OIK:s J18 hakar på i toppen

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

Orsa IK:s J18-lag har som målsättning att vara ett topplag.

Och i toppen är OIK-juniorerna, bara en poäng från förstaplatsen.

Det efter att Söderhamn/Ljusne avfärdats ganska bekvämt med 10-3.

– För att kunna ligga i toppen så måste vi få till att jobba hårt och tillsammans i 60 minuter. Nu får vi dippar när vi tummar på saker i vårt spel, som straffar oss, var OIK-tränaren Tony Petterssons lite kritiska analys trots den målmässigt klara segern under söndagen.

Men självklart gladdes tränarduon Tony Pettersson och Jörgen Ek över lagets femte seger (en i förlängning) på de sex första matcherna.

– Vi är väldigt nöjd med med vinst och framför allt 10-3. Skönt att vi hade så många olika målskyttar, summerade Pettersson.

Men spelet i första perioden var inte direkt något som gladde OIK-ledningen. Gästerna kunde också ta ledningen efter tolv minuter.

Men två mål inom loppet av 24 sekunder gjorde att Orsa kunde gå till den första pausvilan med 2-1. Målskyttar; Wille Sonnerstedt och Eric Plånborg.

Men Pettersson kände inte riktigt igen sitt lag första 20.

– Vi spelade fast oss själva i egen zon, slarvade med passningarna och jobbade inte färdigt situationerna på isen.

– Nu fick vi ändå 2-1 tack vare att vi jobbade oss in i matchen.

Efter ett snack i paus, blev det bättre ordning i andra perioden.

– Då visade vi piggare ben och släppte pucken bättre. Vi spelade det enkla spelet och kom med fart.

Det innebar att hemmalaget kunde gå fram till betryggande 5-1.

Men två mål av Söderhamn på lite drygt 1,5 minut gjorde att det var match igen.

– Vi började krångla till det och spela fast oss själva igen.

Men Eric Plånborgs andra fullträff denna afton gjorde att Orsa hade 6-3 i den andra pausen.

I tredje skärpte så hemmakillarna till spelet igen och det blev till slut en klar seger med 10-3.

– I sista spelade vi stabil hockey och gav inte bort så mycket och skönt att vi hade många olika målskyttar.

Pettersson och Ek har varit kritiska till att killarna tidigare dragit på sig allt för många och väldigt onödiga utvisningar.

Man har diskuterat det här en hel del och det har gett resultat. De två första perioderna mot Söderhamn hamnade bara en enda hemmaspelare på botbänken.

– Vi hade bara tre tvåor och var 100 % i boxplay, vilket var positivt för laget och grabbarna. Powerplay fungerade också bra och där hade vi 33,33 %, analyserade Pettersson det så kallade special teams.

Nu skenade ändå utvisningsminuterna iväg, men det berodde på en enskild händelse, där en hemmaspelare först åkte på en femminutare för slashing och på det en game misconduct, som renderade ytterligare 20 minuter i protokollet.

Men det här inträffade med bara en minut kvar av matchen och betydde inget för den sedan länge klara segern.

Borlänge HF (12 p) hade ingen match under helgen och OIK tog över andraplatsen med sina 14 inspelade poäng på sex matcher.

Hille/Åbyggeby har spelat lika många matcher (6) som Orsa IK och toppar tabellen med sina 15 poäng.

Nästa match för OIK är kommande söndag (10/11) hemma mot Avesta. Ett Avesta som bara har en seger på sina sex första matcher, så det borde finnas alla möjligheter att befästa sin topposition ytterligare för Orsa IK:s J18-lag.

– Vi vill ju vara i toppen, men då måste vi jobba hårt tillsammans i 60 minuter. Vi måste få bort de dippar som vi hade mot Söderhamn, det går inte att ha såna dippar mot bättre lag, varnade Tony Pettersson.

Bilden. Jörgen Ek och Tony Pettersson kunde glädja sig åt en storseger för deras J18-lag, som efter 10-3 mot Söderhamn/Ljusne är på andra plats i tabellen. Arkivfoto. JÖRGEN WÅGER

J18 division 1 A-B

Orsa IK-Söderhamn/Ljusne HC/SIK

10-3 (2-1, 4-2, 4-0)

Orsas mål: 1-1 Wille Sonnerstedt (Linus Turesson Backman, Gustav Ehlis) PP1, 2-1 Eric Plånborg (Lucas Salo, Markus Hyttegård-Råstbjär), 3-1 Gustav Ehlis (Rasmus Jansson), 4-1 Oscar Ljudén (Wille Sonnerstedt, Gustav Olsson), 5-1 Gustav Olsson (Lucas Salo, Markus Hyttegård-Råstbjär) PP2, 6-3 Eric Plånborg (Gustav Olsson, Markus Hyttegård-Råstbjär), 7-3 Kevin Dufva (Oscar Ljudén), 8-3 Rasmus Jansson, 9-3 Linus Mattson (Lucas Salo, Erik Eriksson), 10-3 Kevin Dufva (Markus Hyttegård-Råstbjär, Oscar Ljudén).

Skott: 39-21 (14-6, 11-7, 14-8).

Utvisningar; OIK: 3×2, 1×5, 1×20. S/L: 6×2.

Domare: Per Gustafsson.

Publik: 53.

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
LG Köpman vent
Orsasjön 250 x 149

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Färgad egen annons 250 x 360
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360