Orsa J18 skrällde mot topplaget

Jörgen Wåger Sport

Orsa IK:s J18-lag kom till hemmamötet med Strömsbro med två raka förluster.

Under söndagen kom i stället en något överraskande seger

Topplaget besegrades med 3-1.

– Vi har haft en svacka efter höstlovet, där vi tog lite för mycket ledigt. Vi gjorde ett riktigt bottennapp mot Malung (2-10) och fick heller inte riktigt till det mot Falun (1-4). Men nu har vi haft en fin träningsvecka och svarade för en bra match i dag, sa nöjde OIK-coachen Mattias Bossel.

Strömsbro har imponerat i J18-serien och hade bara en förlust inför mötet i Orsa ishall under söndagskvällen.

Den 2 november förlorade Strömsbro, 4-5 borta mot Smedjebacken. Men det var också enda förlusten på de åtta första matcherna.

I Orsa ishall kom andra förlusten.

Kan vi kalla det för en skräll?

– Njae, jag vet inte, men tittar man på tabellen så är Strömsbro seriens klart bästa lag, konstaterade Bossel.

Men mot Orsa blev det inga poäng för tabellettan, som nu alltså åkte på andra förlusten på lagets nio första matcher.

Eddie Olsson fick chansen att ge sitt lag ledningen efter fem minuter, då Orsa tilldömdes ett strafflag, men den chansen brändes.

– Vi har missat tre av fyra straffar de två senaste matcherna.

Men i stället kunde OIK göra 1-0 genom Sondre Hansen knappt tio minuter senare, som också blev enda målet första 20.

Det blåstes för bara en utvisning i den första perioden. Desto fler besök blev det på botbänken i mittperioden.

– Domaren började plocka i andra perioden. Vi tyckte domaren höll en bra nivå, vi förstod honom. Sedan är det väl så att det är lättare att det blir gnäll om man ligger under, konstaterade OIK-tränaren.

Det började annars med att hemmagrabbarna tog två utvisningar inom kort tid och i spel fem mot tre kvitterade Strömsbro.

13 minuter in i andra tilldömdes Orsa lagets fjärde straff på de två senaste matcherna. Den här gången var det Emil Olsson som fick chansen och det blev fjärde gången gillt för OIK och ledning med 2-1.

Gästernas Jonas Nilsson drog på sig ett matchstraff i andra perioden. Hemmalaget fick chansen med en man mer i fem minuter, men två av dessa skänkte man bort då Orsa drog på sig en tvåa under Strömsbros femminutare.

I slutet av perioden fick OIK på nytt möjligheten att utöka ledningen när man fick chansen att spela fem mot tre i cirka 50 sekunder, men inte heller den gången lyckades hemmalaget utnyttja det numerära överläget.

– För dåligt pucktempo, tyckte Bossel.

I tredje fortsatte utvisningarna dugga tätt. Bland annat åkte nye hemmamålvakten Simon Johansson på en tvåa på grund av att han hade en otillåten mask. Det visade sig dock vara felaktigt.

– Simon har varit i USA och provat, men har nu kommit hem. I USA är det större hål på målvaktsmaskerna och det var det som Strömsbro protesterade mot och fick igenom. Men efter matchen kom domaren och bad om ursäkt för att han hade gjort fel i den bedömningen.

Som tur var fick det ingen avgörande betydelse. I stället kunde Lucas Salo, Orsas främste målskytt så här långt, sätta 3-1 i tom kasse och ge hemmalaget en skön seger efter två tunga förluster. Det här var Salos sjätte fullträff i höst.

Totalt har Salo noterat 12 poäng, men han är inte OIK:s främste poänggörare. Det är Markus Hyttgård-Lindberg. OIK-forwarden väntar fortfarande på första målet, men han är en desto bättre framspelare med sina 13 assist på åtta matcher.

Stor matchvinnare blev målvakten Simon Johansson, som gjorde sin första match i OIK-tröjan. Simon räddade 43 av Strömsbros 44 skott och landade på 97,73 i räddningsprocent. Imponerande.

– Men annars var det här en lagvinst, poängterade Mattias Bossel.

Nästa helg ställs Orsa mot serietvåan Avesta, som under söndagen överraskande fick stryk av jumbon IFK Ore (2-5).

OIK klättrade i och med segern upp till femte plats i den jämna tabellen. Orsa är tre poäng efter Avesta, som också har en match mer spelad. Samtliga lag som parkerar ovanför OIK har spelat minst en match mer än Bossels gäng.

– Vi hoppas fortsätta på den inslagna vägen, sa Orsacoachen om nästa möte mot ett topplag.

Vinst där och OIK är ett lag bland de främsta igen.

J18 division 1 A/B

Orsa IK-Strömsbro IF

3-1 (1 -0, 1-1, 1-0)

Orsas mål: 1-0 Sondre Hansen, 2-1 Emil Olsson (straff), 3-1 Lucas Salo.

Skott: 36-44 (9-16, 14-13, 13-15).

Utvisningar, OIK: 8×2. Strömsbro: 2×20, 1×5, 6×2.

Dela sidan:
Annonser:
Brottsofferjouren
Plåt-Sven
Nr 6 250 x 150 Aron Gård strand

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin
Handelsbanken nr 3 uppe 250 x 360
Färgad egen annons 250 x 360