OIK lånar målvakt från trean

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Orsa IK:s målvaktsproblem fortsätter.

Lånet från Sollentuna HC har ingen möjlighet att spela tisdagens match.

Då lånar Hockeytvåans nykomling från division 3-laget IFK Ore; Jack Uhrström.

– Fastän Ore som lag går sådär i trean, toppar Jack målvaktsligan. Han tränade med oss i går (måndag) och det här blir bra, jag litar på honom, kommenterar OIK-coachen Linkan Lindkvist målvaktslånet från Furudalsklubben.

Med båda de ordinarie målvakterna, August Eriksson och Tim Nilsson, på skadelistan tvingades Lindkvist i fredags jaga en målvakt till matchen mot Söderhamn/Ljusne.

Orsatränaren tog då kontakt med Jakob Bälter, en Morakille som Linkan haft i sitt lag när han för några år sedan var ansvarig för Mora IK:s U16-lag.

– Men Sollentuna släpper inte Bälter till den här matchen.

Då fick assisterande OIK-tränaren Hampus Tomth uppdraget att höra med IFK Ore om OIK kunde få låna Jack Uhrström till tisdagskvällens möte mot Hofors och svaret blev positivt.

Uhrström är 21-årig Stockholmskille som representerat IFK Ore åtminstone sedan 2013/14, längre tillbaka än så går inte databasen Eliteprospects.

Målvakten är inne på sin fjärde säsong i Ores A-lag och så här långt ser det ut att bli hans bästa.

IFK Ore är först på sjätte plats i Dalatrean, men Furudalslaget har seriens bästa målvakt i Uhrström.

Åtminstone om man tittar till statistiken. Jack toppar målvaktsligan med 91,51 i räddningsprocent och spelar man i ett lag som är på den nedre halvan av tabellen, så innebär det att man har en hel del att göra under matcherna.

Sollentunalånet Jakob Bälter fick ingen rolig debut i OIK-tröjan, då han inför storpublik (537) i Orsa ishall fick släppa sju puckar bakom sig när Orsa förlorade med 4-8 (ett mål i tom kasse) mot Söderhamn/Ljusne.

OIK-försvaret var lite väl givmilt och det är bara att hoppas Jack Uhrström får bättre hjälp i sin debut jämfört med Bälter.

– Den matchen skänkte vi bort, det går inte att bjuda på så mycket som vi gjorde. Jag är rejält revanschsugen och det hoppas jag killarna också är, säger Linkan Lindkvist.

Det har blivit Orsasegrar i de båda tidigare mötena mot Hofors, 4-2 på bortais och 5-3 hemma.

Men 2-0 i matcher hade OIK även inför fredagens möte mot Söderhamn och det slutade i en klar förlust.

– Hockeytvåan är en jämn serie och det finns inga dåliga lag. Se bara på Lindefallet, som ligger sist, som slog tabellettan Hallstahammar i omstarten efter jul.

Hofors är på sjunde plats och gästrikelaget hjälpte i fredags OIK i kampen om att behålla en topp 3-placering, då Hofors besegrade tabellfyran Fagersta (1-0) efter förlängning.

Det innebär att Fagersta bara tog in en poäng på Orsa. Tredjeplacerade OIK har ett avstånd på åtta poäng ner till Fagersta, vilket kan synas vara ett betryggande avstånd, men kommer man in i en förlusttrend så kan försprånget snart vara uppätet.

– Vi får helt enkelt inte bjuda på så mycket som vi gjorde i fredags, är Lindkvists ”enkla” budskap att komma upp på vinnarspåret igen.

Till sist kan vi nämna följetongen med spelarfrånvaron. Förutom de båda målvakterna saknas i mötet mot Hofors på forwardssidan; Sonny Karlsson, Daniel Hermansson, Erik Köpman, Timmy Hammargård och på backsidan; Viktor Grannas och Alexander Lindkvist.

Det var vid lunchtid tisdag också osäkert om Jonas Westerlings medverkan i kvällens match.

– Vi tar med oss J18-spelarna Gustav Olsson (back) och Marcus Hyttegård-Råstbjär (forward), berättar Lindkvist.

Bilden. Problemet med två skadade målvakter skapar lite huvudbry för Orsa IK:s tränarduo Hampus Tomth, till vänster i båset, och Linkan Lindkvist. I fredags ryckte Lindkvist i sina kontakter och ordnade Jakob Bälter och till tisdagskvällens bortamöte mot Hofors, fixade assisterande tränaren Tomth så att OIK får låna Jack Uhrström från IFK Ore. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

Läs även:

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
LG Köpman vent
Brottsofferjouren

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin