebastian Swing svingade sin klubba och gav ännu en seger till det på hemmaplan obesegrade laget: 3-2.

På totalt 20 matcher är det för övrigt inte många lag som tagit poäng av Strömsbro. Men OIK är ett av dessa. Den 18 november möttes lagen i Orsa ishall och då vann hemmalaget med 3-1.

– Säsongens bästa match, menade coachen Mattias Bossel.

Han var också nöjd efter söndagens match mot laget som stormar mot serieseger.

– Det var suveränt krigat. Räckte till en poäng, men liten besvikelse ändå efteråt när vi kände att med fullt manskap, så kunde det blivit tre pinnar, analyserade OIK-coachen.

Det Bossel syftade på var två tunga skador innan halva matchen spelats.

– Vi började matchen helt okej. Andra perioden blev bättre, men vi råkade ut för en allvarlig knäskada efter sju minuter och ytterligare en axelskada i samma byte. Efter ett långt break som slutade med ambulansskjuts, så spelade vi 33 minuter med 13 man.

– Det var suveränt krigat, berömde OIK-tränaren.

Lucas Salo satte sista spiken i Strömsbrokistan när Orsa vann med 3-1 i november och samme Salo inledde målskyttet denna afton efter knappt nio minuter. Det blev enda målet i första perioden.

Men sju minuter in i andra, kom den så olyckliga minuten för OIK med två skador i samma byte. Minuten senare fick gästerna chansen att utöka sin ledning då hemmalaget drog på sig en utvisning. Men i stället för en tvåmålsledning, så kvitterade Strömsbro.

Då trodde man kanske att hemmalaget skulle ta över helt, att OIK skulle tappa energi, dels på grund av skadorna och inte minst det snöpliga baklängesmålet, men i stället satte Eddie Olsson 2-1 för Orsa, 12.23 in i mittperioden.

Det resultatet stod sig efter två spelade perioder, trots att hemmalaget dominerade skotten: 32-17.

Orsa har tidigare haft svårt med effektiviteten, men mot Strömsbro var det annat.

Men några fler mål framåt blev det inte, tyvärr.

Med knappt fem minuter kvar av ordinarie tid kvitterade hemmalaget genom Jonas Nilsson.

Strömsbro fick även chansen att avgöra i slutet av ordinarie tid, när Orsa drog på sig en ny tvåa på grund av för många spelare på isen.

Gästerna stod emot trycket och tog matchen till förlängning. Där avgjorde Strömsbro redan efter 51 sekunder, men starkt gjort av Orsa, som inte är känt för att spela bra borta, att som första lag sno poäng på Strömsbros hemmaplan.

– Det räckte till en poäng, men liten besvikelse ändå efteråt när vi kände att med fullt manskap så kunde det blivit tre pinnar, menade Mattias Bossel.

Orsa är kvar på fjärde plats, samma (33) poäng som femman Håik.

Strömsbro (51) toppar tabellen hela nio poäng före andraplacerade Häradsbygden (42) i en väldigt haltande tabell där de 13 lagen spelat mellan 18 och 22 matcher. Just Häradsbygden och Håik har spelat flest (22). OIK har lirat 21 matcher.

Nästa match för Orsa IK är hemma kommande söndag mot SHC/LHF klockan 13.00. SHC/LHF är nästjumbo och har spelat in 22 poäng på 19 matcher.

Bilden. Eddie Olsson gav Orsa ledningen mot serieledande Strömsbro med 2-1, som till slut gav en poäng. Hemmalaget vann med 3-2 i sudden. Här ser vi Olsson mot Team Leksand, som Häradsbygden vill kalla sig, den 6 januari. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

J18 division 1 A/B västra

Strömsbro IF-Orsa IK

3-2 efter förlängning (0-1, 1-1, 1-0, 1-0)

Orsas mål: 0-1 Lucas Salo, 1-2 Eddie Olsson.

Skott: 47-21 (18-7, 14-10, 14-4, 1-0).

Utvisningar, SIF: 1×10, 7×2. OIK: 8×2.

Domare: Jörgen Johansson.

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
LG Köpman vent
Orsasjön 250 x 149

Läs även:

Annonser:
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360