Orsa TK på båda sidor i finalen av Påskdubbeln

Jörgen Wåger Sport

Det var Orsa TK på båda sidor när finalen av Påskdubbeln spelades i Rättvik.

Därmed var det garanterad seger för OTK.

Fredrik Larsson tillsammans med Niklas Sticko drog det längsta strået och vann påskturneringen.

Finalsiffrorna skrevs till 6-2 för det kombinerade Orsa TK/Mora TK-paret Larsson/Sticko mot Janne Eriksson, Orsa TK/Lars-Åke Snihs, Rättviks TK.

Påskdubbeln genomfördes på ett snabbt sporthallsgolv i Rättvik. Dubbelparen lottades ihop efter att de bästa spelarna seedats in en grupp och lottades därefter ihop med en partner från den andra gruppen.

Matcherna spelades matcherna på ett ovanligt set/sätt för att vara tennis. Det par som ledde matchen efter 25 minuters spel hade vunnit.

Åtta par kom till start och de delades in i två grupper. De två främsta paren kvalificerade sig för semifinal.

I grupp 1 tog T. Gustavsson/S. Sandgren tre raka segrar.

Desto tuffare var det i grupp två, där de blivande finalparen Eriksson/Snihs och Sticko/Larsson hamnade på två segrar vardera och samma pluskvot. Eriksson/Snihs tog förstaplatsen med sina 16-12 i game mot Sticko/Larssons 15-11, det tack vare fler vunna game.

I semifinalen vann Sticko/Larsson över ettan i grupp 1; Gustavsson/Sandgren medan Eriksson/Snihs besegrade grupptvåan, hemmaparet, Göran Thors/Robert Nallgård.

Slutsegrarna var riktigt illa ute i sin semifinal och räddade inte mindre än tre matchbollar. På en av dem räddades Sticko/Larsson av en nättouch, där motståndaren vid nät inte hann ställa om.

På en annan av matchbollarna smashade Gustavsson/Sandgren in den, men då racketen tog i nätet, så gick poängen över till Sticko/Larsson.

Gustavsson/Sandgren hade ytterligare en enkel boll att avgöra matchen, men missade. Snacka om dramatik och små marginaler.

I finalen var det inte fullt så stor dramatik, när Sticko/Larsson vann med 6-2. Segern alltså till Mora TK och Orsa TK.

Bilden. Från vänster, segrarparet, Niklas Sticko och Fredrik Larsson samt tvåan Janne Eriksson och Lars-Åke Snihs. Foto. RÄTTVIKS TK

Dela sidan:
Annonser:
LG Köpman vent
Orsagrisen
Orsa pingis 2

Läs även:

Annonser:
Karl Hedin