Orsa IK:s match flyttas till lördag kväll

Jörgen Wåger Löpsedel, Sport

I kväll skulle Orsa IK mött Sandviken i den oerhört spännande kvalserien till division 2.

Men med kort varsel har Sandvikens IK begärt att få matchen flyttad.

Matchen kommer i stället för fredag att spelas lördag med nedsläpp klockan 17.30.

– Det här är för bedrövligt. Vi är helt bakbundna och känner oss tvingade att gå med på att flytta matchen, säger OIK-tränaren ”Linkan” Lindkvist.

Anledningen som Sandviken anger varför man vill flytta matchen är att man inte får ihop fullt lag, det på grund av att folk jobbar och att det går influensa i laget.

– De har vetat om länge när det här kvalet ska spelas, så nog är det lite konstigt att de inte har spelare på grund av att folk ska jobba.

Det är ett så väldigt tajt schema, så Orsa IK var förstås angeläget att få till matchen fredag kväll.

– Vi erbjöd dem att vi kunde flytta matchen till klockan 20.00 eller 20.30, men det gick tydligen inte. Då hade de bara sex man att komma med. Men i morgon (lördag) då skulle de helt plötsligt få ihop elva spelare.

För Sandviken fanns bara ett alternativ och det var att spela en annan dag. Förbundet har gått med på Sandvikens krav, det enda motkravet från förbundets håll är att matchen spelas innan onsdag.

Det med anledning att då avgörs sista omgången och matcherna måste spelas samtidigt. Det går inte att ha en hängmatch kvar för att till exempel spela den nästa fredag.

– Ett alternativ var att spela måndag, men det blir ännu sämre för oss, då kan inte flera av våra spelare.

Om Orsa ändå sagt att matchen ska genomföras i kväll, då hade Sandviken varit tvunget att dra sig ur kvalseriespelet.

Det skulle innebära en rejäl smäll för Orsa IK, som när halva kvalserien spelats är det enda lag som besegrat Sandviken. Skulle Gästrikelagets poäng räknas bort, så hamnar OIK på två poäng medan Hofors har tre och Avesta, som kammade noll mot Sandviken, skulle gynnas mest då de står kvar på sina fyra poäng.

– Vi känner oss bakbundna och måste gå med på att flytta matchen, konstaterar Lindkvist.

OIK siktar på att ta steget upp i tvåan och intresset i bygden är stort. I förkvalet till exempel kom drygt 400 åskådare mot Häradsbygden. Intresset inför fredagskvällens match var också stort.

– Jag vet hur många som helst som sagt att de skulle upp och kika i kväll, men nu blir det inget. Fast vi är helt oskyldiga i det här, så ber vi alla som tänkt komma i kväll om ursäkt för att det inte blir någon match.

I stället hoppas Lindkvist och hela Orsa IK att publiken har förståelse och kommer lördag klockan 17.30 i stället.

– Vi vädjar, trots strulet, att publiken kommer och stöttar oss, vi behöver det.

OIK:s spelare får sedan mindre än ett dygn på sig att vila inför söndagens viktiga match nere i Avesta.

– Det är ju nästan värre än SHL och de här spelarna jobbar heltid. Att spela två matcher så nära inpå är förstås inte bra, säger Lindkvist med en suck.

Orsa IK skriver bland annat på sin Facebooksida om den inställda matchen och försöker med alla medel få ut budskapet att matchen är flyttad till lördag kväll.

– Det kommer säkert några ändå, som inte hinner få reda på att matchen är flyttad, men då har vi Dennis (ordförande Färnström) som kommer att stå och ta emot dessa vid ishallen och förklara varför det inte blir någon match.

Orsa toppar kvalserien med tre omgångar kvar med sina fem poäng, varav tre plockades mot Sandviken (4-2) i onsdags.

Hofors har också fem poäng, medan Avesta och Sandvikens IK står på fyra. En riktig rysare är att vänta de tre sista omgångarna, men flytten av Sandvikenmatchen kommer minst sagt olyckligt.

Bilden. Orsa IK känner sig bakbundet och tvingas, trots att man gjort allt för att matchen ska spelas i kväll, att flytta hemmamötet mot Sandviken till lördag med nedsläpp klockan 17.30. Anton Melin, som här hålls fast av en motståndare från en tidigare match, får symbolisera ett bakbundet OIK. Arkivfoto: JÖRGEN WÅGER

Dela sidan:
Annonser:
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand
Plåt-Sven
LG Köpman vent

Läs även:

Annonser:
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Karl Hedin