OIK:s J18 utökade den fina hemmasviten

Jörgen Wåger Sport

Orsa IK:s J18 är ett erkänt duktigt hemmalag.

Det fick under söndagen inte minst Avesta BK känna av i lagens möte i Orsa ishall.

Hemmalaget vann med 6-3.

– Jag tyckte vi kan vann ganska komfortabelt, var OIK-coachen Mattias Bossels korta analys av ännu en hemmaseger.

Segern gjorde att Orsa knappade in på Avesta. OIK är på sjätte plats med 36 poäng, bara en ”pinne” efter femman Avesta.

Det ska poängteras att Orsa också har spelat färre matcher jämfört med näsan alla lag som ligger före. Förra helgen ställdes en match in mot SHC/LHF, då motståndarlaget hade målvaktsbrist.

OIK är tre poäng efter fjärdeplacerade Håik (som spelat klart serien), som också har spelat två matcher mer.

Över till söndagsmatchen, så hamnade Orsa i underläge efter sex minuter. Men genom mål av Lucas Salo och Eddie Olsson kunde hemmalaget ta ledningen.

Gästerna kvitterade bara 32 sekunder efter Olssons 2-1-mål. I slutet av perioden, hade OIK flyt med tiden. Det återstod bara en sekund på matchklockan då Markus Hyttgård-Lindberg satte psykologiskt viktiga 3-2.

– Första perioden var slarvig, men vi lyckades ändå göra några bra aktioner och göra ett mål mer än Avesta, konstaterade Bossel.

En kvart in i mittperioden gjorde Emil Limby 4-2. Det här var Limbys första mål för säsongen och satte hemmalaget riktigt i förarsätet. Det blev också ställningen efter två spelade perioder.

I mitten av tredje, drog hemmalaget på sig två utvisningar samtidigt, vilket gav Avesta ett gyllene tillfälle att komma in i matchen genom att få spela fem mot tre. Gästerna utnyttjade också den möjligheten och skapade spänning.

Den varade dock bara knappt två minuter, sedan satte Markus Hyttgård-Lindberg sin andra kasse för kvällen och Orsa var på nytt i tvåmålsledning.

Några minuter senare spikade nyförvärvet Alvar Johansson slutresultatet till 6-3.

– I period två och tre spelade vi bättre och hade bra koll på Avesta. Förutom då tre mot fem-läget, så skapade Avesta inte några farliga lägen och vi kan vinna ganska komfortabelt, sammanfattade Mattias Bossel.

Kommande söndag möter Orsa tabelltian Borlänge HF på bortais. Den matchen tillhör den 24:e och sista omgången, men OIK har som sagt även SHC/LHF kvar att möta.

Vid full pott på de två återstående matcherna kommer Orsa IK upp i 42 poäng och det finns möjlighet att komma upp i samma poäng som tredjeplacerade Häradsbygden. Men Team Leksand, som laget kallar sig, har en betydligt bättre målskillnad, så det troliga är att OIK max kan klättra två placeringar, upp till fjärde plats, när division 1-tabellen för J18-lag ska summeras.

Bilden. Markus Hyttgård-Lindberg (12) svarade för två mål och en assist mot Avesta. Bilden är från en A-lagsmatch som Markus var med tidigare. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

J18 division 1 A/B västra

Orsa IK- Avesta BK

6-3 (3-2, 1-0, 2-1)

Orsas mål: 1-1 Lucas Salo, 2-1 Eddie Olsson, 3-2 Markus Hyttgård-Lindberg, 4-2 Emil Limby, 5-3 Markus Hyttgård-Lindberg, 6-3 Alvar Johansson.

Skott: 28-23 (12-8, 12-7, 4-8).

Utvisningar, OIK: 5×2. ABK: 6×2.

Domare: Per-Erik Andersson.

Dela sidan:
Annonser:
Orsa pingis 2
LG Köpman vent
Plåt-Sven

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360
Karl Hedin