OIK:s J18-lag tog klar seger mot jumbolaget

Jörgen Wåger Sport

Efter två sura uddamålsförluster kom Orsa IK:s juniorlag upp på vinnarspåret igen.

Smedjebacken på bortaplan innebar inga större problem.

OIK kunde besegra jumbolaget på bortais med klara 5-1.

Orsa besegrade serieledande Strömsbro för närmare tre veckor sedan, men har därefter åkt på två uddamålsförluster, borta mot Avesta (3-4) och hemma mot Borlänge (5-6 förl.), men när man under fredagen fick göra en långresa till Smedjebacken, så var den inte förgäves. Med i bagaget hem fanns tre poäng.

Gästerna fick en smakstart med 1-0 efter blott 21 sekunder. Målskytt var Linus Mattson. Bara lite drygt en minut senare kom även 2-0. Den här gången genom Elis Nermoen.

Fem minuter senare fick Orsa chansen att utöka sin ledning ytterligare när hemmalaget åkte på en tvåminutare. Men i stället för 3-0, fick Smedjebacken en ack så nödvändig reducering. Det med en man mindre.

Men innan halva första perioden spelats, hade OIK på nytt tagit en tvåmålsledning. Målskytt denna gång var Emil Olsson.

Efter den målglada inledningen, följde drygt 30 minuter där bara ett mål producerades. 7.02 in i mittperioden satte Andreas Mårthen 4-1 i numerärt överläge, mål åt rätt håll den gången, och gjorde så att Orsa verkligen var i förarsätet.

I början av tredje satte sedan Wille Sonnerstedt 5-1 och matchen var i princip körd för hemmalaget.

Det är mycket frustration i Smedjebacken. När det i söndags var jumbomöte i Furudal, där Ore vann med 3-1, drog en kille från Smedjebacken på sig matchstraff efter slutsignalen. Enligt uppgift ska det ha hänt när spelarna skulle tacka varandra. Då hade en ur gästernas lag i stället för att ta i hand, skickat på en smäll rakt i ansiktet som tog så illa att han slog av käken på Orespelaren.

Mot Orsa var det på nytt frustration i Smedjebacken, som visade sig med fem minuter kvar av matchen när hemmalaget drog på sig 2×20 minuter på grund av dåligt uppträdande.

Nu spelade det ingen roll för matchen, som Orsa vann med 5-1 och tog sig därmed upp på vinnarspåret igen efter de knappa förlusterna nyligen.

OIK är sexa i tabellen med sina 18 poäng, men det är bara fyra poäng upp till andraplacerade Avesta, som också har en match mer spelad än Orsa.

Redan på söndag (9/12) är det ny match för OIK, då man möter Söderhamn/Ljusne på bortaplan.

J18 division 1 A/B västra

Smedjebackens HC-Orsa IK

1-5 (1-3, 0-1, 0-1)

Orsas mål: 0-1 Linus Mattson, 0-2 Elis Nermoen, 1-3 Emil Olsson, 1-4 Andreas Mårthen, 1-5 Wille Sonnerstedt.

Skott: 24-34 (8-13, 9-11, 7-10)

Utvisningar, SHC: 6×2, 1×20. OIK: 5×2.

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin